» »

Angleščina I

Angleščina I

bugar ::

Mene pa zanima če mogoče kdo ve. Zakaj se v angleščini piše I z veliko , npr. I am , tud če je v sredini stavka, sem v 8 razredi pa je tršica dala nagrado če poizvedemo. upam da kdo ve

hvala v naprej

El Nino ::

Mislim da je isti šmorn kot tukaj. Sicer je tukaj konkreten primer za besedo 'mum', ampak princip je pa isti.

LP

whatever ::

klik1
klik2

Prevedi si pa sam, HAHAHAHAHA>:D >:D :D
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

whatever ::

Da mu ne bi slučajno kdo prevedel. Naj se matra mulc.>:D
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

El Nino ::

Hehehehe >:D >:D mal podlo :D , ampak v praksi se največ naučiš...8-)

bugar ::

res hvala za tole, ampak dejte no fantje ne bit taki, če kdo ve naj mi prosim prevede, lepo prosim, gre se mi za zdelat class

ales85 ::

Če boš izdelal razred samo zaradi tega, ker lahko nekaj najdeš na internetu.... se raje pojdi učit in ga naredi z znanjem =P

RedStar ::

Link

Članek je v angleščini 8-)

EDIT: typo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: RedStar ()

teddy81 ::

I, se je do leta 1137 pisal z malo. Kasneje se je začel pisati z veliko črko. Razvil pa se je iz stare Angleščine, nekje 725. leta, ko je »i« bil »ic«. »I« se pravzaprav piše z veliko zaradi tega, da se pri pisanju ne bi priključil k kakšni drugi besedi, saj bi se to zlahka zgodilo. Saj je bil »i« premajhen in tako nepomemben, da bi lahko bil svoja beseda, zato so ga tako ločili od drugih besed v besedilu. V severni in srednji Angliji se je veliki I razvil približno leta 1250. V južni Angliji, kjer se je stari »ic« kasneje zapisal kot »ich«, se je veliki I razvil komaj po 1700, čeprav se je že pred tem letom tudi pojavljal.

Je pa res čudno, če bi besedico »jaz«, torej »i« pisali z malo. Čeprav se to danes pri pisanju sms sporočil in e-mailo počasi izgublja, ta veliki »I« JAZ.
No, da se ne boš preveč matral.
Pa pridno se uči.
Lp
T

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

frend bi se zelel naucit slovenscino

Oddelek: Loža
152122 (1240) tsh2
»

Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?

Oddelek: Strojna oprema
289574 (6510) bastadu
»

Domače branje; nastanek biblije

Oddelek: Šola
274281 (3991) Koci
»

"K", "F" in "U"

Oddelek: Loža
111418 (1040) Marjan
»

DVD-DIVX