» »

SMC wireless

SMC wireless

_D4N1_ ::

Pred kratkim sem kupil od kolega, mrežno kartco(SMC SMCWPCT-G, 802.11gturbo/108Mbps)in ruter (SMC SMCWBR14T-G, 802.11gturbo/108Mbps). En PC imam priključen preko kabla na ruter in dela, ko pa sem hotel svoj isto stacionarni PC priključit preko wireless mi najde povezavo v windows(brezžična omrežna povezava) vendar se noče povezati sem večkrat probal pa se ni hotelo povezati. V gonilnikih ki so bili priloženi zraven mrežne kartice, ko sem jih naložil je pa notri možnost izbire mrežne kartice je pa nenajde(
), v windowsih pa najde povezavo, to pomeni da je zaznalo kartico :S.
Upam de sem dovolj natančno razložil moj problem :P

jamiroq ::

si poskusil s kakšnimi drugimi driverji s smc.com?

sam sem sicer imel s to kartico toliko problemov, da sem enostavno obupal (več ali manj podobni tvojim - s tem, da meni driver ob namestitvi ni zaznal kartice). kot zanimivost: v mac os x je delovala bp :D (pa v linuxu tudi :P).

LorD_DDooM ::

Mogoče bom vsekal mimo, ampak pri določenih SMC izdelih je potrebna specialna namestitev adapterja. Pri SMCWPCI-N je bilo potrebno najprej naložiti gonilnike (tisti EZ connect utility), ugasniti računalnik, vgraditi adapter, prižgati računalnik, določiti pot do gonilnikov za Okna, nakar je zadeva delovala. Brez tega postopka je bila možna samo povezava z vgrajenim okenskim programom (takisto v visti 64, kjer mi EZ CU ni uspelo usposobiti kljub postopku). Mi je pa čudno, ker sam imam drugačen EZ CU (novejši), poglej na www.smc.com za novejše gonilnike.

Ko usposobiš adapter se moraš preko kabla povezati do routerja in nastaviti parametre povezave in zaščito. Vmesnik ni zatežen (v bistvu je zelo podoben Linksysovemu) in ne bi smelo biti težav. Pri mojem SMCWBR14-N so bile po defaultu naštimane neke čudne nastavitve, po prenastavitvi pa zadeva laufa kot urica že pol leta v draft-n/mixed-g načinu.

_D4N1_ ::

LorD_DDooM sem preizkusil tvojo varjanto pa nee dela :S
jamiroq samo eni drajverji so za to mrežno kartico

LorD_DDooM ::

Glede tega priloženega programa EZ CUse ne sekiraj, če ti v Oknih prepozna adapter in lahko vidiš omrežje routerja (default ime omrežja je SMC), lahko EZ CU mirno izklopiš.
Če najdeš omrežje, je možnost da so nastavljene napačne nastavitve in zaščita. Pojdi v nastavitve routerja (mislim da je naslov 192.168.2.1) in poglej če pod BASIC-wireless vse štima kot bi moralo. Če ne veš kaj pomeni kaka okrajšava imaš v priloženem manualu (PDF) vse razloženo.
Probaj najprej naštimat Wireless mode: g-only, Auto-scan channel, auto 20/40 MHz bandwith, brez zaščite. Lahko da imaš še stare nastavitve WPA2 only in ti Okna XP delajo probleme.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internet + IPTV preko WLAN omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
2823007 (13834) umexteacher
»

Kateri usmerjevalnik(router)?

Oddelek: Kaj kupiti
435600 (4397) KandazaR
»