» »

Problem s tipkovnico - HP Compaq 6715b

Problem s tipkovnico - HP Compaq 6715b

Revenant ::

Včeraj sem prvič poskusil igrat igre na mojem pol leta starem notesniku, sicer z integrirano grafo. Jasno da pri Sof2 več od 640x480 ni šlo, a ugotovil sem drug problem, ki ga sicer v Wordu in Mozilli verjetno nebi. Tipka W reagira zgolj na rahel dotik s prstom, brez dejanskega pritiska. Jasno da sem tipko razdrl in ugotovu, da reagira že zgolj z dotikom na gumijasto bunkico. Kaj zdaj, kakšen nasvet? Aja, itak, laptop je kot nov, torej nič prašen, nič polit, vse ostale tipke so normalne.


Fak no, z asusom ni blo teh problemov, ni blo tega sranja z nameščanjem drajverjev (sicer potem ko je vse nameščeno, vsaj deluje), pa še disk je imel boljši, tukaj pa imam eno Hitacijevo ropotulco.

Okej, pa ostanmo pri nasvetih in ne pri firmi.8-)
Bolje golob v roki kot kurac na strehi.

Pyr0Beast ::

Nimaš kaj, edinole lahko malce močneje pritisneš na tipko ali pa jo potegneš malce ven, če to ne pomaga, druzga najbrž tudi ne moreš narediti.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Sasquat ::

uveljavi garancijo, sej jo imaš 3 leta pri HPjih.

kurjač ::

Garancija je eno leto, razen če je kaj doplačal

zcetrt ::

Imam identičen prenosnik. Tipkovnica je po mojem mnenju zelo dobra. Sem poskusil "W" in je vse kul. Nesi na servis in bržkone ti bodo tipkovnico zamenjali pod garancijo.
4.

Revenant ::

Mislim, da je eno leto ja.

@zcetrt:
Kir chipset pa maš, moj je Turion TL-60, 2GB, X1250, 160GB? Če maš istega... kakšno maš avtonomijo baterije v idle? A furaš XP-je? Če ja, kaj in katere driverje in v katerem vrstnem redu si jih nameščal?
Najbolj me pa zanima, če ti ob glasnem poslušanju muske kdaj začne ružit disk?

THX 4 answers!8-)

sicer sem ful zadovolen z njim (HP je pač HP), edino disk bom zamenjal s WDjem s 7200rpm, pa nameščanje driverjev ni ravno primerljivo s kakšno drugo firmo, pa še ta mičken problemiči s tipkovnco. Aja, pa ob glasnem poslušanju začne ružit disk (zarad treslajev, ki jih povzročata zvočnička; na ohišju se čuti vibracije);
ma še kdo ta problem z zvočniki/diskom, uveljavim garancijo?

Sicer pa v manualu piše, da ima disk anti-shock protection, a očitno to ni "anti-sound-protection"...
Bolje golob v roki kot kurac na strehi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Revenant ()

zcetrt ::

Imava enak chipset.

Furam izključno XP-je. Driverje sem nameščal po intuitivnem vrstnem redu (chipset, proc, grafična, HD-bus, zvočna, mrežna, modem fingerprint reader...) Nisem imel nikakršnih težav. Tudi pri Dellu se enako nameščajo gonilniki (precej smotano :)). Mislim, da tudi če slediš številkam v imenih gonilnikov, bo prav.

Baterija zdrži ob znižani svetilnosti zaslona (za tri stopnje) cca 1h 45 minut, če downclockam proc s kakšnim namenskim programom do 2 uri. Nad čimer sem nekoliko razočaran.

Muzike nikdar ne poslušam na vgrajene zvočnike. Oz. jih sploh nikdar ne uporabljam, ker imam vedno s sabo slušalke oz imam priklopljeno zunanjo zvočno kartico (preko docking stationa so prisotne motnje na avdio izhodu, zato uporabljam zuannjo zvočno, ki jo imam sicer za ustvarjanje glasbe).

Si prepričan, da ti disk ruži in da v resnici kaj ne resonira?
4.

Revenant ::

Tudi sam nisem glih fasciniran nad baterijo, drži toliko kot tvoja, mogoče mal več (ampak če res dve uri buljiš zgolj v namizje).

Glede diska, ja, sej to je to, zvočniki so dokaj blizu diska in pomoje njihovo meznenje ob glasnosti na ful zjaha disk. Lučka HDD začne svetiti no stop, sistem se takrat obesi, ne prime niti "touch drsnik" za glasnost (jasno, simptom, da je disk na ful zaposlen). Ko se mi nekako uspe rešit se iz te zagate, potem je spet vse okej.

Res čudno, da zvočniki vplivajo na disk. A bi lahk še sam testirou, zvočnike na max, pa en rokerski komad - glasno posnet, no ni treba, da hrešči, res me zanima, kako to pr teb zgleda. Aja, disk je še taprvi, originalen, torej ropotulca od hitacija. No sej ni glih glasen, sam kdaj pa kdaj mam filing da se vrti s 500 rpm. vsaj po hitrosti sodeč.


Takoj v ponedeljek grem v ADD d.o.o. na tiblisijsko. upam, da bodo problemčki preteklost.8-)
Bolje golob v roki kot kurac na strehi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Revenant ()

kurjač ::

Sam uporabljam malo bolj oskubljeno varijanto 6715s z TL60 procesorjem. Pri nameščanju sem naletel na težavo z audio drajverji. Potrebna sta dva in jaz sem začel z napačnim..... pač sem zadevo ponovil v obratnem vrstnem redu. Kar se pa baterije tiče meni zdrži do tri ure brez težav. Imam pa nameščen sp35445 - driver za operating sistem AMD procesor (Xp). Pred tem je na bateriji delal z 2000MHz po namestitvi z 800MHz. (idle)
Če boš hotel ta driver naložit boš moral prej odstraniti SLO jezik!

Disk ne ruži nič in je dokaj hladen (Hitachi), tipkovnica mi ne dela težav, imam pa težavo z tipko ki se zatika že od novega - vklop Wi-fi in Bluetooth. Gor imam Xp in Visto Home Premium


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Flame stokrat kompleksnejši od Stuxneta

Oddelek: Novice / Varnost
4217634 (15377) BigWhale
»

Visoka temperatura prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
336998 (6274) Stupo
»

Težave s HP 6735s (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
527281 (5555) jan01
»

Kateri prenosnik do 599€? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9411432 (9556) trek@s
»

Mnenja o HP Compaq 6235 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
766339 (4508) cbelica

Več podobnih tem