» »

prvo inštaliranje OS na prazen PC

prvo inštaliranje OS na prazen PC

selena ::

Kupila sem novi PC, brez naloženega operacijskega sistema. Zdaj bi rada naložila windows. Vstavim cd in zaženem računalnik, cd zazna in ga zavrti, monitor pa ostane mrtev. Imam cd z gonilniki, ampak kako lahko naložim karkoli, če pa ne vidim nič?? Bi mi kdo lahko prosim pomagal? Hvala!

Backup22 ::

A ko se računalnik začene se vidi kaj na monitorju?
Pisati bi moralo Booting from CD ... press any key to continue... ali Press any key to boot from CD...

Če to ne piše in se ne zgodi nič, poglej nastavitve v BIOSu (stiskaj del ali f1 ko vklopiš računalnik). Tam poišči Boot sequence ali Boot devices, in naj bo prva CD-ROM, druga HDD. Po namestivi lahko to nastaviš nazaj (1st devide: HDD).

Takrat pritisneš nekaj na tipkovnici in začneš z nameščanjem Windowsev. Naredi si VSAJ 2 particiji (slediš naovilom na zaslonu). Na C:\ namesti Windowse, D:\ pa lahko sformatiraš ko boš v Windowsih (NTFS itaq). Ko Windowse namestiš, začneš z nameščanjem gonilnikov (če kaj ne dela, poglej na control panel, system, device manager - če je kje rumen vprašaj gonilnik ni nameščen). Preden se priklopiš na internet, vklopi firewall in namesti kakšen AV (npr. Avast free edition). Za tem lahko namestiš kakšen Spybot S&D, Registry Clean Expert, TuneUp, O&O defrag za vzdrževanje...
Če imaš original, ne pozabit aktivirat...

Katere Windowse pa misliš namestit?

Tutorial: XP, Vista
Če te kaj zanima, kar vprašaj!
//

Celeborn ::

A monitor sploh kaj pokaže? Preverjanje rama, zaznavanje diska, ali sploh nič?
If air travel is so safe, why do they call it a "terminal"?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Celeborn ()

Čisto nič . Monitor kot da ni priklopljen.

Celeborn ::

Potem maš pa hardware težavo, ne problem z namestitvijo. Napačen priklop monitorja/kakšne druge naprave ali napaka na opremi. Najprej preveri, če je monitor priklopljen na pravilno grafično kartico. Možen problem bi bil, da je monitor priključen na integrirano grafično kartico, čeprav je na PCI-e še ena.

A je bil cel računalnik že sestavljen, ali kupljen po delih? Kakšna lučka je na monitorju? Utripa, gori, nič? Informacije!
If air travel is so safe, why do they call it a "terminal"?

Glupo vprašanje... Je monitor priključen na električno omrežje?
//

Kako naj preverim, če je priklopljen na pravilno grafično?
Računalnik sem kupila sestavljen brez OS. Grafična je GF 3600 512MB, monitor je LG Flatron LX40.
Računalnik se prižge normalno (no meni se vsaj zdi normalno) zažene se CD, ampak ekran ostane popolnoma mrtev.
Jutri gre nazaj v trgovino, škoda da sem bila danes prepozna. Mogoče niso kaj dobro nastavili.

Ker meni se to nonstop dogaja - na primer na servisu pozabijo priklopiti disk, računalnik mi hočejo uturit brez drajverjev, avto je kao super ohranjen, pa potem izvemo, da je bil razbit, pač vse, kar kupim in stane več kot 100 evrov, ima neko napako.
Zdej me pa še zanima a se to slučajno samo meni dogaja, ali je to res ena banda pokvarjena povsod??

Aja, poskusila sam z različnimi CDji, z dvema monitorjema, s tipko F1 in del, nič. Več ne znam.
Lučka na monitorju je (ne vem kakšen monitor imaš) rumena, kot kadar je računalnik izklopljen.

Potem pa kar nesi nazaj, pa jim razloži kako je...
//

Bom odnesla... Hvala za prijazno pomoč.
Lep večer

Ice-Heki ::

Uf selena imaš pa res smolo :(
Upam, da ti bodo na servisu rešili tole napako!

andromedar ::

A ma tvoj monitor mogoče VGA in DVI priključek? Mislim,...da ne probaš dobit slike na VGA, priključen imaš pa slučajno DVI kabel? A računalnik da na začetku od sebe kratek pisk?
Eh?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z novim SAMSUNG monitorjem

Oddelek: Strojna oprema
281532 (1138) Sami
»

iščem pomoč WIN

Oddelek: Pomoč in nasveti
131041 (877) marc100