» »

Podjetje Media Defender napadlo legalen P2P tracker

Podjetje Media Defender napadlo legalen P2P tracker

Wired Blog - Prejšnji teden je podjetje MediaDefender, ki se ukvarja z zaščito avtorskih pravic na internetu in preganjanju P2P piratstva izvedlo DOS napad proti Torrent trackerju Revision3. Na njihovo smolo pa je bilo podjetje popolnoma legitimno, vsebina, ki jo ponujajo preko P2P (DiggNation show še nekaj podobnih oddaj) pa zakonita.

Podjetje, ki je upravljalo z Revision3 trackerjem je na svojem trackerju objavljalo izključno svojo (zakonito) vsebino, potem pa je pri eni izmed nadgradenj del trackerja pozabilo zapreti, P2P pirati pa so to pričeli zlorabljati in na tem delu objavljati torrent povezave do nezakonitih vsebin. Lastnik trackerja trdi, da je bil del trackerja pomotoma odprt samo pet tednov, predstavnik MediaDefenderja pa je izjavil, da so imeli tracker odprt "več let"

Podjetje MediaDefender je zato pričelo z zastrupljanjem P2P prometa in pošiljanjem lažnih torrent meta datotek. Ko so pri Revision3 trackerju nato odkrili napako in jo odpravili, pa je sistem MediaDefenderja zaznal nenadno zaprtje trackerja ter pričel z masivnim DOS napadom. Pri tem ni nepomembno, da si MediaDefender lasti 9 Gbps povezavo v internet.

MediaDefender, ki je sicer znan po svoji nesposobnosti na področju informacijske varnosti, je očitno tokrat šel predaleč v svoji križarski vojni proti piratstvu. Vprašanje pa je, kaj bi se zgodilo, če bi kdo njihov protipiratski sistem zavedel tako, da bi napadel internetno povezavo kakšne banke, trgovine, letališča ali morda celo bolnišnice.

23 komentarjev

ERGY ::

Sam 9Gbps :D Teli bi se pa lhko pozanimal preden bi kar kol tovkl po netu, kr tko neko škodo delat. Me zanima kakšna kazen jih lahko doleti in kako je možno da ISP to dopušča.
Ali so oni sam svoj ISP ?

kopernik ::

Kriza, odgovorni v podjetju bi morali kazensko odgovarjati, podjetje pa bi veljalo pošteno denarno oglobiti. S temi stvarmi ni heca, navadni smrtniki so v zaporih zaradi podobnih podvigov.

Zanimivo je to, kako se podjetje brani : "Nismo vedeli, da so naši strežniki napadli ravno strežnike podjetja Revision3" (v nekem sporočilu za javnost). Ja, kdo pa je postavil te "vigilante" strežnike ? Tak zagovor ne vzdrži niti na sodiščih v kakšni banana republiki.

Trdi ::

Predvsem je to res, da navadni smrtniki pristanejo v zaporu zaradi podobnih stvari. Ti ljudje morajo vsaj enkrat odgovarjati za svoja početja. Točno to so - neodgovorni.
Trdota d.o.o.

Pyr0Beast ::

In mene potem na dom kličejo zaradi sumljivih paketkov (10/10) in odklopijo link, ki jih je pošiljal Zombi od cimra ...
A 9G pa nič .. jao
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

fiction ::

Me cudi da podjetje sploh se obstaja po fiasku z objavo privatnih emailov in telefonskih pogovorov ter razkritju nacrtovanega piratsksega honeypot-a.

Ok, se pravi najprej poskusajo zastrupljati promet in dodajati svoje fake .torrent datoteke.
Ce to ne deluje vec, sklepajo, da so bili blokirani in zacnejo z DoS napadi.
Tudi ce bi slo za piratski tracker: DoS napad prizadane celotno omrezje in ne samo tistega, ki je bil
napaden. To je res zelo butasta in predvsem ilegalna taktika.

In zalozbe seveda raje kot da bi spremenile svoj arhaicen nacin prodaje glasbe, dajejo miljone
MediaDefenderju. Ta pa prodaja meglo in izvaja spletni terorizem.
Samo se nekaj casa pa bodo zalozbe najemale placance, ki te bodo ob sumu da si downloadal piratski MP3,
prisli na dom pretepst. In ostali bodo z nakupom se drazjih CD/DVD-jev to financirali. :)

Zakaj zaboga obstajajo zakoni in sodisca? Aja saj res: lobiranje za spremembo protipiratskih zakonov je
predolgotrajno. Ceprav zgleda, da jim na zalost tudi na tem podrocju ratuje. Zakaj ne bi bila za piratstvo kar smrtna kazen?

fiction ::

Za razliko od piratstva kjer se racuna izguba podjetja kot tisto kar bi lahko prodali ampak niso ker so
ljudje dobili piratsko verzijo, je pri DoS napadu dejansko prislo do merljive skode (ISP bo podjetju
racunal vec za traffic poleg tega da seveda potencialne stranke niso mogle dostopati do storitev).

