» »

Prve slike iPhone ubijalca iz Nokie

1
2
»

Bistri007 ::

Apple z iPhone cilja na drug tržni segment. To je low-mid segment uporabnikov, zato tudi primerno nizka cena tega telefona (v ZDA, ne pri nas :D )
iPhona sploh ne bi smeli primerjati s smartphoni, pač pa npr. s Sony Ericsson K850i. Zato tudi primerno (namerno) omejena funkcionalnost te naprave.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

we_are_borg ::

No,jaz sem bom sladko smejal,kakšne aplikacije in igre bodo prišle s prihodom SDK in bojo še naprej določeni ljudje omenjali da je iPhone totalno neuporaben :D
death is irrelevant

PaX_MaN ::

Nič ne bodo prišle s prihodom SDK. TI oz. uporabniki jih bodo morali napisat.

IceIceBaby ::

Doh. A za Symbian so se pa same napisale?

PaX_MaN ::

Doh. A za Symbian so se pa same napisale?


Saj, že vsak telefon za desetino denarja, kolikor hoče za iPhone Apple, podpira pisanje aplikacij. Vi se pa derete kakšna mana z neba je.

Ziga Dolhar ::

Joj, tale iPhone se še vedno ne zna povezat z Exchangeom?

Mislm ...!
https://dolhar.si/

Rauby ::

Em, dejansko se da. Verzija 2.0 beta.

iPhone dejansko prve mesece, ko je prišel ven, ni bil uporaben. Ampak z verzijo 2.0 ne bo več igračka.

Sicer pa telefon ni namenjen temu procentu geekovskega folka tule gor, ampak je namenjen za ostalih 99% folka ;)

opeter ::

da pa bi akumulator moral zdržat 10 let je pa bedarija in potrata...


borchi, razloži mi zakaj? Ker proizvajalci ne bi zaslužili? Aja, živimo v kapitalizmu, se opravičujem.
ČE (z velikim ČE) bi obstajal takšen akumulator, bi moral biti seveda univerzalen, da lahko vstaviš v kakšno drugo napravo od ostalih firm, ali pa celo v recimo pralni stroj, avtomobil itn. Da, avto na električni bi lahko tudi poganjal (recimo kakšno desetletje :D. Seveda je to ZF.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Ziga Dolhar ::

Em, dejansko se da. Verzija 2.0 beta.

iPhone dejansko prve mesece, ko je prišel ven, ni bil uporaben. Ampak z verzijo 2.0 ne bo več igračka.


Ja, pro futuro morda res, a mi to danes prav nič ne pomaga :). (No, vsaj premika se na boljše.)
https://dolhar.si/

IceIceBaby ::

Lahko še vseeno bereš maile preko outlook web accessa :)

darkolord ::

Lahko tut prek telefona, če ti jih nekdo na drugi strani prebira

drejc ::

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id...

100€ pr S!, za res uporaben telefon ali pou povprečne slo plače za fensi šmensi neuporaben telefon.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

roli ::

Problem pri tehle iphone vs. ostali svet je predvsem v tem, da vsi gledajo samo specifikacije. Moj sošolec je pred kratkim nabavil SE P1, ki je po specifikacijah odličen telefon. Tudi, ko ga primeš v roke ni ravno slab ampak opaziš, da symbian ni ravno najbolj hiter sistem. Sploh pri delu z touchscreenom ima kar nekaj zaostanka. Po drugi strani pa je sistem iphona predvsem zelo odziven in tudi namenjen čačkanju s prsti (pri P1 je zelo slabo, ker RABIŠ stylus). In kar jaz hočem od mobitela je - Wifi podpora, touchscreen, internetni brskalnik in dober multimedijski predvajalnik. Problem iphona je predvsem njegova stokrat previsoka cena in nedobavljivost v SLO. Ko bo enkrat navoljo za 100€ pri mobitelu bi pa že razmišljal o nakupu. Do takrat pa bom bil (ne)srečni uporabnik SE K600i. Glavna stvar, ki bi jo rad pa je wifi - to je nekaj kar pri sedanjem pogrešam.
http://www.r00li.com

IceIceBaby ::

Kater smartphone pa dobiš za 100€?

