» »

voz. izpit (slabovidnost)

voz. izpit (slabovidnost)

tonic ::

zdravo,
mam eno vprašanje

vozniški izpit mi je te dni potekel (zaradi slabovidnosti na desno oko (poškodovan živec) mi je veljal 5 let)

danes grem na oftalmološki pregled (k okulistu) in mi da potrdilo za 7 let (sem ves vesel; namesto 5) in grem k sestri, katera mi reče, da še moram opravit zdravniški pregled ?!? ;( :O |O :'( WTF

in sedaj me zanima; zakaj moram zaradi slabovidnosti opravit celotni zdravniški pregled? a me kdo vleče za nos

jaz bi moral opravit celoten zdravniški izpit za šoferje vsake 5 (7) let zaradi neke slabovidnosti (in na vsakem zdravniškem vemo da dosti "pokasirajo") drugi ki pa nimajo slabovidnosti pa opravijo zdravniškega enkrat v življenju in to je to (nimajo stroškov s tem vsakih par let)

ni logično, sploh ni logično, da moram opravit celotnega zdravniškega

a ne velja samo to da opravim pregled pri okulistu in grem s potrdilom na občino pa mi podaljšajo izpit?

hvala za kako obrazložitev nastalega problema

lp,
toni

cybermedo ::

Oj!

Jap, nazalost bos moral na zdravniskega, fajn pa bo, ce bos s sabo mel tudi izvid okulista.

LP

||_^_|| ::

to je itak kretenizem da ni večjega. Moj frend ma pa izpit do leta 2063. Samo zato ker je v času pregleda dobr vidu. Če se mu pa zdej vid poslabša pa nikome ništa.

MadMax ::

crtica:
Ne vem, ce se lahko strinjam s tabo.
Do 2063ega leta ima voznisko po veljavni zakonodaji.
Toda ni nujno, da ga bo do takrat tudi imel.
Namrec: ko se bo temu osebku vid poslabsal, bo 99.9% sel k okulistu.
Okulist pa lahko (mora) "prijavit" zadevo organu, pristojnemu za izdajo vozniskih dovoljenj.
Slednji pa te lahko kadarkoli (ce obstaja sum, da ne vidis vec kot bi moral) poslje na izredni zdravniski pregled in ti v primeru neuspeha voznisko tudi odvzame.

To velja za vse poskodbe/bolezni, ki negativno vplivajo na sposobnost voznje.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Simko ::

Huh? Pa kaj to je res al kaj?!?!?!
Sam tudi zelo slabo vidim in mi vozniško dovoljenje poteče naslednje leto ...
A to pomeni, da bom moral celotni zdravniški pregled opravljati al kaj? In zakaj je temu tako?

Tody ::

Evo da vas rasvetlim :D
Plačat moreš cel zdravniški oz malo manj če je zdravnik oz sestra faca.
Da se dobit "neomejeno" vozniško dovoljenje četudi imaš očala (za okvare živcev in podobno nevem)
Vse kar moraš narediti je iti do okulista in ga prepričati da si zadosti (ne:)spospoben in normalen da boš videl kdaj se ti vid slabša in da boš šel sam k okulistu. Napiše ti potrdilo da si OK in ti napiše namesto leta NEOMEJENO in to moreš potem nest k zdravniku za delo in šport in un ti udar žig in maš vozniško do 80 leta če boš sploh živu tok dolg cajta. TO JE PREIZKUŠENO !!!

LP

Thrivial ::

MadMax: ne vem ce se strinjam s tabo. Tudi jaz slabse vidim, pa imam vseeno voznisko dovoljenje veljavno do 80. leta. Po zelji s fotografijo osemnajsletnika. Ocitno.

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

MadMax ::

Thrivial:
Pa se ti vid še slabša, ali je vedno enako?
To je namreč zelo pomembno.
Če imaš npr. poškodovano oko, vidiš sicer slabše, vendar če vidiš tako, da narediš pregled, potem boš enako videl tudi čez 20 let (no, kolikor pač normalno izgubiš še z leti...).
Lahko pa nekdo vidi veliko bolje od tebe, a mu vid peša iz dneva v dan, zato je normalno, da ne dobi izpita za neomejen čas.

Razumeš, kaj hočem povedat?

