» »

Problem pri nastavitvi Win XP

Problem pri nastavitvi Win XP

Madmax_ ::

Pozdravljeni!

Ko želim inštalirat Win XP (orginal), potem ko se namestitveni program zažene, v delu kjer določiš kam boš naložil windowse in lahko ustvariš partricije, nekaj v računalniku začne "cviliti" in računalnik se resetira.
Imam starejši računalnik (cca 6 let). Ali je trdi disk zanič, čeprav z njim nimam problemov v windowsih? Ali je CD z windowsi pokvarjen, ker sem že večkrat inštaliral windowse?
A bi kdo vedel kje je problem?

lp

bluefish ::

imaš že nameščene XP ali kaj drugega?
Drugače pa v Win pojdi: start > run > cmd > chkdsk /r

Madmax_ ::

imaš že nameščene XP ali kaj drugega?
Drugače pa v Win pojdi: start > run > cmd > chkdsk /r

Zdaj imam tako bolj za silo inštalirane windowse. Čez problematični postopek sem šel tako zelo hitro (cca 15s), nahitro pritisnil tipke ki jih je blo treba, preden je začel računalnik cviliti in se je resetiral. Potem namestitev je šla OK. Na disku imam 2 particije (od prej) in so se mi zadeve čisto zmešale. Tako da želim enkrat v miru namestiti windowse.

poskusil sem chkdsk in na eni particiji (disku) našel problem. Kaj dam zdaj chkdsk/f ali chkdsk/r??

bluefish ::

/r, k itak vključuje tudi /f.
Še najbolje pa je, da to narediš za obe particiji (chkdsk c: d: /r - pač odvisno od imen).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Jankolovski ::

Iz kje pa izhaja cviljenje iz cd oz. dvd roma ali kje drugje! Če stvar zapiska (ne cvili) potem je problem v hardware-ju (kksn ram ponavadi)!

gerpic91 ::

zivjo.
Poiskusm formatirati prenosi računalnik compaq, ki ima nameščen windows 7, rad bi naložil XP. Pojavi se težava ko že bere cd (Windows setup), nato pokaže neki error z tem CHKDSK /F ... Gdo ve zakaj nemorem namestiti xp je...
hvala

hojnikb ::

Zato, ker ti prenosnik želi samo dobro ;) Le zaka bi hotu downgradat na XPje ?

Mogoče je kej z diskom narobe.Probi nardit chkdsk v Windows 7.
#brezpodpisa

kako to naredim?

Ker računalnik dam nekomu ki ima željo imeti XP ker je na tist sistem navajen (starejša oseba pač)

chkdsk c: /f 

Napišeš to v konzolo.
#brezpodpisa

mi napiše access denied...

So kakšna posebna pravila za pisanje ukazov...

morš cmd zagnat kot administrator
#brezpodpisa

no to mi je ratalo sedaj. upam da bom sedaj lahko namestil XP. No za namestitev xp sem se odločil tudi ker mi v windows 7 (originalnemu) zamaže sliko: to samo kakšno trart ikonco, aplikacijo za vreme ali kaj takšnega. film se drugače predvaja čisto lepo in gladko, zamenjal sem že veliko driverjev a ni nič bolše... Ce bi se komu sanjalo kaj bi to lahko bilo?

Drugače pa hvala za odgovore. LP

kak screenshot te napake ?
#brezpodpisa

Bom poslal po 23h, ko končam z obveznostmi...

fosil ::

Ali pa enostavno v win7 naštimaš XP videz.
Tako je!

http://shrani.najdi.si/?3z/FY/1xfkczVc/...

http://shrani.najdi.si/?3F/Uj/3UeCf7Cq/...

Naprimer tako mi naredi...

Tisto chkdsk /f mi je pa ratalo v cmd ju, ampak še vedno mi ne gre naprej pri formateranju - pokaže isti error.

Evo sem rešil zadevo, brez formatiranja. Pustil sem win7 gor, le izklopil sem aero (no vse te prosojnosti, teme) in sem dal na osnovno nastavitev. Zadeva se več ne pojavlja. Hmala za trud vseen. LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Datoteke so se sesule

Oddelek: Pomoč in nasveti
82213 (1481) Hayabusa
»

Zagon računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
11801 (664) Freaxx
»