» »

Na internet ušla interna e-pošta podjetja Media Defender

Na internet ušla interna e-pošta podjetja Media Defender

TorrentFreak - Uporabniki P2P omrežij gotovo dobro poznate podjetje Media Defender, ki se ukvarja s preprečevanjem piratstva in sicer tako, da P2P omrežja "smeti" z neuporabnimi datotekami.

Četrtega julija letos so pri TorrenFreaku objavili novico, da je podjetje Media Defender postavilo spletno stran MiiVi.com za nalaganje in prenos video datotek, preko katere naj bi skušali loviti tim. "internetne pirate". Spletna stran je gostovala pri ponudniku dostopa do interneta, ki ga z Media Defenderjem ni bilo mogoče povezati, pri Media Defenderju pa so o strežniku MiiVi "sfrizirali" tudi zapis na Wikipediji.

Žal so bili pri svojem početju nekoliko neprevidni, saj so pozabili popraviti DNS vnos in pri TorrentFreaku so jih hitro razkrinkali. Pri Media Defenderju so se potem branili, da je šlo za interen projekt in da namen ni bil lovljenje internetnih piratov.

Zgodba pa s tem ni bila končana. Pred dvemi dnevi je namreč hekerska skupina Media Defender Defenders v internet izpustila okrog 700 Mb interne elektronske pošte podjetja Media Defender, ki dokazuje da so imeli prav pri TorrentFreaku. Dan kasneje je na internet spolzel še telefonski klic med predstavnikom podjetja in njihovim odvetnikom ter MySQL baza aktivnosti podjetja na Gnutella omrežju.

Ker gre tako pri kraji elektronske pošte, kot pri neupravičenem prisluškovanju telefonskemu pogovoru za resni kaznivi dejanji in vdor v zasebnost upamo, da bodo krivci čim prej odkriti in kaznovani. Enako velja tudi za vse, ki se še vedno ukvarjajo z nezakonitim piratstvom z čimer podjetjem in lokalnim ekonomijam povzročajo veliko gospodarsko škodo, oziroma bi njihovo početje lahko primerjali z ekonomsko katastrofo. Morda pa lahko - ob pomoči nedavno sprejetih ukrepov obvezne hrambe prometnih podatkov - kmalu pričakujemo pravičen razplet zgodbe...

13 komentarjev

OmegaBlue ::

Če kdo ne zna mbox formata uvozit v svoj priljubljeni mail client lahko prebere vso stvar na Media Defender emails
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

jlpktnst ::

mivi je že dol :D celo domene nimajo več

- oh ... čekiral date, nič čudnega :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jlpktnst ()

poweroff ::

Če kdo ne zna mbox formata uvozit v svoj priljubljeni mail client lahko prebere vso stvar na Media Defender emails
Branje tuje e-pošte je kaznivo dejanje in tega na Slo-Techu NE PODPIRAMO. Razen seveda če gre za branje e-pošte teroristov - v primeru zagotavljanja nacionalne varnosti je to seveda dovoljeno.
sudo poweroff

phong ::

Precej ekstremne trditve, Matthai, se ti ne zdi... običajno naj bi bili reporterji objektivni, kar pa za to novico v nobenem primeru ne drži!

Sicer pa:
Tako, kot kršijo zakon pirati z nelegalnim kopiranjem, ga tudi protipiratske organizacije s posegom v zasebnost. So pa protipiratske organizacije veliko bolje organizirane (pravno) in s svojim lobiranjem uspevajo spreminjati zakone (in jih s tem vedno manj kršijo...). Le še čakam dan, ko bo protiteroristični zakon dovolil tem organizacijam popoln nadzor posameznika. Big brother is watching...

TESKAn ::

Hm, glede na to, da so jim pobrali celo bazo...me zanima, če so noter pustili kak zanimiv nov IP...>:D.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Pithlit ::

LOL phong... ti pa ne poznaš Matthai-a ane?

Saj, konec koncev, MediaDefender so pa ja teroristi... saj zganjajo teror nad kar lepim deležem spletne populacije.

Ampak mal resnosti... IMHO so to res kriminalci... le s to razliko, da imajo žegen od bajno bogatih multinacionalk. No, "pirati" pa tudi niso nedolžni.
Life is as complicated as we make it...

darkolord ::

Msft is interesting in looking at geo-location IP stuff on some of their cracks.


Microsoft is interested in seeing the geographic distribution of these files in Gnutella supply. The nicest part about dealing with Microsoft is when I asked them point black, "What is the purpose of this information?" they basically just said "we're not sure, but the cracks department wants it."


Okej, zgleda da ima M$ tudi cracks department

:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Trdi ::

Stvari se zelo fajn sledi tule.
Trdota d.o.o.

Superboyy ::

piratsvo je koristno. dost vecja publiciteta (in moznosti za oglasevanje) pa firme k proizvajajo hardware nebi nikol tok zasluzile. programerji pac niso v koraku s casom, in bi lohk vec casa posvetil delanju kvalitetnih multiplayer spilov (itk bi vsak kupu original, ker brez keya ne mors igrat), ne pa da mamo vsake par let en in isti UT in COD.

BC3 ::

pred dvema dnevoma...

poweroff ::

sudo poweroff

jan01 ::

Še enkrat:
Ne pustite se, da vas prepričajo, da ste npr z loadanjem filmov pirati. Ste le kršitelji avtorsih pravic in nič drugega!!

OmegaBlue ::

Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podjetje Media Defender napadlo legalen P2P tracker

Oddelek: Novice / Varnost
236843 (4899) BigWhale
»

The pirate bay tozi

Oddelek: Loža
92280 (1379) Tero
»

Na internet ušla interna e-pošta podjetja Media Defender

Oddelek: Novice / Zasebnost
134874 (2940) OmegaBlue
»

Nemški ponudniki dostopa do interneta morajo na zahtevo izbrisati prometne podatke

Oddelek: Novice / Zasebnost
63862 (3373) SavoKovac

Več podobnih tem