» »

Kopiranje ene datoteke v več direktorijev

Kopiranje ene datoteke v več direktorijev

alanob ::

Živjo,

eno vprašanje, obstaja kakšno pametno orodje oziroma kako narediti batch, da bi bo eno datoteko oz. direktorij skopiral v več drugih direktorijev, katera imena niso točno določena? Gre za domače mape od uporabnikov na Win XP računalnikih, slednjih je cca 800 in vsekakor ne bi tega rad delal na roko. Aja, zadaj teče Samba in MS produktov razen XP operacijskega sistema praktično nimam.

Skratka, v vsako domačo mapo od uporabnika na osebnem računalniku bi rad skopiral en direktorij, po možnosti če se da to narediti batch.
  • spremenil: alanob ()

dronyx ::

Če te prav razumem, bi rad skopiral neko mapo v vse profile uporabnikov na lokalnem disku XPjev? Sambe ne poznam, samo če imaš kakšno možnost, da narediš "login script", ki se zažene vsakemu uporabniku ob prijavi, potem tam notri zaženeš bat datoteko, ki kopira mapo. Kam naj kopira, si lahko pomagaš s spremenljivkami okolja, recimo %USERPROFILE%. Primer (source je izvorna mapa, če ima še podmape daš stikalo s):

XCOPY source %USERPROFILE% /s

alanob ::

Ja, to je ena varianta. Gre v bistvu za instalacijo Ooo 2.4, ki jo naredim za uporabnikovim hrbtom (beri brez njegove vednosti) in bi obenem skopiral še en direktorij, da ne bi spraševal za potrditev registracije in že imel prenastavljene nekatere možnosti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brisanje lokalnih profilov na windowsih

Oddelek: Operacijski sistemi
141003 (872) ujka
»

Konfiguracija Proftpd

Oddelek: Programska oprema
6470 (407) SasoS
»

mysql database backup

Oddelek: Izdelava spletišč
9645 (523) BigWhale
»

Mandatory Profiles za vse uporabnike (odjemalci: Win9x; PDC: Samba na Linuxu)?

Oddelek: Operacijski sistemi
10666 (544) pirx
»

Linux vprašanje

Oddelek: Programska oprema
8675 (525) JLP

Več podobnih tem