Forum » Omrežja in internet » ADSL modem in mrežna kartica
ADSL modem in mrežna kartica
DanKick ::
V soboto mi je grmenje skurlo zaščito, ki jo dobiš zraven ISDN paketa. Fantina iz Telekoma mi jo je še isti dan zamenjal in telefonija je spet normalno delovala.
Ker se je po menjavi zaščite tudi ADSL modem sinhroniziral (zelena lučka), sem sklepal, da tudi ADSL internet deluje in računala nisem niti vključeval.
Ko sem danes zjutraj vključil računalo, pa se mi pojavlja naslednji problem; XP-ji mi javljajo, da omrežni kabel ni priklopljen (network cable not connected).
Na samem modemu mi lučka TBase sveti, ne sveti mi pa lučka na sami omrežni kartici (ko računalnik štartam mi sveti, kasneje, ko se XP-ji naložijo, pa se lučka ugasne).
Preden jutri pridejo Telekomovci, bi rad vedel ali je napaka na sami omrežni kartici (skurjen izhod/vhod) ali je napaka na samem modemu, kljub temu, da lučka TBase sveti ? Kabel sem poskušal zamenjati, ga večkrat izklopil in priklopil, pa brez napredka.
Ker se je po menjavi zaščite tudi ADSL modem sinhroniziral (zelena lučka), sem sklepal, da tudi ADSL internet deluje in računala nisem niti vključeval.
Ko sem danes zjutraj vključil računalo, pa se mi pojavlja naslednji problem; XP-ji mi javljajo, da omrežni kabel ni priklopljen (network cable not connected).
Na samem modemu mi lučka TBase sveti, ne sveti mi pa lučka na sami omrežni kartici (ko računalnik štartam mi sveti, kasneje, ko se XP-ji naložijo, pa se lučka ugasne).
Preden jutri pridejo Telekomovci, bi rad vedel ali je napaka na sami omrežni kartici (skurjen izhod/vhod) ali je napaka na samem modemu, kljub temu, da lučka TBase sveti ? Kabel sem poskušal zamenjati, ga večkrat izklopil in priklopil, pa brez napredka.
Jest ::
Ce nisi nic menjaval driverja za mrezno ali kaj podobnega... potem je skoraj gotovo "skurjena" mrezna kartica...
Lp
Thomas
www.mobile.si
Thomas
www.mobile.si
SLOWWWeb.net ::
Jaz bi še v nadzorni plošči, pod omrežno povezavo pogledal, ali je povezava vključena,... .
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani
DanKick ::
Seveda ni vključena (rumen X med ekrančkoma). Skratka, ali obstaja kakšen ukaz, ki bi preveril vhodno/izhodna vrata na sami kartici? Tudi sam sumim, da je napaka na sami mrežni kartici, vendar vseeno...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Udar streleOddelek: Omrežja in internet | 1895 (1506) | _Denny_ |
» | Nedelujoča žična povezavaOddelek: Pomoč in nasveti | 768 (594) | Nocloud |
» | Internet dostop samo s fiksnim IP-jemOddelek: Omrežja in internet | 1046 (862) | pirx |
» | internet na windows 98Oddelek: Pomoč in nasveti | 1819 (1253) | Gionni |
» | ADSL ?Oddelek: Omrežja in internet | 7963 (4694) | BlazP |