Forum » Pomoč in nasveti » Pomembni podatki
Pomembni podatki
marjan_h ::
Lep pozdrav!
Imam eno mal čudno vprašanje, sam upam da mi boste znali odgovorit. Na trdem disku imam ene zelo pomembne podatke, katere bi rad ohranil še približno 10 let. Zdej me pa zanima kam je najbolš shranit podatke, da se ohranijo tok časa. (zunanji trdi disk, DVD?)
Imam eno mal čudno vprašanje, sam upam da mi boste znali odgovorit. Na trdem disku imam ene zelo pomembne podatke, katere bi rad ohranil še približno 10 let. Zdej me pa zanima kam je najbolš shranit podatke, da se ohranijo tok časa. (zunanji trdi disk, DVD?)
PINki ::
Na čimveč CD/DVDjov različnih proizvajalcev, par USBjov in nekaj HDDjov. Bo še mal več pomoje zdržal.
blackbfm ::
Kolikor jaz vem je najboljše na disk. Potem ga daš pa na hladno, suho in temno mesto. DVD in podobne stvari 100% odpadejo. Nevem pa kako se obnesejo flash pomnilniki (usb ključki), pomoje bi se kar moral.
prognoob ::
najboljši način arhiviranja naj bi bil magnetni trak. se še danes uporablja, kolikor mi je znano..
zate pa je odvisno od tega koliko je teh podatkov, če jih je manj, kupiš nekaj malo kvalitetnejših dvd-jev, hraniš jih na temnem in hladnejšem prostoru, in jih vsake toliko časa "prepečeš" pa je...
zate pa je odvisno od tega koliko je teh podatkov, če jih je manj, kupiš nekaj malo kvalitetnejših dvd-jev, hraniš jih na temnem in hladnejšem prostoru, in jih vsake toliko časa "prepečeš" pa je...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dostopanje do diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1551 (916) | Mendos |
» | prenosnik se ne prižge - sum na matično ploščoOddelek: Pomoč in nasveti | 1107 (1061) | zee |
» | kako speči in hraniti dvd, da bo berljiv vsaj nekaj let?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2661 (1928) | T0RN4D0 |
» | Življenska doba podatkov na DVD-jihOddelek: Pomoč in nasveti | 2198 (2198) | Kekec |
» | 300 GB holografski CDOddelek: Novice / Diski | 4657 (2993) | driver_x |