» »

kvaliteta na youtube

kvaliteta na youtube

baron21 ::

Ob nalaganju filmčka na Youtube mi nikakor ne uspe, da bi potem bila na izbiro možnost ogleda v navadni ali višji kvaliteti. Vedno je v navadni - nižji. Poizkusil sem vse nastavitve kar sem jih našel, povezavo imam dovolj hitro (optika), prav tako računalnik. Prosim za nasvet. LP.
baron21

mte ::

Najbolje da si narediš "bookmarklet". Ena možnost je da narediš bookmark katerekoli strani, potem pa popraviš naslov v recimo "YouTube HiQuality", url pa v namesto http://xy.com/blabla spremeniš v javascript:window.location+="&fmt=18"; (mp4) ali fmt=6 (flv). Po mojih izkušnjah je boljši mp4, tudi zato ker flv ne omogoča stereo zvoka. Ko si na strani nekega filmčka, enostavno klikneš ta bookmark in bi se morala pokazati boljša kvaliteta. Seveda pa to dela samo, če je original video boljše kvalitete kot youtubov prekodirani, kar pa ni tako pogosto.
lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mte ()

baron21 ::

MTE hvala za nasvet, vendar sem zadevo rešil na lažji način. Video za upload mora biti vsaj dvd kvalitete, resolucija 720 x 520. Če je manjša, je samo standardna kvaliteta, seveda pa je slabe posnetke brezveze spravljati na višjo resolucijo, ker na koncu je kvaliteta glede na original še vedno relativno slaba. Poženeš upload in desetminutni filmček se nalaga 6 - 7 ur, nato še procesiranje 1 uro. Traja dolgo ampak deluje. LP
baron21

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: baron21 ()

boha ::

no ja, FLV seveda podpira stereo zvok. problem je samo v tem, da youtube naknadno sprocesira zadevo v mono. temu se da seveda izognit.

mte ::

aja, sem spregledal da gre za nalaganje. Pri tem je najbolje, če uploadaš mp4 kodiran z x264. In če je source v tem formatu, lahko pogledaš original (namesto tistega ki ga sprocesira youtube) z zgornjim bookmarkletom.

boha: seveda ni omejitev v formatu, ampak v youtubeu. Ko sem nazadnje iskal info v zvezi s tem, sem nekje našel tabelico, v kateri je bilo napisano da mp4 v hi-quality podpira stereo, video uploadan v flv formatu pa ne. Kakšna je situacija zdaj, pa ne vem, lahko da se je kaj spremenilo.
lp

baron21 ::

Živijo!
Meni stereo ne pomeni prioritete, snemam večinoma v moto športu in že kamera odreže določen spekter zvoka. Je pa razlika v sliki.
baron21

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: baron21 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Video format, kateri je najboljši?

Oddelek: Zvok in slika
195812 (5376) m0LN4r
»

youtube dolpoteg glasbe kot flv ali mp4

Oddelek: Zvok in slika
112066 (1960) CoolMike
»

kako film, ki se predvaja v brskalnuki prenesti na disk (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6717349 (10366) SLO_Matej
»

Program za obdelavo gameplay videa

Oddelek: Programska oprema
151733 (1543) Vajzi
»

YouTube dviga ločljivost (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
527768 (6341) Jaka83

Več podobnih tem