Forum » Omrežja in internet » Problemi z mrežno kartico
Problemi z mrežno kartico
mrSimke ::
Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje oz. en problem z mrežno kartico. Ne morem nikako dobit IP mrežne kartice in pa tudi wireless. Prejšnji teden sem formatiral računalnik, naložil na novo Windows-e XP SP2, instaliral vse driverje za zvočno, grafično ,mrežno, za wireless, za procesor,... in ko sem sel v ms-dos prompt ter napisal ipconfig... mi napiše za wireless in pa za mrežno "media disconnected". V helpu sem nekje enkrat prebral, da se dajo mrežne kartice tudi ročno izključit oz. vključit, samo sem že pozabil kako se to naredi.
Zanima pa me kako bi jaz lahko vključil mrežno kartico oz. da bi nazaj videl kakšen je moj IP address???
najlepša hvala
Imam eno vprašanje oz. en problem z mrežno kartico. Ne morem nikako dobit IP mrežne kartice in pa tudi wireless. Prejšnji teden sem formatiral računalnik, naložil na novo Windows-e XP SP2, instaliral vse driverje za zvočno, grafično ,mrežno, za wireless, za procesor,... in ko sem sel v ms-dos prompt ter napisal ipconfig... mi napiše za wireless in pa za mrežno "media disconnected". V helpu sem nekje enkrat prebral, da se dajo mrežne kartice tudi ročno izključit oz. vključit, samo sem že pozabil kako se to naredi.
Zanima pa me kako bi jaz lahko vključil mrežno kartico oz. da bi nazaj videl kakšen je moj IP address???
najlepša hvala
blackbfm ::
Greš v network connections (omrežne povezave) z desno klikneš na ikonco od mrežne in daš enable (omogoči). Preveri še kabel.
Ja ni tako enostavno. Sem tudi tukaj sel in je označeno kot enable, sem dal tudi repair in mi napiše connect the media... Čene jaz interneta nima doma, IP pa rabim zaradi enega programa, da si ustvarim licenco.
Če grem pod device manager mi zazna vse naprave tako mrežno kot tudi wireless. Vse je tudi instalirano. Obstaja kakšen drugi način?
Če grem pod device manager mi zazna vse naprave tako mrežno kot tudi wireless. Vse je tudi instalirano. Obstaja kakšen drugi način?
raceboy ::
..ja ma sej ce nimas nobenega dhcpja v omrezju ti ne more dodelit ipja...razen ce ga rocno vneses
hmmm... Zdej si mi dal še eno idejo. Zna bit da bi moral instalirat se NET Framework.
Thanks
lp
Thanks
lp
Stvar mi ne dela tudi z NET framework! Nic pol pa bom moral peljat računalnik h ksnemu mojstru!
AndrejS ::
.NET Framework nima veze s tem...
Start -> control panel -> Network connections -> [tvoja mrežna kartica] -> properties -> Internet Protocol (TCP/IP) -> properties. In nastavi IP naslov (recimo 192.168.1.100) ... masko daj na 255.255.255.0... pa default gateway boš moral tudi vnesi (recimo 192.168.1.1)... in OK .
Start -> control panel -> Network connections -> [tvoja mrežna kartica] -> properties -> Internet Protocol (TCP/IP) -> properties. In nastavi IP naslov (recimo 192.168.1.100) ... masko daj na 255.255.255.0... pa default gateway boš moral tudi vnesi (recimo 192.168.1.1)... in OK .
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | težave z Linksys Wireless- WRT54G routerjemOddelek: Strojna oprema | 3704 (1623) | AC_DC |
» | Problem z internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 1314 (1130) | BorutK-73 |
» | Belikn Wireless G RouterOddelek: Strojna oprema | 3213 (3053) | MitkoVIP |
» | ADSLOddelek: Omrežja in internet | 2051 (1551) | amigo_no1 |
» | Amisev modem Thomson 780i WL in brezžična povezava ali žična povezavaOddelek: Omrežja in internet | 6477 (6206) | amigo_no1 |