Žal pa ne poznam točnega odgovora, ki ga išče tonic:
namreč ali mora poleg izvida okulista še opraviti zdravniški pregled.
Po mojem mnenju da, kajti zdravniški pregled je merodajen za podaljšanje vozniške. Izvid okulista je le najboljše možno priporočilo zdravniku medicine dela, prometa in športa (al kako jim že pravijo). Če seveda nimaš vez.

Če naredim primerjavo: z avtom greš na tehnični. Ga ne opraviš zaradi nedelujoče ročne zavore. Prideš drugi dan nazaj s popravljenimi bremzami, vendar ti ne svetijo luči.
A boš naredil tehničnega ali ne?
Ne. Razen, če slučajno ne bojo opazili, da ti luči ne svetijo...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMax ()

Simko ::

No, d amoram jaz na pregled srca in ostalega, le zato ker sem kratkoviden, to se mi ne zdi prav. Razen, če bi vsi morali to storiti, tudi tisti, ki dobro vidijo. A je pri tem mišljenju kaj narobe?

Sicer pa tak grem vsako drugo leto k okulistu in ker tja hodim že od svojega 3. leta (jap, prav ste prebrali), menim da se bo dalo dogovoriti za tisti neomejeni izvid ...

tonic ::

danes sem šel na občino vprašat kako je s tem; ali je potrdilo od okulista dovolj (ker ga že imam) ali ne?

ni dovolj, še vseeno moram it na zdravniškega - mislim, ABSURD !

fora je še v tem, da imam osebnega zdravnika drugje in sem pravkar šel dvignit zdravniško kartoteko s katero potem grem na pregled (drug teden seveda, ker tisti ki izdaja potrdila za šoferski izpit dela po sredah in četrtkih dopoldne)

jaz študiram v MBju in med tednom tam živim; že ta teden sem prišel prej domov ker sem mislil da bom vse to zrihtal; ampak ne

stalo me bo krepko več kot sem načrtoval, pa še drug teden bom moral prej prit domov, pa še ta čas "kao" nimam izpita (pa jeb* se meni)

kdo bi si mislil, da je s tako stvarjo toliko poti in potrebnega toliko denarja

zakaj tudi ostali, ki imajo šoferskega zdravniškega podeljenega doživljensko, ne grejo na njega vsake par let in pač plačajo samo zdravniškega (mi, ki pa slabo vidimo pa še poleg tega okulista)

čudna je ta "slovenska zdravniška logika" :|

lp,
slabovidni toni

Simko ::

Ej tonic, jaz ne vem kako ti živci zdržijo to ;)

To mi res ni logično, da moramo CELOTNI zdravniški pregled dat skozi ... ej, pa kaj to se nihče ne bo nič zbunil al kaj? Mislim tak konkretno, da bodo potem tudi spremenili zadevo. Eh, najbolje, da sploh ne msilim na to... :| :| ;( ;(

tonic, torej moram še sam kartoteko prenašati sem in tja? Najprej grem k osebnemu okulistu, vzamem kartoteko , to pa nesem kam? Imaš kakšno telefonsko?
a potem moram kartoteko spet nesti nazaj?

dizel ::

Tud jst sem par let nazaj podaljševal vozniško zaradi slabovidnosti in kar nisem mogel verjet, kolk kolobocije je blo zaradi tega. Je pa res kot je zgoraj Tody napisal, da je veliko odvisno od doktorjev, v Domžalah kamor jst hodim, jim rečeš, da si prišel zaradi slabovidnosti, pa greš samo k okulistu ki ga imajo in pa samo mal ti preveri krvni tlak pa srce, vse skup nič, ampak seveda plačaš pa cel pregled (takrat je blo okol 10 jurjev):| .
Aja, pa še en nasvet, rečte, da naj pod opombe napišejo da poleg očal nosite tud leče (da si jih bote omislili, tud če jih še nimate), da imaš v vozniški pol napisan, da voziš z očali al lečami. Da ne boste presenečeni, če si boste leče res omislili, pa to v vozniški ne bo pisalo, da z njimi lahko vozite, da ne bo spet treba kakšnih dodatnih pregledov delat in spet kakih živcev (in denaja) po nepotrebnem zgubljat.
Najboljši so že padli mi pa se pogumno spotikamo naprej!

Thrivial ::

MadMax: na zalost se mi dioptrija slabsa. Vazno je zgolj, da imam v vozniski opombo, da vozim z ocali ali lecami. Kaksna pa je primernost ocal je pa prav malo vazno. Na sreco. Drugace bi se s tem imel dodatne kolobocije. Saj je verjetno vsak toliko posten do sebe, da ve, kdaj ne vidi vec dovolj dobro, tako da...

