» »

HP Recovery

HP Recovery

Botercek ::

Pozdrav!

Sem čist frišn član, pa me nekaj zanima. Da razložim situacijo. Pred kakim tednom sem na laptopu laufal Ubuntu Live CD. Vse lepo in prav, dokler ni domov prišel naš dragi očka, ker je mislil da sem naložu linux, je seveda pognal HP Recovery. Vse lepo in prav - sistem se sicer postavil in vse... Problem je, da so z recoverijem šli tud vsi podatki, ki pa jih ni blo mal. Ena izmed zadev je tudi njegova magistrska.

Torej je možno kakorkoli povrnat PC v stanje pred recoverijem? Oz kakorkoli dobit nazaj datoteke. Vsaj Documents and settings bi mel - ostalo ne rabim.

Kdo že podobno zbrko nardil?

Duhec ::

Težka bo !
Recovery ti, mislim da celo 2x opozori, da bodo izbrisani vsi podatki !!! Fotra nauč mal osnovnih izrazov angleščine, da se ne boste potem preveč brihtal !
Poizkusiš lahko s kakim brezplačnim ala "PC INSPECTOR File Recovery" in morebiti ti najde kake podatke, če niso že novi na istih lokacijah kot so bili stari.
Srečno !

Botercek ::

@Duhec: S točno tem programom nisem probal, sem pa z vsemi recovery programi kar jih ma Hiren's Boot cd 9.5, pa nism našu niti enga singl fajla, ki bi bil od prej... Čudi me pa, ker ta recovery je dejansko naredu 70GB particijo, ki je prazna - brez datotečnega sistema brez vsega. Tko da sumim, da so datoteke tukaj.

Še bolj pa me čudi, da ni preprost kakega HP Recovery Undo programa :/

charlotte ::

Zakaj pa ni C:\format undo programa???? =) Kaj pa je HP Recovery druzga?

BluPhenix ::

Recovery povozi trenutno vsebino diska s sliko, ki jo ima shranjeno. Težko bo karkoli dobiti nazaj. Lahko probaš še pri kakšni specializirani firmi ki se s tem ukvarja.

Pa ne da je imel magistrsko samo na prenosniku? Mislim jaz sem imel diplomo shranjeno na 2 računalnikih, usb ključu, zunanjem usb disku, na mail in na oddaljenem strežniku. Mag. bom verjetno še kam poslal shranil. Ljudje, dejte se naučit delati varnostne kopije no ...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zheegec ::

Recovery deluje na osnovi "image", torej nikakor ti ne prepiše diska z ničlami ali naključnimi podatki. Če ena od particij nima file systema ga naredi v disk managerju in poskeniraj, če so kakšni podatki gor. Kaj pa če bi naredil quick format, pa naredil samo eno veliko particijo in pa potem iz live Linux CDja poskeniral vse skupaj?

Drugače pa ti HP recovery tudi zelo prijazno ponudi opcijo reševanja podatkov - ali shrani kompletno vse na eno particijo/zunanji disk, ali pa poskenira disk za datoteke (lahko izbiraš documents, pictures, videos,...) in ti jih zbekapira. Potrebuješ osnovno znanje angleščine... Škoda, da ljudje, ki delajo magisterij ne znajo angleško, hkrati pa nimajo back-upa pomembnih fajlov :(
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

solatko ::

Sej jih majo, po prvem zgubljenem pomembnejšem podatku, drugače pa disk ven iz prenosnika, dobit kabel z adapterjem za 3,5 diske, priklopi disk na stacionarca, če ni sata, quic format, potem pa z getdata back dobiš okoli 80 - 90% failov nazaj. Skeniranje je res zamudno, vendar se da dosti obnovit. So še boljši programi, samo je delo z njimi dosti zamudno. Servisi za te stvari so (Kotar in še nekaj drugih), vendar je to tako drago, da če niso res kakšni težko zamenljivi podatki, se zadeva ne splača. Ti se pa drugič ne igrej s fotrovim računalnikom ali pa pospravi za seboj, najbolj me je razjezilo, ko mi je mulc na moj računalnik inštaliral kakšne svoje stvari, saj so bli vedno še kakšni nepotrebni dodatki zraven.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

