Forum » Pomoč in nasveti » problemi pri boot na asus p5k
problemi pri boot na asus p5k
niko131 ::
Pozdravljeni
imam problem z prijateljem sma sestavila moj računalnik in ko sem prižgal računalnik je delalo vse vredu prikazal se je asus logo in še ena stvar nato pa mi napiše naslednje:
REBOOT AND SELECT PROPER BOOT DEVICE
OR INSERT BOOT MEDIA IN SELECTED BOOT DEVICE AND PRESS A KEY
v biosu sem že nastavil da se najprej zažene dvd pogon nato pa trdi disk in sem vstavil dvd od windowsov in pritisnil eno tipko slišalo se je da se dvd vrti vendar mi še enkrat napiše isto
Prosim če mi lahko gdo pomaga
komponenti pa so:
plata: asus p5k
procesor: E8200
ram: Corsair 2x 1gb 800mhz
grafična kartica: 9800gtx
trdi disk: segate baracuda 320gb
napajalnik: hiper 580w
imam problem z prijateljem sma sestavila moj računalnik in ko sem prižgal računalnik je delalo vse vredu prikazal se je asus logo in še ena stvar nato pa mi napiše naslednje:
REBOOT AND SELECT PROPER BOOT DEVICE
OR INSERT BOOT MEDIA IN SELECTED BOOT DEVICE AND PRESS A KEY
v biosu sem že nastavil da se najprej zažene dvd pogon nato pa trdi disk in sem vstavil dvd od windowsov in pritisnil eno tipko slišalo se je da se dvd vrti vendar mi še enkrat napiše isto
Prosim če mi lahko gdo pomaga
komponenti pa so:
plata: asus p5k
procesor: E8200
ram: Corsair 2x 1gb 800mhz
grafična kartica: 9800gtx
trdi disk: segate baracuda 320gb
napajalnik: hiper 580w
Rippy ::
Če si prepričan da je ta DVD primary boot device, potem je nekaj možnosti, tvoj CD je poškodovan, zelo malo možno je pa tudi da ti drive ne dela dobro ali pa ima težavo prebrati ta dvd kar močno dvomim (če je orginal seveda), ostale možnosti so da imaš piratsko kopijo :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rippy ()
Urc ::
Da, v primeru delujoče, pravilno zapečene kopije. Mogoče ni prav zapekel, zjebani fajli itd... Naj pove če ima original prej
Urc ::
Verjetno da res. Potegni dol drugo verzijo, ki mora imet končnico ISO (po možnosti z integriranim sp3). Zapečeš jo kot sliko v Nerotu oz. še bolje v imgburn-u z malo manjšo hitrostjo...
mesoreznica ::
Včasih je kriv tudi slab medij.
LP
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
solatko ::
Najboljš pa, da kupiš originale, ni treba fanta učit piratizirat, sej se bo še pre hitro navadu.
LOL 99% ljudi piratizira, tule se pa vsi delajo ko ovčice.
Zapeči na nov medij, drugačnega tipa, če ne pa probaj drugo verzijo.
Ko se bodo enkrat naučili nižje cene dajat bomo pa kupovali software.
LP
LP
Ali pa višje kazni.
To se še nikjer ni obneslo.
LP
Rippy ::
LOL 99% ljudi piratizira, tule se pa vsi delajo ko ovčice.
LP
Ja to zato ker ima ta forum/stram določena pravila katerih se naj bi držali oziroma ne rezpravljali o določenih temah, katera izmed njih je tudi ta :)
http://slo-tech.com/ostalo/pravila/
12. člen
Prepovedano je povpraševanje, iskanje in objavljanje kakršnihkoli podatkov, ki bi kršili pravo intelektualne lastnine.
wolfhead ::
Kakor je bilo že prej rečeno ponovno poskušaj zboota z drugim cd medijem, če pa ne bo spremebe po tem bi mogel odpret "kišto" ter zamenjat položaj za priklop bralca na matično.Saj tko sm jst rešu podobno težavo pri isti matični.
Če se ne motm (drugače nej me kdo popravi) bi mogel zamenjat priključek ene iz med teh dveh: Počasi in previdno
Pa srečno
Če se ne motm (drugače nej me kdo popravi) bi mogel zamenjat priključek ene iz med teh dveh: Počasi in previdno
Pa srečno
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: wolfhead ()
niko131 ::
hvala za vse odgovore zdaj mi dela vse vendar ko sem začel igrat igro nfs pro street, crysis, tomb rider ... mi je v grafični začelo piskati vse dela na maksimalnih nastavitvah vse je vredu vendar se me morem znebiti nadležnega piskanja
a slučajno gdo ve kaj je lahk narobe?????????????
a slučajno gdo ve kaj je lahk narobe?????????????
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 7 bootOddelek: Pomoč in nasveti | 6642 (5963) | s6c-gEL |
» | NOV prenosnik - Toshiba Satellite --- pomoč lepo prosim!Oddelek: Pomoč in nasveti | 7132 (5676) | Matej Marinč |
» | nalaganje xpOddelek: Pomoč in nasveti | 2084 (1649) | fosil |
⊘ | problem z inštalacijo windowsaOddelek: Operacijski sistemi | 1472 (1253) | Ziga Dolhar |
» | win xp boot problemOddelek: Operacijski sistemi | 2086 (1734) | 333333 |