» »

Kateri 40 GB disk in kje

Kateri 40 GB disk in kje

kuglvinkl ::

DTLA 20 GB je odletel. TIho, tako rekoč hipno, kot bi požrl cianid. IBM ne pride v poštev.

Pobeci, povejte mi katerega 40 GB Maxtorja ali Seageta naj ubodem. Bolj se nagibam k 5400 varianti. Predvsem pa kje. Ahem, prek pošte si diska ne bi naročal.

Thnx
Your focus determines your reallity

ChiefThunder ::

hja, pomoje ne morš falit, oba sta dobra; eni pravjo, da je barracuda zlo tih disk, drugi zagovarjajo maxtor. mal pobrskaj po forumu, je že napisan o temu...

kje kupit? nima veze. mlacom, JAE... osebno bi raje v JAE vzel.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Jep, JAE imam zajagano za Maxtorja. (Mlacom ...) Zdaj potrebujem še kakšno (dobro!) firmo, ki prodaja Seagate.

ender ::

jst sem si pred tednom dal Maxtorja 40 GB/5400 v server, za enkrat dela brez problemov.

Tr0n ::

Western Digital fant, WD!

Nekako se nagibam k Maxtorju. Če bi vzel 7200 varianto, jo je obvezno potrebno hladiti?

rc-car ::

Jaz mam Maxtor 60Gb 7200 L (sem hotu tut 40 vzet, sam je cenovna razlika premajhna) in se ne greje praktično nič!

Trenutno 29 stopinj. In okoli diska nimam nič kaj dosti prevetreno.
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

cekr ::

IBM 60Mb, 7200 obratov

MadMax ::

cekr: 60Mb?
A to zdaj IBM dela? Na 7200rpm?
Cool:D
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

perci ::

kuglvinkl: imam dva maxtorja 40GB ata133 7200rpm in ti povem, da se disk ne greje. Ni pa to najtišji disk na svetu, kot je že TheJack povedal (je pa menda 5400rpm varianta tišja). Spet tako glasen tudi ni, da bi zlo motil. Sliš se ga seveda takrat, ko piše in bere. Če imaš računalo pod mizo, ga praktično ne boš slišal, če ga imaš pa pol metra od uhlja, se ti bo pa zdel glasen (po mojem v takem primeru tut baracuda ne more bit čist tiha).

Pa lep pozdrav (želim ti, da bo cum lauda) >:D
Peter

perci ::

Še neki:
sm mal gledal po cenikih in ugotovil, da je tule omenjeni disk (maxtor 40gb 7200) še najcenejši

Tommi ::

Nekak mam jaz tud obcutek, da bi bil Western Digital se res najbolsa resitev...tak kot pravi TrOn. Jaz sn si lani enga kupu (40g) pa mi se vedno lepo sluzi...

Dami ::

Tud baracudo se čist komot sliši, sam jo men vulcano7 preglasi:D
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Pobeci, hvala za odgovore. Mašina laufa na 40 GB Maxtorju 5400, ki je neslišen, kot prej IBM. Ob letu obsorej, ga bo tako in tako potrebno zamenjati z minimalno 32× večjim in 2.7× hitrejšim, ravno takrat bom pa nabavil, kakšnega n 10000 RPM, ki se bo ravno prav grel tudi brez ventilatorja.
In hej, garancija velja 3 leta (po moje Maxtor pretirava >:D ).

Index hitrosti bom pa še zmeril (prej sem imel okoli 17000 se mi zdi). Prej bo potrebno pa dol potegent Sandro 2002 Pro. Jutri pa ubost štanco. Namreč, zdanji backup ima datum 9.3.. Jep, popoizdu bom.

Ahem, temp je 24 C, v sobi 21, kišta zaenkrat še odprta, potem bo precej enako (air flow).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup HD za RAID 0

Oddelek: Kaj kupiti
162470 (2044) Leo
»

disk??

Oddelek: Kaj kupiti
151293 (1031) nodes