5er--> ::

@solatko:Pa saj je rekel, da je uprabljal Live CD...

solatko ::

Ja, samo zgleda, da je pustu računalnik prižgan in ko je fotr pršou domov, je verjetno hotu kej delat na magisterski nalogi, vidu gor popolnoma drug sistem, v sebi znoru, vzel navodila in naredu tist, kar je not pisal. Verjetno ne moreš pričakovati od fotra, da ko pride iz službe s polno glavo problemov in načrtov, kaj bo še naredu, da bo enostavno resetiral računalnik. Zato sem napisal, da če že kaj delaš na fotrovem računalniku, to za sabo popucaj (a je to tko težko) ali pa pusti sporočilo - fotr to delam z live CD, mogoče bo pa fotr clo vedu, kaj je to.

Duhec ::

MIslim, da je kao fotr stisnu F11 (Recovery) ob štartu. Ta ti iz Recovery Particije enostavno naredi iz Recovery particije (, ki je navadno na D disku ) na C disk celoten image na tovarniške nastavitve, torej celoten OS z vsemi gonilniki in HP programi, kar seveda prebriše vse kar je bilo prej na C disku.
In kot sem že dejal, boš dobil podatke samo tiste, kjer Recovery image ni šel čez njih.Tudi če jih razni Filę&Partition Recovery programi najdejo jih po vsej verjetnosti ne bodo mogli v celoti obnoviti. Seveda poizkusit ni greh..
Dvomim tudi, da je fotr bodoči magister tolk zadaj v tintari, da nima takih stvari vsaj na USB ključu, ker potem se je malo za zamislit kako razmišlja take vrste ziheraški folk pri drugih stvareh.

zcetrt ::

Sploh pa bi tudi očetov prst lahko vsaj rahlo zastal v polvišini in ostalemu telesu namenil nekaj časa za razmislek ob drugem, če ne že ob prvem opozorilu o izgubi vseh podatkov na diskovni particiji.

Sicer pa me bolj zanima, če se je zadeva uredila, kot pa iskanje krivca, ki so ga verjetno tudi sami našli brez naše pomoči.

So pa te stvari res sitne. Jaz sem bil čisto živčen, ko sem mislil, da sem zgubil dve uri dela zaradi programa Notebook Hardware Control, ki je preprosto pozabil vključiti ventilator procesorja. In računalnik je začel kričat, se ugasnil in le gnal ventilator kot zmešan. Sem pa potem v delovni mapici našel neke čudne fajle, ki so se po preimenovanju izkazali kot neki autosave.
4.

012 ::

Prosim a mi lahko nekdo opise kako izvedem recocery na HP,prenosnik je zapacan in mi wini delajo probleme pa bi po 43 letih naredil recovery ki je na D disk hp recover z pa giga vekio datoteko.

Zheegec ::

Pritiskaš F11 ko prižgeš računalnik. Ali pa nekje v start-all programs-HP-recovery managment.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

012 ::

Hvala za nasvet. Ze nalaga.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Restore boot manegerja

Oddelek: Pomoč in nasveti
61367 (1228) twom
»

Ponovna inštalacija prednameščenih Windows 8.1 (OEM)

Oddelek: Operacijski sistemi
81148 (960) klinker
»

HP prenosnik formatiranje, resize particije

Oddelek: Pomoč in nasveti
91969 (1857) 1309976
»

Operacijski sistem na HP

Oddelek: Operacijski sistemi
61071 (989) Duhec
»

nasvet...Image diska starejšega računalinka na novejši računalik

Oddelek: Programska oprema
101045 (730) Mr.B

Več podobnih tem