Forum » Pomoč in nasveti » ugašanje prenosnika
ugašanje prenosnika
DeeCoy ::
Pozdravljeni!
Imam acer aspire 5741g, ki je star ze kar nekaj let ampak je do danes precej dobro delal.
Sedaj pa se računalnik sam od sebe ugasne (tako kot npr. pri previsoki temperaturi). Ce mi lahko kdo karkoli svetuje, se lepo priporocam.
Nekaj stvari ki jih morate vedeti:
- bios je pososobljen po pojavitvi napake.
- temperature niso niti blizu kriticnim
- vcasih, ko se je laptop zagnal, je najprej ventilator laufal s precej velikimi obrati, potem se je ugasnil in potem spet zagnal po potrebi. Sedaj ventilator vseskozi laufa na okrog 50%.
- niso krive zunanje naprave, Vse notranje naprave sem poskusil odlopiti, vkliucno z wifi, diskom, cd romom itd.
- predvidevam, da je tezava hardwarska, nekje na maticni.
Hvala vnaprej in lep pozdrav
Imam acer aspire 5741g, ki je star ze kar nekaj let ampak je do danes precej dobro delal.
Sedaj pa se računalnik sam od sebe ugasne (tako kot npr. pri previsoki temperaturi). Ce mi lahko kdo karkoli svetuje, se lepo priporocam.
Nekaj stvari ki jih morate vedeti:
- bios je pososobljen po pojavitvi napake.
- temperature niso niti blizu kriticnim
- vcasih, ko se je laptop zagnal, je najprej ventilator laufal s precej velikimi obrati, potem se je ugasnil in potem spet zagnal po potrebi. Sedaj ventilator vseskozi laufa na okrog 50%.
- niso krive zunanje naprave, Vse notranje naprave sem poskusil odlopiti, vkliucno z wifi, diskom, cd romom itd.
- predvidevam, da je tezava hardwarska, nekje na maticni.
Hvala vnaprej in lep pozdrav
crniangeo ::
pomojem, da imas zamasene reze pri ventilatorju, preveri, lahko da senzor ne deluje pravilno :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
r3dkv1c4 ::
Acer-ji slovijo po ugašanju, zaradi pregrevanja.
Dejstvo je, da uporabniki prenosnikov preredko čistijo svoje prenosnike.
Zadostuje že, redno spihovanje hladilnih rež.
Pri Acer prenosnikih je zelo pomembno, na kakšni podlagi leži prenosnik med delovanje.
Velikokrat pomaga namizni hladilnik, na katerega postavimo prenosnik.
" je star ze kar nekaj let ampak je do danes precej dobro delal"
Kolikokrat v tem obdobju pa je bil očiščen?
Dejstvo je, da uporabniki prenosnikov preredko čistijo svoje prenosnike.
Zadostuje že, redno spihovanje hladilnih rež.
Pri Acer prenosnikih je zelo pomembno, na kakšni podlagi leži prenosnik med delovanje.
Velikokrat pomaga namizni hladilnik, na katerega postavimo prenosnik.
" je star ze kar nekaj let ampak je do danes precej dobro delal"
Kolikokrat v tem obdobju pa je bil očiščen?
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: r3dkv1c4 ()
r3dkv1c4 ::
Oba prosim, če še enkrat preberata celo mojo objavo. hvala
tu tiči vzrok...
Vsaka stvar ima svojo mejo.
stik baterije ? ali ti isto dela tudi z vklopljenim napajalnim kablom
Ni nobene razlike.
