» »

Kako si "sposoditi" WLAN

Kako si "sposoditi" WLAN

Wizeman ::

Pred časom sem v enem od forumov zasledil razpravo, kako se da zlomiti WEP zaščito Wi Fi omrežja. Trenutno sem v Nemčiji, kjer bomostal vse do jeseni. Stanovanje imam daleč iz mesta, in glej ga zlomka, sin gospodarja ima WLAN, ki pa je žal zaščiten z WEP inkripcijo. Prosil sem ga torej za geslo, vendar ni bil navdušen, češ, da bi ga utegnil dati še komu, da bi mu utegnili vdreti v računalnik in podobne kozlarije. Vse to seveda načeloma drži, vendar mi kaj takega še na misel ne pride. Večkrat namreč nujno rabim internet, in se tako moram poslužiti skrajno drage opcije - za modem uporabim pač mobitel. Tako sem samo v maju do zdaj nasurfal celih 159 EUR stroškov. Gesla mi pokovec ne da, kljub temu, da sem mu pripravljen plačevati celotno naročnino. Trenutno sicer uporabljam ISDN dial-up povezavo preko iPassa, vendar pa je le ta strahotno počasna (uh, kje so časi, ko smo se čudili hitrostim ISDN povezav). Najraje bi se mulcu kar "priklopil", saj še vedel ne bo. Mi lahko kdo da vsaj kakšen namig? Plačam pivo:) - in to nemško.
LP Wizeman
Prazno

KoMar- ::

Wizeman, jaz ti tudi ne bi dal dostopa, še posebej ne s takim odnosom, ki ga kažeš s svojim pisanjem.

Wizeman ::

Wizeman, jaz ti tudi ne bi dal dostopa, še posebej ne s takim odnosom, ki ga kažeš s svojim pisanjem.


Prosim? S takim odnosom? Kakšen pa je ta odnos, če ga lepo prosim in mu ponudim plačilo, za nekaj, kar je samo po sebi umevno v današnjem civiliziranem svetu, za kar se zahodna evropa seveda ima. Kaj misliš, da stanujem tu zastonj in na črno? naj poleg 800 EUR na mesec za garsonjero na vasi dam priklopiti še broadband povezavo? Oprosti, ampak tvoj komentar je vsaj smešen, če ne že neumesten. Pa ne bodi užaljen...
Prazno

KoMar- ::

Internet ni pravica. Pa če ti nekdo reče ne, to pomeni ne. A bi rad, da te tip prijavi kam?

OmegaBlue ::

Dost bo. Preberi si pravila.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Wizeman ::

Seveda ni pravica, je pa na žalost dolžnost. In v tem grmu tiči zajec. na izbiro imam troje: menjati stanovanje, kar je tukaj na krajši rok preklemansko težko, plačevati astronomske račune za komunikacije, ali si "sposoditi" povezavo od nekoga, ki s tem ne bo nič oškodovan, poleg tega pa je to njegova "moralna" dolžnost.Četrta opcija je_: izguba službe oz. posla. Za katero bi se ti oločil, Marko?
Prazno

OmegaBlue ::

Za tisto ki ni kazniva. Novi nemški zakoni so zelo super za take ljudi.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

socialna pomoč

Oddelek: Loža
486967 (5380) otago
»

šola In varnost

Oddelek: Informacijska varnost
325284 (4132) poweroff
»

Nemčija: lastniki morajo zaščititi svoja omrežja Wi-Fi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7116032 (13830) BlueRunner
»

Kakšne pravice ima najemodajalec(lastnik) stanovanja?

Oddelek: Problemi človeštva
448953 (8208) bosmla

Več podobnih tem