To bo moral MediaDefender povrniti. Njihovi izgovori v stilu mislili smo, da gre za itak za
piratski torrent server, so taki kot bi jaz rekel: nisem vedel da gre za ilegalno glasbo, jaz sem to
nasel na netu - nikjer ni nic pisalo.

A ni bilo enkrat predlagano, da bi se ukinil dostop do interneta za pirate. Naj se potem ukine tudi za
DoS kiddije. Prav bi bilo, da podjetje kot je MediaDefender oz. kaksna njihova podruznica nikoli vec ne dobi
dostopa do interneta.

WamPIRe- ::

Podpis pod zadnji post!

Daedalus ::

Mah, če za tabo stoji dovolj velikega kapitala, ni panike. V najslabšem primeru se zlobirajo izjeme za takole početje, običajne Joe Average se pa seveda še naprej preganja za vsak downloadan mp3.

Pa to še ni nič - dosti bolj zanimiva je sledeča stvar:

What is interesting about ACTA is a different set of provisions. The first is one that would allow countries to bring criminal penalties against those who commit "willful infringements without motivation for financial gain to an extent as to prejudicially affect the copyright owner (e.g., Internet piracy)."

This provision, unlikely to be deployed against individual file-swappers and those who rip movies from their own DVDs, seems clearly targeted at sites like The Pirate Bay and other major hubs, which don't always operate to make money. While the US government has yet to go after file-swappers, the ability to bring criminal charges against the big hubs might bring the feds into the fight.

The second key provision here is the creation of a legal regime that would "encourage ISPs to cooperate with right holders in the removal of infringing material" by giving them safe harbor from certain legal threats. The US DMCA already provides this sort of thing via its "takedown notice" provisions, but in countries like Canada, this could be seen as a way of sneaking DMCA-type rules in through the back door.


Še obvezen link

No, kaj pa porečete na to? Osnutek mednarodnega sporazuma, ki lahko razširi DMCA like ukrepe po državah pristopnicah. In o tem se debatira daleč od javnosti, parlamentov in podobne "navlake". Superca, ni kaj.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Bellzmet ::

Hmmm...

"Podjetje, ki je upravljalo z Revision3 trackerjem je na svojem trackerju objavljalo izključno svojo (zakonito) vsebino, potem pa je pri eni izmed nadgradenj del trackerja pozabilo zapreti, P2P pirati pa so to pričeli zlorabljati in na tem delu objavljati torrent povezave do nezakonitih vsebin."

Tako da tracker ni bil čisto legalen, kakor je sicer naslov novice.

Zdej a je DoS napad upravičen zaradi tega ali ne je druga stran, samo dejstvo pa je, da niso bili nedložni. V parih tednih bi že morali poštimat zadevo, če se grejo legalno P2P.

Tody ::

DDOS ni nikoli upravičen!! To je zloraba omrežja kakorkoli pogledaš in zlorabe bi morale biti kaznive!!

frudi ::

Saj so ukinili nelegalne vsebine, ko so jih odkrili... PO TEM pa so se začeli DoS napadi.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

fiction ::

Tukaj sploh ni relevanto ali so pri Revision3 zavestno obavljali povezave do ilegalnih torrentov ali ne, MediaDefender je uporabil (D)DoS napad.
Ta je oskodoval vec kot pa samo Revision3. MediaDefender niso prikriti preiskovalci policije,
ampak se samo igrajo policijo. In tudi ce bi bili, ne bi smeli povzrocati take skode, kot so jo.

Torej najprej lahko nekdo v vas streznik vdre in ga zlorabi za hostanje piratskih vsebin.
Ko se to odkrije in vse skupaj spuca, pride se MediaDefender, ki vas DoS-a. Kul ni kaj.

Trdi ::

Hmmm...

"Podjetje, ki je upravljalo z Revision3 trackerjem je na svojem trackerju objavljalo izključno svojo (zakonito) vsebino, potem pa je pri eni izmed nadgradenj del trackerja pozabilo zapreti, P2P pirati pa so to pričeli zlorabljati in na tem delu objavljati torrent povezave do nezakonitih vsebin."

Tako da tracker ni bil čisto legalen, kakor je sicer naslov novice.

Zdej a je DoS napad upravičen zaradi tega ali ne je druga stran, samo dejstvo pa je, da niso bili nedložni. V parih tednih bi že morali poštimat zadevo, če se grejo legalno P2P.