Še enkrat.. Računalnik SE NE PREGREVA. Je bil očiščen, temp proc. je okrog 50 stopinj, grafične pa še nekaj manj. Je pa res da je laptop že prej od časa do časa prikazoval belo sliko, ali pa je zmrznila trenutna in si ga malo udaril pa je bil vredu. Po nekaj časa igranja z njim zdaj niti ni več slike na ekranu in se laptop v neskončnost restarta.. Predvidevam da je potreben reballing grafičnega čipa? Vprašanje je, če je lahko grafični čip povezan s tem, kar se je dogajalo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeCoy ()
#000000 ::
Ja sej lahko da se ti pregreva nek čip ki ga ti ne vidiš, recimo kak regulator ipd. in ko je pregret neha delat in zadeva se reštarta kot je normalno pri taki napaki, ne ti gledat samo procesor in grafiko, potencijalnih krivcev pa je kr nekaj na takih platah.
lepo shemo pogleedat, pa multimeter v roke in začet preverjat, kje tiči zajec.
Ja sej lahko da se ti pregreva nek čip ki ga ti ne vidiš, recimo kak regulator ipd. in ko je pregret neha delat in zadeva se reštarta kot je normalno pri taki napaki, ne ti gledat samo procesor in grafiko, potencijalnih krivcev pa je kr nekaj na takih platah.
Ja vem da je tako ampak že v osnovi vem da je tudi pri mrzlem računalniku ventilator laufal prehitro. Zato sem sklepal da je napaka nekje na matični, glede na to pa da se sedaj sploh ne prižge več predvidevam, da je napaka v grafični..
ST-777 ::
... je laptop že prej od časa do časa prikazoval belo sliko, ali pa je zmrznila trenutna in si ga malo udaril pa je bil vredu.Laptop je tvoj prijatelj, prijatle pa se ne tepe.
Takšni udarci lahko poškodujejo disk. Prilepi sliko CrystalDiskInfo za tvoj disk.
Oh joj.. In to bi bil razlog da se računalnik sploh ne prižge več? Disk je SSD in dvomim da je od tega crknil.
ST-777 ::
In to bi bil razlog da se računalnik sploh ne prižge več? Disk je SSD in dvomim da je od tega crknil.Prej nisi napisal, da imaš SSD. So pa lahko tudi SSD-ji krivi, da se računalnik ne prižge več.
En primer: SSD OCZ Vertex 450 Series: "I have 3 of this disks, two of the bought in pair in USA and installed in two computers, now disk died the first day, the second lasted few hours in total max 12 hours of use. I got the third disk from a website and this 3rd disk lasted maybe for 12 hours also, so I can not recommend this since this seems to be total waste of money buying this junk." http://www.newegg.com/Product/Product.a...
In to bi bil razlog da se računalnik sploh ne prižge več? Disk je SSD in dvomim da je od tega crknil.Prej nisi napisal, da imaš SSD. So pa lahko tudi SSD-ji krivi, da se računalnik ne prižge več.
En primer: SSD OCZ Vertex 450 Series: "I have 3 of this disks, two of the bought in pair in USA and installed in two computers, now disk died the first day, the second lasted few hours in total max 12 hours of use. I got the third disk from a website and this 3rd disk lasted maybe for 12 hours also, so I can not recommend this since this seems to be total waste of money buying this junk." http://www.newegg.com/Product/Product.a...
Lahko bi bil.. Ampak mislim da je veliko večja možnost, da je grafična po petih letih al kolk je star počasi potrebna reballinga..
Spajky ::
... če so problemi z matično (na njej so tudi napajalni deli in nadzor polnjenja baterije), lahko zmeraj kaj dodatnega brezveze crkne (ala oni SSD-ji navedeni!). Glede, da je "žlepa" pomagala kratkoročno, je zgleda nekje problem slab ali kratek stik nastal ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Primernost računalnika za Windows 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8088 (6918) | bomber111 |
» | Optimizacija SSD na Win8.1 (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 10851 (8632) | d4vid |
» | Crknil laptop zamenjava delovOddelek: Strojna oprema | 1467 (1089) | hojnikb |
» | SSD-ji krepko pod mejo dolar/GB (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Diski | 35720 (27859) | krneki0001 |
» | Prenosnik za 1000eurOddelek: Kaj kupiti | 4095 (3207) | leiito |