» »

Prenosnik zmrzuje

Prenosnik zmrzuje

A.J. ::

Lepo pozdravljeni!

Imam en problem, in sicer mi je kar naenkrat začel zmrzovati prenosnik. Predvčerajšnjim, ko je bil že nekaj časa prižgan, je zmrznil, pa sem si rekel dobro, ni panike, enkrat v pol leta pa tudi lahko :D
Ampak se je izkazalo, da namerava to početi od zdaj naprej zelo pogosto:D

Zdi se mi, da je problem z grafično kartico, saj sem imel enake težave že pri namiznem računalniku, še v časih Voodooja 3:D
Takrat sem nanj dal ventilator in problema ni bilo več.

Ne vem pa, kaj je s tem prenosnikom.
Od začetka, če ga zaženem "ohlajenega" na sobno temperaturo, dela kakšno minuto potem pa zmrzne. Ko ga na silo ugasnem in ponovno prižgem, se ponavadi samo malo zažene, ampak niti toliko, da bi se prižgal zaslon.

Ko sem ga dal za nekaj časa v zamrzovalno skrinjo, pa je potem delal več kot pol ure, preden je zmrznil.
Tako da se očitno res nekaj pregreva.

Kartica v njem je ATI Mobility Radeon 7500. Mogoče kdo ve, če se jo da kako zamenjati? Ali pa ohladiti?
Saj ga imam namen razdreti, ampak trenutno še nimam časa zaradi izpitov. Bom pa ob prvi priložnosti.

Prenosnik je pa IBM ThinkPad A31p, sicer že 5 ali 6 let zunaj, ampak za moje potrebe čisto dovolj dober. Tudi moj desktop ni nič zmogljivejši 8-)

Če kdo ve, kaj se da narediti, se lepo priporočam. Hvala.

solatko ::

Verjetno ti je šel hladilnik procesorja. Odpri s spodnjega konca in poglej, če pri priklopu dela.

A.J. ::

Misliš ventilator? Dela brez problema, mora hladiti P4, tako da se ga dovolj sliši ko se vrti :D
Pa tudi spihal sem ga že s kompresorjem, tako da se tudi zaradi prahu ne bi smel pregrevati.
Najbolje da ga res razdrem in pogledam, če lahko ugotovim kaj se pregreva.

ant ::

verjetno je res grafična. grafični stik verjetno izgubljastik z matično ploščo.

lahko je tudi kakšen hladni lot.

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ugašanje prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
142749 (2496) DeeCoy
»

HP Envy - zmrzuje in se pregeva

Oddelek: Pomoč in nasveti