E61i je pri simobilu v akciji 100 ali 120 eur, kar je ZELO ugodno. Ampak telefon je že relativno star in zgleda, da prodajajo zadnje zaloge. Sicer pa imho najboljši nakup ta hip.

Ostali so pa vsi 200 eur in več (recimo e51 je okoli 200), tako, da ima iPhone kar primerno ceno. Sploh če najdeš koga ki gre v USA. Zdaj ko je dolar tako nizek je iPhone prav poceni. 250€ za tak telefon je res ugodno.

Keyser Soze ::

Samo ni uradne podpore za naše tržišče.

To je približno tako, kot da bi VW golfe prodajali po 50.000€ in še to samo za vožnjo po nemških cestah. Če bi ga hozrl vozit pri nas, bi pač moral shekat GPS sprejemnik in s tm okrnit funkcije samega avtomobila.

Če bi iPhonea ponujali za 250€ z uradno podporo pri nas, bi ga vzel tudi sam(mi nadomesti tako iPoda kot GSM in navgacijo). Seveda brez non-sense vezave na določenega ponudnika oz. samo za odklenjen telefon.

S to ceno in matrom ter tresnjem ali bo Applu nekoč dokurčilo in bo sceglal vse odklenjene ifone se pa res ne mislim ubadat. Za sedaj je Nokia več kot dovolj dobra (cost/benefit). Ifon pa je zaenkrat modna muha tistih, ki ne gledajo najbolj na to kam gre njihov denar.

Držimo pesti, da bo Nokia ponudila tisto kar ponudi vedno. GSM brez primere za ugodno ceno. Zna pa tud falit.
OM, F, G!

IceIceBaby ::

250€ za tak telefon brez vezave je pa seveda utopija. Poglej, koliko stanejo Nokie v redni prodaji. Že stara e50 je v trgovini, brez vezave več kot 250 eur. Po kakšni logiki je potem iPhone drag.

Kar se pa matranja in tresenja tiče pa mislim, da pretiravaš. Sploh glede na to, da je slo-tech bolj tehnični forum, kjer je navijanje, modanje in podobno nekaj vsakdanjega. Če je sprejemljivo lotanje dodatnega hardvera v EEE PC potem tudi en programček za krekanje iPhona ne more biti sporen.

Keyser Soze ::

Govoriva o konkretni vezavi. Ne o vezavi, kot jo poznamo pri Mobitelu. Že Simobil mi je svinjski s svojim zaklepanjem telefonov.

S takšno vezavo si zapravijo praktično vse možnosti pri meni. Tudi nokie ne bi kupil če bi imel tak "naci" način. Za sedaj je pa 250€ za ifon več kot dovolj. Pa še pogodba za 2 leti z ponudnikom gsm storitev.

Matranje in tresenje je pa več kot upravičeno. Nimam časa kot prvo krekat zadeve, kot drugo čakat, da mi jo brickajo ko se jim sprdne, kot tretje se ubadat z reševanjem podatkov ko bom v roki držal ciglo.

Nope, tega ni vredno. Prvo ceno dol, zaklepanje off, potem se bomo pa naprej pogovarjali. No ja, vsaj zaklepanje off in full support, sam tej jackassi imajo jajca zadevo čisto zaklenit potem pa še navit ceno. Heh, pa ljudje ki kupijo to, pričakujejo da bomo upoštevali njihove argumente, če že pri nakupu ne pokažejo common sensa. =P
OM, F, G!

matter ::

iPhone je super, ker ima kot MacosX inovativen in drugačen uporabniški vmesnik.
In vse ostalo je kopija iPhona. Če pogledaš symbian je vmesnik počasen, majhne črke (pri uiq3 kjer je touchscreen) in so to telefoni polni funkcij, ampak nedodelanih.
Iphone pa ima stvari dodelane in zelo všečen in preprost uporabniški vmesnik.

Jaz imam SE P1i, ki se mi po uporabnosti sicer zdi boljši, ampak UI je pa slabši. Tako, da zna apple z boljšimi speci res zavladat. Očitno SE ne vidi veliko v Symbianu, da je presedlal na winse z X1. Bomo vidli kak se bo obrestoval.
Pomoje je od appla UI še vedno nad vsemi. Tako na desktop kot na telefonih.

