Forum » Loža » Hawaii bi se dalo preživet?
Hawaii bi se dalo preživet?
ma73ir ::
Kot piše v naslovu. Če mi plani padejo v vodo želim začet na novo. Preselil bi se na havaje in tam začel iz nule. Bi se dalo izpeljat? Kaj bi gori počel mi je v grobem vseeno, praviloma praktično vedno začneš na dnu. Zanima me če se da in kako bi se dalo zrihtat stvari kot so zdravstveno zavarovanje, dokumente in podobno. Pa prosim da ne bo tema izpadla kot zajebancija in norčevanje iz mene, sprašujem resno!
stock ::
Da se pousot, samo je treba imeti veliko volje in optimizma. Sej se nebi utiku u tole, samo Hawaii se mi sploh ne zdijo primerni. Za začetek iz nule bi blo bolj primerno kakšno veliko mesto. Evropa, Amerika, london, new york.
Mislim da dokumenti nebi bili problem samo bres denarja kako boš pa tja prišel.
Mislim da dokumenti nebi bili problem samo bres denarja kako boš pa tja prišel.
Cveto ::
Pusti Havaje pri miru, družba tam je preveč skomercializirana in negativno nastrojena do tujecev. Za kaj takega je bolj primerna Nova Zelandija. Kolega de je pred nedavnim s familijo odselil tja in je zelo zadovoljen.
SleepLess ::
Se strinjam, da so Hawaii realtivno neprimerni za "frisko" zivljenje iz nule. Se mi zdi veliko bolj primerna Avastralija/Nova Zelandija (nisem še slišal slabega mnenja od nikogar od znancev, ki so se preselili/stanujejo tam). Je pa res da bos in za Havaje in Avstralijo rabil viso. In včasih zna bit to kar problematično.
EDIT: tudi sam se bom po končani fakulteti izselil, čeprav sem se odločil, da prvo poskusim življenje v Londonu, potem pa bomo vidli dalje :)
EDIT: tudi sam se bom po končani fakulteti izselil, čeprav sem se odločil, da prvo poskusim življenje v Londonu, potem pa bomo vidli dalje :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SleepLess ()
perci ::
Za potovanje na Havaje ne, če pa hočeš delat tam pa rabiš greencard, ker je to pač ena izmed držav US of A.
Aha, no v bistvu iščem neko državo ki bi bla primerna in da je bol "tople" sorte podnebja. Nova Zelandija tudi ni slab predlog. Cveto lahko poveš kej več o kolegu ki se je gor odselil? Kaj dela, kako je tam, jezik, stanovanja, službe,....
Cveto ::
Uradni jezik je angleški, podnebje je ugodno, podobno kot pri nas oziroma malo topleje. Narava je menda zelo lepa (tam so posneli LOTR), standard pa tudi nekje podoben našemu. Kolega je prevzel v upravljanje eno večjo kmetijo (je pač hotel delo izven mesta), se pa menda dokaj enostavno dobi tudi pisarniška služba oziroma karkoli že pač hočeš. Menda je Nova Zeladnija ena redkih držav kje (zaenkrat še) gledajo pozitivno na priseljenece)
madmitch ::
Povsem podpiram Cvetota. Če znaš smučat, pa itak ni panike za službo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
Ja no tu je manjši problem, narejeno imam gimnazijo in zdaj delam fax, če faxa ne nardim, ne bom imel uradno nobene pametne izobrazbe, razen tist kar pač znam delat in izkušnje. =(
zee ::
potem pa se potrudi, da fakulteto dokoncas.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
WarpedGone ::
Pa sproti še preveri kako je s priznavanjem naših faksov tam doli.
Da ne boš "prijetno" presenečen.
Da ne boš "prijetno" presenečen.
Zbogom in hvala za vse ribe
K0K0 ::
Moja mama se je Februarja preselila na Novo Zelandijo in pravi da je vse precej dražje kot pri nas. Sploh sadje in zelenjava ima zelo zasoljeno ceno. Drugač pa "baje" ni problem dobit šihta tko da skoraj ni brezposelnosti.
Kul! Ker če se zgodi da bom mogu ponavlat letnik, doma najbrš ne bom meu več strehe nad glavo, že zdaj me postran gledajo ker študiram.
gzibret ::
Avstralija je tudi OK. Baje lažje dobiš vizo (delovno), če si poročen. Izkušnje od ene kolegice, ki je ravno danes imela poslovilni žur.
Glede nedokončanega faxa ni problem. Važno je, kaj znaš. Moreš pa imet nekaj denarja s seboj, ker za priseljence nekaj časa ni socialne podpore. Predno greš si priskrbi seznam opravljenih izpitov v angleščini (dobiš na študentskem referatu za zasoljeno ceno), da če te prime, lahko tam fax nadaljuješ.
Glede nedokončanega faxa ni problem. Važno je, kaj znaš. Moreš pa imet nekaj denarja s seboj, ker za priseljence nekaj časa ni socialne podpore. Predno greš si priskrbi seznam opravljenih izpitov v angleščini (dobiš na študentskem referatu za zasoljeno ceno), da če te prime, lahko tam fax nadaljuješ.
Vse je za neki dobr!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Živeti na Novi Zelandiji (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 58086 (12541) | buttcrack |
» | Vaša sanjska destinacija?Oddelek: Loža | 5386 (4171) | MIHAc27 |
» | Delo v Avstraliji (tujini) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18686 (10421) | Pegaz |
» | Kje na svetu bi živel? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 4714 (3825) | bodom |