» »

Kopiranje ene datoteke v več direktorijev

Kopiranje ene datoteke v več direktorijev

a_borlak ::

Živjo,

eno vprašanje, obstaja kakšno pametno orodje oziroma kako narediti batch, da bi bo eno datoteko oz. direktorij skopiral v več drugih direktorijev, katera imena niso točno določena? Gre za domače mape od uporabnikov na Win XP računalnikih, slednjih je cca 800 in vsekakor ne bi tega rad delal na roko. Aja, zadaj teče Samba in MS produktov razen XP operacijskega sistema praktično nimam.

Skratka, v vsako domačo mapo od uporabnika na osebnem računalniku bi rad skopiral en direktorij, po možnosti če se da to narediti batch.
  • spremenil: a_borlak ()

dronyx ::

Če te prav razumem, bi rad skopiral neko mapo v vse profile uporabnikov na lokalnem disku XPjev? Sambe ne poznam, samo če imaš kakšno možnost, da narediš "login script", ki se zažene vsakemu uporabniku ob prijavi, potem tam notri zaženeš bat datoteko, ki kopira mapo. Kam naj kopira, si lahko pomagaš s spremenljivkami okolja, recimo %USERPROFILE%. Primer (source je izvorna mapa, če ima še podmape daš stikalo s):

XCOPY source %USERPROFILE% /s

a_borlak ::

Ja, to je ena varianta. Gre v bistvu za instalacijo Ooo 2.4, ki jo naredim za uporabnikovim hrbtom (beri brez njegove vednosti) in bi obenem skopiral še en direktorij, da ne bi spraševal za potrditev registracije in že imel prenastavljene nekatere možnosti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hp - Windows 7 obnovitveni disk

Oddelek: Programska oprema
312657 (2380) Cold1
»

Preprosta *.bat skripta

Oddelek: Programiranje
81140 (922) lopov
»

Brisanje lokalnih profilov na windowsih

Oddelek: Operacijski sistemi
141386 (1255) ujka
»

kopiranje glasbe

Oddelek: Pomoč in nasveti
92007 (1837) Ziga Dolhar
»

Mandatory Profiles za vse uporabnike (odjemalci: Win9x; PDC: Samba na Linuxu)?

Oddelek: Operacijski sistemi
101121 (999) pirx

Več podobnih tem