Forum » Omrežja in internet » Slaba hitrost preko wireless omrežja.
Slaba hitrost preko wireless omrežja.
Mati ::
Tare me ena težava in sicer:
Internet mi dela s polovično hitrostjo, ko ga imam nastavljenega preko routerja (Linksys WRT54G). Ko vklopim kabel direktno v notebook mi dela polna hitrost.
Morda je treba kaj nastavit v routerju, se mi pa snja ne kaj bi to lahko bilo. Zadeva laufa na kanalu 11 in je v mixed načinu.
Ima kdo podobne težave ali ve kdo zakaj se to dogaja?
Internet mi dela s polovično hitrostjo, ko ga imam nastavljenega preko routerja (Linksys WRT54G). Ko vklopim kabel direktno v notebook mi dela polna hitrost.
Morda je treba kaj nastavit v routerju, se mi pa snja ne kaj bi to lahko bilo. Zadeva laufa na kanalu 11 in je v mixed načinu.
Ima kdo podobne težave ali ve kdo zakaj se to dogaja?
OmegaBlue ::
In ta hitrost je?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Veron ::
54Mbit preko wirelessa ne boš dobil pri G standardu. Max tja do 25mbit realnega prenosa. Za kaj več bo treba n vzet (mučo več dineros)
Če prestaviš kanal, je še kakšna stvar/AP v bližini?
Kanal dal na 5 in zadeva dela bolje.
Hvala.
Ni mi jasno kakšne veze bi lahko imel kanal?
Kakšna podobna stvar/Ap ni v bližini.
Hvala.
Ni mi jasno kakšne veze bi lahko imel kanal?
Kakšna podobna stvar/Ap ni v bližini.
Različni kanali so na drugih frekvencah.
To vem, ampak ni mi jasno kako lahko vpliva sprememba frekvence iz 2,645GHz na 2,632GHz na hitrost prenosa???
jan01 ::
Morda je v bližini kak drug wireless router. Imaš(po ameriškem) le 3 neprekrivajoče kanale: 1, 6, 11, eu:1, 5, 9, 13....
kaj bi ti govoril, sam preberi wi-fi @wikipedia
Katero verzijo imaš Linksys WRT54G? Od v5 naprej je zanič->zamenjaj s wrt54gL(L in še enkrat L in (skoraj)nič drugega od linksysa)
kaj bi ti govoril, sam preberi wi-fi @wikipedia
Katero verzijo imaš Linksys WRT54G? Od v5 naprej je zanič->zamenjaj s wrt54gL(L in še enkrat L in (skoraj)nič drugega od linksysa)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri ROUTER za cim večjo hitrostjo prenosa (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 22024 (16225) | broken/link |
» | Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10051 (6792) | janezek67 |
» | Internet + IPTV preko WLAN omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 23007 (13834) | umexteacher |
» | Nakup Ruterja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 13103 (9701) | Pyr0Beast |
» | Kateri ADSL ROUTER z WLANom?Oddelek: Kaj kupiti | 2378 (1931) | OldSkul |