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

MadMax ::

Saj je verjetno vsak toliko posten do sebe, da ve, kdaj ne vidi vec dovolj dobro, tako da...

Žal je preveč "nepoštenih"...
Pa ne le glede vida-tudi npr. epileptiki so med njimi.
Da ne omenjam vsakodnevnih nepoštenjakov-alkoholikov>:D
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

SkIDiver ::

God save my eyes, ki so brezhibno videle (vsako dobro žensko:D ) in upam, da bo tako ostalo. Drugače pa je tko ja. Če se ti vid slabša iz dneva v dan imaš omejeno vozniško, drugače če se ti pa vid poslabša in na tem ostane pa imaš lahko neomejeno oz do 80. leta starosti.

Na zdravniški pregled pa te lahko napoti tud policaj, ki te ustavi. Seveda mora imet utemeljen sum drugače se mi zdi gre na njihove stroške, kot odvzem krvi, če je pri pregledu le te ugotovljeno 0,00 ta voznike zažetnike oz 0.00% promila alkohola za voznike.

Jah včasih se ni ravno za zejbavat, ker so čedalje bol neumni zakoni v tejle mali Sloveniji.

tonic ::

en zanimiv link http://www.dumblaws.com/index.html 8-O

verjetno bi se tudi iz slovenije našel kakšen

lp

Koci ::

Jaz sem mel, ko sem si šel zaradi podaljšat vozniško, tudi zaradi slabovidnosti, tudi zdravniškega. Ne vem v čem je fora, ampak po mojem v tem, da poberejo tistih 8.000 jutrjov, ki jih moraš. Je bla pa fora, da so mi na upravni enoti, kljub temu, da bi moral imet predgled vsakih pet let podaljšali do leta 2055. Jaz pa v jok pa na drvo...:P
Panta rei!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Koci ()

Yohan del Sud ::

Kaj pa če prideš podalšat zadevo tja brez očal in se delaš da normalno vidiš? Vozil boš pol itak z njimi...

Maxtor ::

Da še jaz omenim svoj primer. Od rojstva imam določene težave z očmi, podrobnosti ne bom opisoval. Prvič sem dobil izpit za 5 let. Ko sem prišel po petih letih na zdravniškega, so mi pregledali samo oči in tudi plačal sem samo za oči (okoli 2500 SIT - lani) in ker je stanje enako okvarjeno, kot pred petimi leti, torej ni slabše, mi sedaj vozniška velja do 80 leta.

Mnenja od okolista nisem rabil.

Kar se pa tiče tega, če se ti vid kasneje poslabša, moraš SAM JAVITI, da te še enkrat pregledajo, saj to si namreč podpisal na en zeleni papir. Ni res, da mora javiti okolist, kot je nekdo zapisal zgoraj. poznam primer, ko je enemu bakterija uničila vidni živec na levi oki in je zato na levo oko slaboviden, pa globinski vid je izgubil, pa ni noben okulist ničesa nikamor javil. Še zdaj normalno vozi avto in to brez ponovnega zdravniškega pregleda.

LP

MadMax ::

in je zato na levo oko slaboviden, pa globinski vid je izgubil, pa ni noben okulist ničesa nikamor javil

Torej po tvoje ljudje, ki imajo samo eno oko, ne smejo vozit avta-saj nimajo globinskega vida?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Maxtor ::

Madmax. Preberi si ves forum na to temo. Seveda lahko ljudje samo z eno oko in brez globinskega vida vozijo avto. Tudi jaz sem brez globinskega vida, pa avto normalno vozim.

Ko sem opisal ta primer sem hotel povedat, da tvojega poslabšaja noben zdravnik ne sporoča nobenim organom, ki bi te potem ponovno poklicali na zdravniški pregled. Tako je namreč zgoraj eden napisal (mislim da celo ti Madmax), da očesni to mora storiti, kar ni res. Po zakonu moraš sam ponovno na zdravniški pregled, če se ti stanje poslabša.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Maxtor ()

MadMax ::

Madmax. Preberi si ves forum na to temo.
Glede na to, da sodelujem že od začetka, sem ga bolje in večkrat prebral kot ti.

Seveda lahko ljudje samo z eno oko in brez globinskega vida vozijo avto. Tudi jaz sem brez globinskega vida, pa avto normalno vozim.
Par postov višje si napisal dvoumno, zato sem hotel razjasnit zadevo.

