Forum » Pomoč in nasveti » kako moddad bios???
kako moddad bios???
Safin ::
Na netu sm mal srfu pa sm naletel, da lahko bios moddaš. Pa me zanima s katerim programom se da to naredit. Ima kdo že iskušnje s tem?? S mod-om biosa oz. spreminjanjem biosa. Nekatere možnosti biosa so zaklenjene.
jest10 ::
Pozabi na vse skupaj, ker drugače se bo čez par dni pojavila tema "računalnik se noče prižgati"
Meizu ::
pa kaj, sej lohk proba. tanove plate majo itak dual bios, tko da tudi če zafukaš, lahko komot ponastaviš nazaj na najbolj osnovno verzijo...
krneki0001 ::
StratOS ::
Hja, se še spomnem časov, ko sem se hvalil z novo verzijo biosa in biosa od GPU ter seveda spremenjenimi podatki recimo GPU rama, verzije, datuma ...
Zdaj pa moraš res predhodno vse pregledati, kajti nikdar ne veš kdaj te kdo nateg....
Jaz bi namesto modanja temu rekel update, sicer sam ne vem, kaj bi vse rad naredu z BIOS, kajti tam nimaš kaj dosti za šariti, večina novih pa ma že tako čisto konfigurativne GUI opcije (bios logo, ....).
Za grafične se pa da z biosom kar dobro napilit zadevco.
Zdaj pa moraš res predhodno vse pregledati, kajti nikdar ne veš kdaj te kdo nateg....
Jaz bi namesto modanja temu rekel update, sicer sam ne vem, kaj bi vse rad naredu z BIOS, kajti tam nimaš kaj dosti za šariti, večina novih pa ma že tako čisto konfigurativne GUI opcije (bios logo, ....).
Za grafične se pa da z biosom kar dobro napilit zadevco.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Safin ::
Imam gigabyte ga 8vm800m socket 478. Bios mam updatan na F2 kar pomeni da je najnovejši. Rad bi videl če ima še kaj skirtih opcij. Tudi z grafično se da spreminjat?? No grafično pa imam HD2600XT 256mb. Procesro p4 3.0ghz HT navit na 3.6Ghz.
blackbfm ::
Kokr sm jz vidu tko na hitr tvoja plata nima dual biosa, tak da če zajebeš bo treba preprogramirat bios čip v nekem drugem računalniku. Pri grafični pa loh še bolj stvar zajebeš. Je vredno tveganja? Jaz mislim da ni, razen če ti je vseeno za komponente.
bluefish ::
v omenjenem primeru se mi zdi tovrstno početje čisto brez namena + je veliko tveganja, da bo šlo nekaj narobe.
Kar pa se tiče grafične, bi se tovrstnim posegom tudi izognil, saj boš v primeru napake potreboval dodatno kartico na PCI vodilu. Raje jo navij z uporabo ustreznega programa, kaj več itak ne moreš narediti tudi v njenem firmware-u.
Kar pa se tiče grafične, bi se tovrstnim posegom tudi izognil, saj boš v primeru napake potreboval dodatno kartico na PCI vodilu. Raje jo navij z uporabo ustreznega programa, kaj več itak ne moreš narediti tudi v njenem firmware-u.
R33D3M33R ::
Safin: v biosu pritisni Ctrl+F1 in če ima matična kake napredne opcije, se ti bodo pokazale.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Sam uporabljam moddan bios. Ogromno dodatnih funkcij in parametrov za spreminjat. Uporabljam pa bios moddan od rebels heaven za mojo plato.
imagodei ::
Danes je modanje biosa popularno predvsem zaradi OEM Viste... Kao.
- Hoc est qui sumus -
Hmm, in kakšno povezavo ima OEM visto?
Ta plata ima v osnovnem meniju za izbiro frekvence rama samo 677(tipkarska napaka biostara in se vleče že od prve serije teh plat), 800 in 1066MHz. Ko pa modan bios daš gor imam na voljo 200, 333, 400, 533, 677(667), 800, 1066 in 1333.
Torej imaš 1.8GHZ proc (200X9) in ram nastavljen na 667MHz, če imaš serijsko E2160 in 667MHz rame. Prestaviš rame na 400MHZ, proc pa naviješ na 333X9 in hitrost ramom se dvigne h serijskim frekvencam. V osnoven serijskem meniju tega nisi mogel delat in proc je šel samo do 266MHz, ker potem je ram nehal delat.
Ta plata ima v osnovnem meniju za izbiro frekvence rama samo 677(tipkarska napaka biostara in se vleče že od prve serije teh plat), 800 in 1066MHz. Ko pa modan bios daš gor imam na voljo 200, 333, 400, 533, 677(667), 800, 1066 in 1333.
Torej imaš 1.8GHZ proc (200X9) in ram nastavljen na 667MHz, če imaš serijsko E2160 in 667MHz rame. Prestaviš rame na 400MHZ, proc pa naviješ na 333X9 in hitrost ramom se dvigne h serijskim frekvencam. V osnoven serijskem meniju tega nisi mogel delat in proc je šel samo do 266MHz, ker potem je ram nehal delat.
bluefish ::
tisto je bolj "modanje BIOS-a". Dejansko se uporabi majhna skripta, ki se zažene tik pred inicializacijo OS-a in prepriča le tega, da je računalnik od OEM proizvajalca. No, vsaj tako je bilo, ko sem se s tem igral.
imagodei ::
Hmm, ne razumem te čist - a si mal sarkastičen? Naslov teme je "kako moddad bios???". Seveda je tisto tudi modanje biosa.
Ampak ne govorim o kakih Paradox Vista Loaderjih. To je v bistvu na višjem nivoju in naj bi Visto ukanilo, da je naložena na DELL, HP ali podobni platformi. To dela ali pa ne dela.
Nekateri se dejansko spravljajo modad bios čist direktno, low level.
Ampak ne govorim o kakih Paradox Vista Loaderjih. To je v bistvu na višjem nivoju in naj bi Visto ukanilo, da je naložena na DELL, HP ali podobni platformi. To dela ali pa ne dela.
Nekateri se dejansko spravljajo modad bios čist direktno, low level.
- Hoc est qui sumus -
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Intel pentium dual core e2200 navijanje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 6084 (5102) | anzel26 |
» | E8400 se ustavi pri 3,6GHz ?? (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5435 (3892) | TOP |
» | Kateri proizvajalec 6600gt(navijanje&temperatura)?Oddelek: Strojna oprema | 2054 (1463) | Goldee |
» | Modanje 6600GT biosaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 850 (800) | _Dejan_ |
» | Navijanje 6800GT na starem in sedaj na novem sistemu. (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4207 (2951) | tiborrr |