» »

BIOS BootBlock....

BIOS BootBlock....

Rus ::

....! A mi lohk kdo svetuje, zakaj se tle gre? A je bios narobe updaitan al kva???

Ko zaženem komp, dvakrat potihoma zapiska pa mi napiše:

BIOS BootBlock

BIOS ROM checksum error

...!?!??;(

Kje se kupi nov BIOS, pa kok stane???

DJroky ::

Nekaj je narobe z BIOSom. Če si ga updejtov je to to. Probaj resetirat bios na plati. Če ne bo ok, pa bo potrebno na novo bios zapečt. Če imaš novejšo plato daš na zagonsko disketo nov bios in akcija. Če ne pa najdi nekoga, ki ima podobno plato. Računalnik prižgeš in greš v win. Potem daš v delojuči računalnik tvoj bios in ga updejtaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DJroky ()

jamiroq ::

si probal resetirat CMOS?

meni je sicer tako zadevo vrglo ven, če sem preveč navil, pa sem rešil ravno z resetom CMOSa.

drugače pa, če se ne motim, lahko bootaš z diskete; se pravi, da lahko bios daš na disketo, zalaufaš sistem, flešaš bios in pogledaš, če dela.

Ma tut če reseteram CMOS, morm pol nastavt na default oz. optimize...... pol pa isto! Updaitu sm glih prejle z najnovejšim biosom, pa neče delat!

Tm med procesom, so bili eni bloki (4) obarvani zeleno!

McHregec ::

A si kakšne nove rame vgradil v zadnjem času?
Destroyer Of The Worlds.

Tut rame sm že menu, pa k daš nov ram notr, se pržge, ko komp. ugasneš spet Bios BootBlock..., daš nov ram, brez resetiranja cmosa, se pržge, brez BootBlocka....

Kr neki uglavnm! A kdo ve, kje se kupi rame? En frend mi je enkrt govoru, da se jih da kupt, pa ne ve kje, sam okol 4k pridejo!

A bi kdo bil prpravlen posodt svoj bios, če ma abitko KT7E, pa da je iz Lj!!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Flashanje BIOSa

Oddelek: Pomoč in nasveti
274542 (4345) jackorsen88
»

checksum bios error

Oddelek: Pomoč in nasveti
51057 (946) Azrael
»