» »

Win XP-mali hack?

Win XP-mali hack?

reXor ::

Nekje na netu sm najdu sajt na ketermu lahko preberes razne "fore" u Win XP in ena je bla ta da spremenis u start meniju besedo "start" u kar koli hocs.
Z programom Resource Hacker-ne vem ce sm prov napisu.
Tezava je v tem da sm meu navodila....
Ze vse zrihtu da dela po moje sam pol je brat prsu pa neki sistem sfuku da je blo treba formaterat in sm pozabu navodila koperat na D:!

A ma kdo kej o tem izkusne.Sej se mi mal sanja o tem sam sm ze pozabu kwa mors napisat ze ene komande u filelist.xml napisat.

krucymucy ::

To je pisalo marsikje, med drugim tudi tuki pa tuki

Je pisalo al se pise.....no sej ni vazn bom pogledu pa bomo vidl kar bomo vidl:D !
Pa si se ti kej s tem ukvarju?

CaqKa ::

explorer.exe ofnas v resource hackerju.. mu rečeš naj išče po besedi start in jo zamenjaš s svojo skompjals pod neko svoje ime recimo mojexplorer.exe.
greš v regedit in daš spet search da poišče string explorer.exe (najde ga v nekem shel keyu) in v tistem stringi pokažeš na tvoj mojexplorer.exe to je vse.. pol samo morš vedet da ko naslednič zaganjas explorera da zalaufaš mojexpllorer.exe namesto explorer.exe.. samo to so pa že malenkosti

Sej sm ze zrihtu...
na mal tezji ampak bolsi nacin:D

ni boljšega načina....
pri tem načinu ne rabiš nič drugega kot pa resource hacker.. še mašine ne rabiš resetirat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

StratOS ::

8-O mess with the best and u'll die like the rest8-O

nič drugega večpomensko ampak ne v - smislu !!!

Ne vem pa kaj misliš to z tem mali hack ...
Hack z pomožnimi programčki ni "hack" sploh ampak čisto kopiranje in prisvajanje "uslug".

Za namig, spremeni run "ikonco" v tvojem t.i. "Start" meniju, bo to dovolj dobro ?? pa mi potem povej za mali hack brez redekoracije celotnega menuja :\
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Zgodovina sprememb…

• spremenila: StratOS ()

Sory jebac.Naslov teme more bit saj mal zanimiv da ga folk pogleda...Heck na splosno me sploh ne zanima sam pac sm biv zainteresiran za to zadevsno!
Kwa se ti ukvarjas s tem?

Povej mi kaj s tem dosezem k spremenim ikono...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: reXor ()

"Ikone" ne moreš le tko spremenit, mal se moreš v ASM spoznat, potem mal disasamblirat ( torej prej vedeti kateri program), potem pogledati ali so to sploh ikone, ali so v resoure fajlih ( the best, ker tam samo ID spremeniš) ali so to kakšni externi fajli, dll slikce ali ikone ...

Uporabiš pa lahko trik prekrivanja, vendar to velja samo pri eni resoluciji pri eni nastavitvi start menuja, pa to še zelo slabo.

Ajde ... BTW, tisto kar sem napisal glede Spremembe to sem hotel stvar malo bolj olepšati, kajti stvari povezane z OS in shellom ni tako easy to change, no nekatere že (programsko), lahko pa tudi! z disasemblanjem, vendar moreš tu imeti veliko znanja OS-a, kaj se dogaja v njem, kam/kje se vršijo določeni calli, procedure, metode, od kje se berejo podatki ...

Vzam Wdasm ali Ollydbg, softice ali kej podobnega
kakšen dober hex/asm writter Hiew, WinHex, HexEditor ali HexWorkshop ...
Še kakšne dobre toole - monitoring Regmon, Filemon ...

Kar se pa tiče Start besede ni res da jo lahko spremeniš v kar koli hočeš - ja v karkoli hočeš z 5 črkami oz. če se že ukane držiš potem pa res v kaj si poželiš, dokler celotnega Start Toolbarja ne premakneš na drug del zaslona

pa veselo na delo.
Dober tek 8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenila: StratOS ()

ja right.. zato pa imam jaz v start meniju 6 črk namesto 5... z resource hackerom se da naredit lepo to... do 256 znakov gre naredit, tak da ne bit prehitro pameten, poleg tega ni Start ampak je start >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

Čuj ne vem za XP-je, za 95/98/2000 pa samo 5, ker sem sprobal.

Tebi pa tudi ni treba na vse nasesti

The good think is not to reveal everything

jaz sem tudi sprobal.. in sem tudi prebral naslov threada v katerem smo.. govora je bilo o xpjih... ker v w9x in v w2k je res Start in omejitev na 5 znakov... pri xpjih je pa start malce drugače... ne strelat

Men je na Xp-kah delal brez problema naslov "< T-Rex >" kar je mal vec kokr 5 znakov sam itak grdo zgleda pa sm spremenu u besedo z 5 znaki...
A ste tut kej ikonco start spreminjal pa u kaj....nism glih nadarjan za risanje na racunalniku pa bi prosu ce mi jih kej poslete.Kako se da na form sliko iz tvojga diska?Mam eno za pokazat sam je mal bedna.

http://www.xp-erience.org/ tukaj na forumu ti bojo dosti povedali... imajo tudi guide kak kero stvar anredit

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z ie

Oddelek: Pomoč in nasveti
9906 (806) veteran
»

Ikone

Oddelek: Pomoč in nasveti
111157 (1058) veteran
»

Sprememba Napisa Start Gumba

Oddelek: Operacijski sistemi
261945 (1224) RuN
»

Kaj shell uporabiti namesto explorer.exe?

Oddelek: Operacijski sistemi
252064 (1777) TheHijacker
»

windose

Oddelek: Programska oprema
11725 (610) andrej

Več podobnih tem