» »

Siol tv se pojavljajo kocke

Siol tv se pojavljajo kocke

Mr.Nice ::

Pozdravljeni!
Nisem vedel kam bi dal tole temo, pa sem jo dal pod zvok in slika.
Imam siol tv in mi se pojavljajo kocke,to je tak skoraj vsak dan...
enkrat mi je celo delalo 14 dni brez motenj, zdaj spet ne...

Hja me je klical telekomov terenski uslužbenec, ker sem jim prijavil napako, pa je izmeril signal, pa je rekel da imam modem sinhroniziran na 6Mbit...Hja jaz tega ne razumem, da bi bil na 6M, jaz imam internet 2M pa še tv in telefon...Tv zasede okoli 4M do 5M pasovne širine.Potem mi tv sploh ne bi delal?Ja preko strani ko sem gledal modem nastavitve mi piše recieve bit rate 8191 kbps
oni trasnmmited bit rate pa 768 kbps.
Najbolj zanimivo je, da ko se mi preko te strani videno, modem sinhronizira na 8M mi tv kocka, ko pa se mi po ponovnem resetu sinhronizira na 7M al pa celo 6M mi dela pa tv ok:D

Hja to mi telekomov delavec ni verjel in je rekel, češ da te preko strani niso realne hitrosti...Saj mu verjamem to, toda tako sfaliti te hitrosti modem pa tudi ne more.

V glavnem jaz sam sumim in da se vrnem na topic, imam iz razdelilne doze od telefonskega kabla izvlečeni dve liniji.
Eno imam direktno linijo, toda tista mi ne more služiti, ker je v enem drugem prostoru.

Na to linijo, na katero imam priključen modem pa iz razdelilne doze poteka kabel do ene telefonske telefonske vtičnice, ker pač takrat se je pač rabila telefonska vtičnica v drugem prostoru, sedaj pa ne več. No od tiste telefonske vtičnice pa gre naprej do moje druge vtičnice iz katere potem povežem modem.

Na tisti prej vmesni vtičnici sem one kable ki gredo na vtičnico oziroma na konektor prekinil in povezal oziroma zalotal direktno na to linijo, ki je do modema...
Jaz sam osebno mislim in tudi telekomovec je rekel, da lahko deluje ta parica potem kot antena, ker sem samo skup zalotal in sem spoj pustil gol, brez izolacije.Sedaj pa verjetno vleče motnje iz okolice.
Kaj naj naredim glede tega?Kako odpraviti motnje?S kakšnim kondenzatorjem?Toda kako ga vezat?

Hvala za odgovore pa lp
Dont worry.......be happy!!!:)

antireal ::

ker modem pa maš?

OmegaBlue ::

Bolj paše v omrežja. Kocke so pojavijo ko se udp paketki na poti do tebe izgubijo, za to je lahko kriva slaba kvaliteta parice (Telekomovo omrežje je ponekod žalostno), slaba hišna napeljava (razcepniki niso prijazni preveč). Tudi pri višji sinhronizaciji na slabi parici pride do popačenj - kockice.

Modem je najbolje uštekat tam kjer parica prvič pride v hišo, ne v 3. dozi po vrsti.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Hvala za odgovore.
Modem imam sinope od iskra tel...
reciver pa sagem...
lp

asgard2.0 ::

sam sem mel podbne težave z vdsl vodem. odpravil jih je telekomovc, ki mi je zamenjal mode. pokliči jih in naj ti menjajo modem, drugače pa jih prosi za najnovejši firware za sinope. To odpravi dosti napak. Meni je v tretje ratalo in sedaj deluje siol tv odlično, 10/10 linija pa je stabilna in ne pada. Prej sem mel pa doza problemov.

p.s. se opravičujem za napake.
[Odstranjena vsebina]
Šiht, CPU , Hrana, Spanje, Šiht ....

Zgodovina sprememb…

Saj je rekel telekomovec, da bo prišel enkrat po prvomajskih praznikih, je reko, če je moja napaka, ker sem sam zmontiral zadeve, da bom moral plačati hehe.
Zdi se mi, da niso tako poceni...Aja pa rekel je, da imajo veliko težav na našem terenu, ker so dolge linije pa kabli preslabi, rekel je tudi, da bodo na novo potegnili kabel, ker jaz živim v dolini in imam edini tam tv, naprej od mene nihče več ne more imeti tv, tudi interneta ne več, zato so neke peticije podpisovali, da bi na novo potegnili kablovje...Zato bom počakal naj raje prej menjajo kabel in ker ga bodo potegnili po bližnjici, bi upam da moralo delati brez problemov.
Glede modema, sedaj mi pa modem deluje brez problemov, vsaj kaj se glede telefona in interneta tiče, bojim se, da ko bom menjal modem, da bo mi še kaj drugega začelo zafrkavati:D
Firmware je ta zadnji na modemu...
Evo ravno danes iz prakse imam sinhroniziran modem na 7095 kbps in tv deluje brez ene same kockice, tako bo delovalo vse do nadaljnjega, dokler se mi ne bo sinhroniziral zopet na višjo hitrost...

Hvala za enkrat za vaše odgovore, pa lp

20sdfj093f ::

Poskusi zamenjati dvožilni flat kabel za sukanega z oklopom (UTP).

Tvoj sedanji kabel je namreč (po branju tvojega posta) res antena, vendar ne zato ker si ga cinil, temveč zato ker ni sukan in je brez oklopa.

Še boljša varianta pa je ta, da postaviš modem točno tja, kjer ti pride parica v hišo (magar narediš eno poličko zraven doze in daš gor modem), nato pa od tam vlečeš naprej UTP kable za internet, TV in telefon.

Je nekoliko potratno s kabli in prostorom pod letvicami :) ampak je to najbolj zihr varianta.

LPd

Aja pa še nekaj je, sem že sam razmišljal o tem, če mogoče vpliva zvočnik, ki je poleg, no dokaj blizu reciverja in posledično FTP kabla?Mislim elektromagnetno sevanje?Zvočnik je velik en meter in ima dve 30 cm bas membrani...
Veliko je lahko vplivov kajne?

shark_nm ::

Ponavadi je slabše, če je poleg kak visokonapetostni kabel. Pri montažah se šibki tok vleče po ločenih policah. Zvočnik po moje nima nekega učinka na kakovost slike.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telefonski kabel do modema ali UTP do telefonskega kabla

Oddelek: Omrežja in internet
136431 (5506) Invictus
»

Telekom hitrost

253812 (2698) Skyman
»

"Kockanje" na siol TV (strani: 1 2 )

5310435 (8730) rezator
»

Povezava iz omarice do modema

345568 (4704) ZGI
»

Kako kvalitetno naštukati telefonsko parico ? (strani: 1 2 )

509769 (8287) Vanich

Več podobnih tem