In ne nimam nobenega appla, vse imam MS in linux, ampak moj pogleda je tak.
Grem basket pa bom neloke metal

IceIceBaby ::

Če kupiš iPhone v USA (ali recimo pri nas na Bolhi novega, uvoženega) je telefon odklenjen in brez vezave na operaterja. Uporabljaš ga lahko z vsako sim kartico. Kje je problem?

Časa za krekanje si tudi ni treba vzet. Naložiš Ziphone, 3x klikneš in počakaš 4 minute. Vse skupaj z odpiranjem škatle novega telefona, priklopom na računalnik in krekanjem ne vzame več kot 10 min.

Brickanje tudi ni problem, dokler ne posodobiš telefona. Na daljavo ti ga ne morejo kar tako zaklenit, update pa tudi ni avtomatičen, moraš vmes parkrat kliknit. Sicer pa običajno ne traja več kot nekaj dni, da skrekajo nov update.

BigWhale ::

Meni je slo pri iphonu najbolj na jetra to, da mi je za vsak drek tezil, da nucam EDGE povezavo. :) Tako, da sem si ogledal uro, koledar, imenik in se nekaj malenkosti.

Ce moras stvar crackat vsakic ko pride nov update in se celo pazit, da telefona ne bricknes je stvar za nas trg na pol uporabna.

Se manj je uporabna kot en Linux Desktop.

In NI za vsakdanjega uporabnika. Je pa povsem primerna za apple fanboye, ki so navduseni nad vsem kar pride iz appla... :)

IceIceBaby ::

Tisto crackanje izgleda tako, da zaženeš program, klikneš en gumb in počakaš 4 minute. Ni pa nujno telefona posodabljat. Neprimerno lažje recimo, kot nalaganje novega firmwara na Nokio :)

Ne vem koga imaš za vsakdanjega uporabnika. Res ni za mame in ate pa za ljudi, ki želijo čim bolj enostaven telefon. Če te pa vsaj malo zanimajo gadgeti je pa zadeva kar primerna. Če ti ni problem spremeniti teme in naložiti custom MP3 ringtone na Nokio tudi iPhone ne bo pretrd oreh :)

BigWhale ::

kst,

Ej ce moras zadevo crackat potem ni za vsakdanjega uporabnika. Pa ce tisti crack pomeni samo 5 minutno meditiranje.

CaqKa ::

crackat ga mormo mi v slo, ki nam ni uradno na voljo. tisti ki jim je uradno na voljo ga ne rabijo nič krekat...
zadeva je ista kot pri linuxu, kjer razni repositorijy po defaultu niso vključeni.

BigWhale ::

Khm, ne ni isto. Je pa podobno, kot ce bi kupil lokomotivo za ozkotirno zeleznico in jo z novimi kolesi rinil na nase proge... ;>

IceIceBaby ::

BigWhale, to bi pomenilo, da iPhone ni funkcionalen pri nas, oz. da ima zelo omejeno funkcionalnost. V resnici vse dela kot je treba.

Se pa strinjam, iPhone ni za ljudi, ki želijo enostaven telefon. Ampak tudi S60 in WM telefoni niso za takšne.

Bistri007 ::

>to bi pomenilo, da iPhone ni funkcionalen pri nas, oz. da ima zelo omejeno funkcionalnost. V resnici vse dela kot je treba.

Kolikor sem jaz prebral v prispevkih o iPhonu, je za določene storitve potrebna podpora operaterja (visual voicemail...). Poleg tega iPhone glede na ceno in funkcionalnost ni high end telefon, vsaj v ZDA ne. Tudi ni namenjen bolj tehnično podkovanim uporabnikom, ki gredo na Symbian ali WM.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Matev ::

iPhone je zgodnja konkurenca časopisom
ker z njim lahko dostopaš do neta in vseh novic, ki ti jih drugače prinaša "cajtng"

ihone je prvi ... ostali mu začenjajo slediti

CaqKa ::

>>> iPhone je zgodnja konkurenca časopisom

kaj pa je kindle?

