Forum » Omrežja in internet » Router + dynDNS
Router + dynDNS
Zlatoroh ::
Živo,
doma mamo router na katerm je cca 10 računalnikov, enega uporablamo kot server za različne stvar, ki ima xxxx.net naslov. Ker mamo dinamični ip smo z dynDNS.com ustvarili ta xxxx.net naslov s katerim dostopam do tega računalnika. Zdej pa si postavljam drugi server, ki ima lokano (logično) drugi ip in bi ustvaril yyyy.net domeno na isti način samo, da bi dostopal do tega 2. serverja. Upam, da me zastopite:). Problem je da na dynDNS vpišeš smo zunaji od routerja ip nemorš natačno določit na kateri rač. naj se ta domena nanaša. Router mamo netgear. yyyy.net naslov sem že naredil a me še vedno pošlje na 1. server jaz bi pa rad dostopal do 2. serverja.
Lp Zlatoroh
doma mamo router na katerm je cca 10 računalnikov, enega uporablamo kot server za različne stvar, ki ima xxxx.net naslov. Ker mamo dinamični ip smo z dynDNS.com ustvarili ta xxxx.net naslov s katerim dostopam do tega računalnika. Zdej pa si postavljam drugi server, ki ima lokano (logično) drugi ip in bi ustvaril yyyy.net domeno na isti način samo, da bi dostopal do tega 2. serverja. Upam, da me zastopite:). Problem je da na dynDNS vpišeš smo zunaji od routerja ip nemorš natačno določit na kateri rač. naj se ta domena nanaša. Router mamo netgear. yyyy.net naslov sem že naredil a me še vedno pošlje na 1. server jaz bi pa rad dostopal do 2. serverja.
Lp Zlatoroh
logout ::
Ce ugibam, da je tvoj server st.1 WEB server in ti sedaj poskusas postaviti se server st. 2, ki je tudi WEB server, potem je jasno zakaj ne deluje. Ker je od zunaj ena sama IP stevilka, oba web serverja pa verjetno delujeta na portu 80. Ocitno imas tudi na routerju narejeno preusmerjanje porta 80 na server st.1, ker drugace tudi prvi na bi bil viden od zunaj.
Resitev je vec. Lahko naredis drugi server tako, da bo delal na kaksnem drugem portu ali vse web strani preselis na en sam server, ki ga nastavis tako, da bo "serviral" vec domen.
L.p., Kloko
Resitev je vec. Lahko naredis drugi server tako, da bo delal na kaksnem drugem portu ali vse web strani preselis na en sam server, ki ga nastavis tako, da bo "serviral" vec domen.
L.p., Kloko
Ja tko nekak mamo zrihtan 1.server je na windowsih drugi pa na linuxu. Se prav morm sam najdt kje se v routerju preusmeri na 2.server.
celebro ::
Ne moreš na routerju nastavit tako, da boš imel 2 web serverja hkrati, razen, če boš do enega dostopal na način www.domena.si:1234 (številka je lahko druga), kar je malo nepraktično . Lahko pa narediš, da bodo obe strani na enem serverju, v tem primeru moraš nastaviti apache ali iis.
Mogoče se da kaj narediti z dns strežnikom, bo kdo drug povedal.
Mogoče se da kaj narediti z dns strežnikom, bo kdo drug povedal.
Ja sm mislu tko nardit, da bi za en server pač port pisou pa ne prime. Pač prvi server je na :80 ne rabš pisat porta, drugega sm pa mislil dat na :9010 če se prov spominjam je ta še prost. pa napišem, www.domena.si:9010 pa ne prime...
Zakaj ?
Zakaj ?
blackbfm ::
Ker nimaš konfiguriranga web serverja ali pa routerja.
Preveri da imaš določen taprav port na serverju, na routerju ga pa odpri in preusmeri na server. Preveri še če maš nastavljen statični IP (ne DHCP).
Preveri da imaš določen taprav port na serverju, na routerju ga pa odpri in preusmeri na server. Preveri še če maš nastavljen statični IP (ne DHCP).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
u ja to sm pozabu spremenit, zm že zrihtou v aapche2 sm mogu popravt ports.conf hvala za pomoč!
Še en problem mam, če ugasnem server in vmes restiram router se ip serverja spremeni. Čeprov sem na routerju vesu MAC adreso od serverja in določil kateri IP naj bo določen tej napravi. A mogoče kaj narobe delam ? Moram še na serverju kaj spremenit?
lp
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nastavitev domeneOddelek: Pomoč in nasveti | 1781 (1577) | jugi |
» | Vmware ESXI pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 3667 (3079) | Adminer |
» | Domena kupljena, kako naprej?Oddelek: Omrežja in internet | 4992 (4092) | Rokic |
» | Postavitev lastne www straniOddelek: Izdelava spletišč | 2754 (2035) | flipflop |
» | vprašanje v zvezi z IIS (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 3655 (3386) | andrej |