» »

Zvočniki??? Kako???

Zvočniki??? Kako???

JanezH ::

Ok najprej naj povem, da nimam kaj dosti pojma o o zvočnikih in povezovanju njih, da bi delovali.:\ :( Na tej strani sem našel en poceni komplet, pa me zanima, če je to ful slaba zadeva, ker je tako poceni: http://www.tehnika.net/cgi-bin/tehnika/...

Doma imam stolp (SONY mini HI-FI 771 z enim parom zvočnikov) in me zanima, če jih lahko priklopim nanj ali rabim še kaj drugega (ojačevalec)?
Pa še zanima me kako sploh izgledajo te zadeve z ojačevalci (vem, da se mogoče komu zdi neumno vprašanje a še nikoli nisem imel opravka s tem)?
A se, da stolp (in tisti zvočniki) priklopit na ojačevalec in bi potem glasneje delalo? 8-O 8-O 8-O

lep pozdrav

krucymucy ::

Verjetno maš zadaj na stolpu činč priključke za izhod na recimo tudi ojačevalnik ... in ja da se povezat! Priključki pa upam da veš kako zgledajo, so za audio/video isti ... ojačevalc ima pa itak take vhode!

Na stolpu imam "VIDEO/MD" IN - audio - OUT.
V IN imam speljana 2 činč kabla, ki imata pol en izhod za v zvočno kartico na računalniku.
OUT pa ne vem za kaj je, a za zvočnike še, ali za kaj drugega?
Drugače pa kabli od original zvočnikov nimajo na koncu nobene bananice ampak ven štrli samo malo žice brez izolacije, ki se pol zadaj priščipne v stolp.

krucymucy ::

audio OUT sta dva činč konektorja, tu dobiš stabilen izhod (250mV) ni važno od jakosti zvoka na stolpu ... in na ta dva činča priklopiš ojačevalc, na ojačevalcu pa so prav taki vhodi ... razen če ni doma narejen ...
še kaj?

Aha, OK najlepsa ti hvala.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priklop glasbenega stolpa na TV

Oddelek: Zvok in slika
137737 (3344) matjazekk
»

3.5mm -> toslink