Ja ti očitno nisi dobro prebral... Dos napad se je izvajal na povsem legalen, prečiščen tracker. Na tistega z napako so samo pošiljali svoje fejk stvaritve.
Trdota d.o.o.

Spc ::

Naj celi net zdosajo saj branje bilokaterih novic na internetu je ilegalno.
:\
 

opeter ::

Zakaj zaboga obstajajo zakoni in sodisca?


Za podporo in zaščito kapitalizma...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

dexterboy ::

Kot sem že zapisal v enem od prejšnjih postov; včlanitev v teroristično orginizacijo in 'sfukat' vse tole v luft.
Dejansko tudi sam opažam; tisti, ki ima kapital, piše zakone. Demokracija, kaj je že to? Že pri nas imamo "nemali broj" primerov na sodiščih, ki čakajo na razsodbo, ampak ker bi vladajoči koaliciji to škodovalo, se take primere... vstavite, kar hočete.
Vsakih 5 sekund umre en otrok zaradi lakote, segreli smo planet že za 0.8 st.celzija (pri 6 pride na obisk Matilda), tu se pa eni polnoritniki delajo pametne zaradi nekih torrent vsebin. Kot da imajo zaposleni v tem podjetju vsi doma legalno opremo in glazbo/filme... Res, ampak takim bi človek poslal eskadriljo letečih kadi iz titana A-10 (če ne veste: link).
@opeter; pravilni odgovor
Kar pogrelo me je!!!;(( ;(( ;((
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

c00L3r ::

Na Revision3 so lepo povedali, da se niso zavedali, da imajo "odprt" tracker za vse torrent-e. MediaDefender pa namesto, da bi jih opozoril na to, so rajši kar DOS napad naredli. "Shoot first, ask questions later" princip.

Rauby ::

JanK ::

Na Revision3 so lepo povedali, da se niso zavedali, da imajo "odprt" tracker za vse torrent-e. MediaDefender pa namesto, da bi jih opozoril na to, so rajši kar DOS napad naredli. "Shoot first, ask questions later" princip.

Se hujse: Najprej so bili nekaj mesecev tiho kot misi in so sami uploadi torrente (tudi copyright-anih zadevscin) na tracker. Ko so Revision3 opazili nevatorizirano uporabo serverja, so to popravili. In sele kot reakcijo na to so MediaDefender izvedli DOS napad.

EDIT: typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JanK ()

poweroff ::

Res je, Revision3 ni bil čisto legalen. Vendar izključno zaradi zlorabe.

Kot je rekel predstavnik Revisiona3: samo poklicati bi nas morali, pa bi ukrepali. En klic - in Revision3 bi popravil svojo konfiguracijo strežnika.

V novici morda ni bilo dovolj poudarjeno naslednje dejstvo. Revison je imel po nesreči odprt tracker, nakar ga je MediaDefender nafilal z nelegalno vsebino. Ko so pri Rev3 to ugotovili, so tracker zaprli, nakar je program od MediaDefenderja AVTOMATIČNO začel napad, saj je ugotovil, da je na Rev3 ogromno nezakonite vsebine (ki so jo seveda večinoma naložili pri MediaDefenderju), tracker pa se je zaprl (kao: zablokirali so nas).

Skratka, problem je v tem, da so pri MediaDefenderju zaupali nekim avtomatičnim skriptam. Tolk o tem, da bi morale kriminalce in "teroriste" loviti neke videonadzorne kamere s pametnimi algoritmi.

Tukaj imate lep primer kaj se zgodi v takem primeru.
sudo poweroff

TESKAn ::

Ni celo tako, da je vsa nelegalna vsebina na trackerju prišla iz MediaDefenderja? Torej da je MediaDefender edini zlorabil tracker?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Mavrik ::

Sam celi scenarij zgleda tak, kot da bi nekomu v stanovanje dal krvavo pištolo, te ga pa zaradi tega aretiral...
The truth is rarely pure and never simple.

BigWhale ::

Tole je tipicen primer zakaj RABIMO drm. Ce bi bila digitalna vsebina DRM opremljena, potem bi Revision3 enostavno rekel, jah, tole je sicer tle, gor je dal pa MediaDefender... :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RIAA in MPAA bi radi aretirali vaš tiskalnik

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
236970 (5186) smajli000
»

Podjetje Media Defender napadlo legalen P2P tracker

Oddelek: Novice / Varnost
236869 (4925) BigWhale
»

The pirate bay tozi

Oddelek: Loža
92288 (1387) Tero
»

Na internet ušla interna e-pošta podjetja Media Defender

Oddelek: Novice / Zasebnost
134898 (2964) OmegaBlue

Več podobnih tem