Matev ::

kindle?

akj je pa to

nikoli slišal

CaqKa ::

Vlady ::

In kak to bereš ponoči?
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vlady ()

Matev ::

kindle je torej e knjiga

knjig itak nihče več ne bere

...

iphone je tu popolnoma neprimerljiv

Matev ::

In kak to bereš ponoči?


naj uganem
ti računalniški zaslon ponoči gledaš brez prižgane luči v prostoru?

darkolord ::

> knjig itak nihče več ne bere

Na srečo se najdejo tudi takšni, ki jih še berejo...

Vlady ::

In kak to bereš ponoči?


naj uganem
ti računalniški zaslon ponoči gledaš brez prižgane luči v prostoru?

Tako je. Bolj kot je temno, lepše je.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

CaqKa ::

kindle ima e-ink. to rabiš svetlobo zraven, drugače ne vidiš.

Vlady ::

Ja pol je itak brezvezen. Pa še velik formatov ne podpira, ampak samo določene. Sicer se da verjetno nadgraditi, glede na to, da ima gor linux. No anyway, še nekaj časa bom bral knjige zgleda iz mobitela...
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

darkolord ::

Ne ni brezveze, ker ima super zaslon

Boomer1911 ::

meni je še najbolje imeti moj SE P1i pa si mislite kar čte, ima use kar potrebujem, in še več! če pa bi kdo rad imel superraunalnik v taki majhki škatlici, poli si naj raje nabavi IBM BlueGene pa je,(sicer potrebuješ prostora za celo bajto)
LP pa brez zamer.
Intel P4 3.0E @ 3.86GHz | 1GB DDR400 | Asus N7600GS | 2x 500GB & 320GB HDD
ASUS K50IN series | Core 2 Duo 2.53GHz | 4GB DDR2 | GeForce G102M | 500GB HDD

Zgodovina sprememb…

d0ndian ::

Lansko leto sem med prvimi imel N95 (bilo jih je izredno malo) in brez kake veze v prvih tednih sploh nisi mogel dobit. Zadeva je bila "nekaj novega".. Aparat sem imel približno 1 mesec in edino kar me je motilo je bil majav slider in baterija (vem kako je danes z baterijami pa vseeno). Aparat sem zamenjal za E90, ki je imel znan problem z hreščanjem med klici... Potem so se na bolhi pojavili prvi iPhoni in takoj ko je bila cena dostopnejša sem zadevo preizkusil..

Res je da iPhone nima 5mpx, 3.5G, GPS, Exchange podpore, MMS, video snemanje.... ampak (govorim ZASE) omenjenih zadev ne potrebujem nujno. Nekatere od naštetih pomanjkljivosti se da celo rešiti z "nameščaljnikom". iPhone ekran in uporabniška izkušnja (multimedija uporabnik) sta trenutno najbolša. Vse je res da odvisno od tipa uporabnika.. Vmes sem imel tudi TyTN II (katerega vsi tako hvalijo) pa moram rečt da je edina stvar, ki mi je bila všeč na njem tipkovnica. N82 super foto ampak če bi bil 10mpx in ne vem kakšna optika je uporabniška izkušnja slaba... N95 8GB se je slider le za malenkost popravil.. WIN based telefoni so se mi zamerili s TyTN II..

Mislim da če iPhone2 dobi boljšo baterijo ali isto dobo z 3.5G, bo Apple še naprej lepo prodajal. (Čeprav iPhone zaradi moči in super browserja hitreje zrendra starni kot npr. E90 / N95, ki sta na 3.5G.. tu v hitrosti odpiranja potem skoraj ni razlike, če ni celo iPhone hitrejši)

Zdaj pa pluvajte.. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: d0ndian ()

Keyser Soze ::

Slider je "majav" z razlogom. Moja N80 (keramični slide) je tudi imela 1mm zračnosti. Ampak to je bilo to. Na začetku isto, kot na koncu. Mal problematično bi bilo slajdat telefon gor pa dol, če bi bil čist na knap narejen.
OM, F, G!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletni kriminalci niso le nedolžni najstniki

Oddelek: Novice / Zasebnost
145540 (4121) Filo
»

AUO predstavil prvi pravi široki zaslon diagona 24-palcev

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
184197 (3078) mile
»

Asus Eee v novih barvah (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Matične plošče
7312700 (8421) Blond
»

Double Agent slušalke

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
165032 (3373) Matevžk
»

Logitech predstavil novo spletno kamero

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
72643 (2043) Jst

Več podobnih tem