» »

Dlančnik + programi

Dlančnik + programi

LuckyMato ::

Ojla !

Sem pred nakupom dlančnika. Zamima me, ali je mogoča kombinacija dlančnika HP iPAQ 214 in programske opreme dlančnika iPAQ 614c, se pravi da bi naložil oz. dokupil Windows Mobile 6 Professional iz Office mobile.

Ne rabim ga za telefonirati zato 214 (super mi je zaradi velikega displeja in resolucije) in ne bom ga uporabljal za navigacijo.

lp

_Dejan_ ::

to ne gre tako enostvno kot si ti predstavljaš... Windowsi morajo biti narejeni prav za tisti model na katerega jih misliš naložiti...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

JanK ::

Kot je rekel Dejan, ne mores kar naloziti drugih Windows Mobile. V WM svetu je storija taksna, da MS sicer izdaj neko doloceno verzijo WM, ampak to ni tisto, kar ti dobis na dlancniku - kot koncni uporabnik WM sploh ne mores kupiti. Vsak proizvajalec dobi v roke WM, ki jih potem priredi za njihov dlancnik, doda custom programe (to je vse v flashu). Tako, npr., ni sans da bi na svojega FSC Pocket Loox 720 nalozil karkoli drugega kot WM 2003 SE, ker pac FSC niso izdali upgrade-a.

Zakaj pa bi pravzaprav rad upgrade-al? Kolikor vidim na Windows Mobile @ Wikipedia je razlika v tem, da je WM6 Professional narejen za PPCje s telefonom, Classic pa za taksne brez. Ce primerjam WM2003SE for Pocket PC (kar imam na Loox 720) in WM2003SE for Pocket PC Mobile Edition (na kolegovem PPCju) je razlika izkljucno v aplikacijah za telefoniranje, SMS,..., vse ostalo pa je enako. Po analogiji bi rekel, da je pri WM6 ista storija.

Pa cisto mimogrede, nekaj podobnega bo verjetno moj naslednji dlancnik, ce mi (bohnedaj) moj sedanji skripne. Tudi sam imam isto filozofijo: locim GSM in PPC. GSM mora biti imeti najmanj en teden avtonomije, mora biti cim manjsi, da ga lahko vtaknes v zep na kavbojkah, ga res lahko vzames kamorkoli, gres z njim smucat, na plazo,... in te ne skrbi da se ti bo zaslon polomil ali opraskal. PPC pa mora imeti dovolj velik zaslon, VGA locljivost, dober connectivity (WiFi, Bluetooth), kar ga avtomatsko diskvalificira.

P.S.: zdajle sem malo bral teste tegale HPja ter prebrskal navodila na http://bizsupport.austin.hp.com/bc/docs... in moram reci, da me mocno mika, da bi naredil preemptive strike in ga kar nabavil :) Ce mene vprasas, je to dejansko blizu optimalnega PPCja (seveda z gornjo filozofijo v mislih).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JanK ()

Runnagain ::

Hm, sam imam pa ravno to rad, da ve vse skupaj združeno (trenutno imam HP rw6815). Ker če ne moram dve napravi vseskozi imeti s seboj, tako pa imam samo eno; če pa je slučajno treba filat vsa večer, je pa pač treba.

Lp, Runnagain!!

krneki0001 ::

Nehejte nakladat. WM6.1 Clasic je enaka kot WM6.1 profesional, razlika je samo v dodatni podpori za GSM.

Imam HP ipaq HX4700. V originalu je naložen WM2003SE. Potem sem ga nadgradil na WM5, ker je microsoft poslal tak update ven. Sedaj imam pa na njem Windows Mobile 6.1 z office mobile 2007, pa zadeva deluje brez problemov. Kdor ne verjame, mu lahko zadevo predstavim brez problemov (vsak delovni dan v BTC-ju), uporabljam ga pa tako za navigacijo, kot za službene stvari in za kako igrco(ko čakam in nimam kaj za delat).

HX4700 ima 4" display, 128Mb ROM, 64Mb RAM, pa 624MHZ proc, ATI grafično s 640 X 480 resolucijo (in celo 3D podpira!!!), plac za CF in SD kartici, BT in WiFi. Proc se da navit na 728MHZ z programom XCPUscalar. Divx ali xvid filme lahko gledaš tekoče in brez zatikanja. Batriji imam dve vgrajeni - glavno 3400mAh in dodatno 500Mah - ta dodatna je samo za tisti čas, da lahko vse skupaj shraniš in ugasneš zadevo, ali pa da na hitro pogledaš kej kar imaš na dlančniku, ne mroeš pa vklopit wifija ali BT-ja.

Sem tudi sam razmišljal, da bi imel oboje skupaj (GSM in PDA), pa sem prišel do ugotovitve, da se to ne splača, premalo avtonomije za GSM in premajhni ekrani za dlančnik.

Je pa dlančnik zanimiv tudi zaradi autocada. Prideš nekam na teren in nahitro v programu first zrišeš situacijo in jo potem preneseš direktno v autocad in delaš naprej na računalniku.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Mobile 6.5 predstavljen in testiran (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
508338 (6895) Lonsarg
»

.NET Compact Framework na Windows Mobile

Oddelek: Mobilne tehnologije
9958 (867) pcxboy
»

Windows mobile jezik iz NEM v ANG oz SLO(če obstaja)

Oddelek: Operacijski sistemi
112864 (2156) gregan
»

Gsm OS Win Mobile 6

Oddelek: Pomoč in nasveti
91339 (1167) krneki0001
»

Dlančnik

Oddelek: Kaj kupiti
252467 (1949) pingec

Več podobnih tem