Ko sem opisal ta primer sem hotel povedat, da tvojega poslabšaja noben zdravnik ne sporoča nobenim organom, ki bi te potem ponovno poklicali na zdravniški pregled.
Na osnovi enega primera si podal splošen zaključek?
Zanimivo...

Tako je namreč zgoraj eden napisal (mislim da celo ti Madmax), da očesni to mora storiti, kar ni res.
In ti mi praviš, naj si preberem ves forum na to temo? Da, jaz sem to napisal.
Je res, ravno tako, kot mora zdravnik prijavit policiji poškodbe, ki izhajajo iz kaznivega dejanja (pretep, prometna nesreča, poškodbe s strelnim in hladnim orožjem...).

Po zakonu moraš sam ponovno na zdravniški pregled, če se ti stanje poslabša.
Po katerem zakonu? Zakonu o varnosti cestnega prometa?
Verjamem, da ta zakon morda celo poznaš.
Koliko pa si na tekočem z dolžnostmi zdravstvenih ustanov, je pa očitno tretja stvar...

Lp!
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Maxtor ::

Madmax, očitno nisma na valovni dolžini. Prvi stavek v mojem postu je: naj še jaz omenim SVOJ PRIMER. Torej napisal sem to, kar sem dal skozi jaz in kar so mi tam rekli, nisem pa rekel, da stvar na slošno je taka. Pri meni je bilo tak, če pa se zdravniki ne držijo tega, kar bi morali, in če bi se morali, pa ne vem.

Glede poškodb morajo res prijaviti policiji. Če pa se ti dioptrija poslabša, pa mislim, da policija s tem nima nič, saj poslabšanje dioptrije ni kaznivo dejanje. Kolikor jaz vem je tak.

Na onem zelenem listu, ki sem ga omenil si pa moral podpisati, če si hotel dobiti zdravniško spričevalo par stvari, med katerimi je pisalo nekaj v tem smislu: Vsako spremembo zdravstvenega stanja, ki bi lahko vplivala na psihofizične sposobnosti bla bla bla, bom javil tja pa tja.

Torej sam moraš ponovno na zdravniški pregled, ne da okolist to javi.

Skratka ne bom se prepiral in tudi ne trdim da je vse kar sem napisal 100% točno in da velja za vse. Pri meni je skratka bilo tak, pa tudi zdravnik mi je tak povedal, če pa je zdravnik seznanjen s tem, pa ne vem. Moral bi biti, a očitno ni.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Maxtor ()

perci ::

MadMax: Človek ti je lepo povedal svoje mnenje, ni se treba usajat. Posti kot je tvoj zadnji vodijo samo do prepirov in ne koristijo ničemer.

MadMax ::

Maxtor:
Tvoje mnenje (izkušnja) je bilo prvi del tvojega posta.
Drugi del je bil (kakor sem ga jaz razumel) nek posplošen zaključek.
Če sem te narobe razumel, je to res rezultat neusklajenosti valovne dolžine:8)

In kje za vraga sem napisal, da mora zdravnik poslabšanje pacientovega vida prijavit policiji?
"Pristojnim organom", kar pomeni tistemu, ki izdaja voz. dovoljenja. Tisto s policijo sem podal le kot primer zdravnikove dolžnosti.
OK, naj ostane na tem, da ne bo res kaj narobe...

Perci:
Tudi jaz pišem svoje mnenje. Pa četudi ti ni všeč.
Če hočem zadevi priti do dna, to pomeni, da se usajam? Dobro, da si povedal, bom naslednjič bolj pozoren.
Hja, bo že držalo, da sta vica o policajih samo dva. Vse ostalo je resnica. (pobrano iz brošure MNZ: Zbirka vicev o policajih)
Pa še bi se dalo kaj napisat, a pametnejši odneha...;)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Yohan del Sud ::

Kaj zdaj. Sta gliha ali ne. Čez tri mesece rabim vedit. Izpit imam deset let, očala pet, ampak na blizu vidim brez še kar dobro, samo stroške hočem imet vseeno minimalne...

Pridem tja, nedolžen, fotografi brez špeglov.. Mi bodo dali zadevo brez komplikacij ali ne...

||_^_|| ::

ne bojo ker bojo hotl met zdravniško potrdilo.

ali3n ::

Pred mesecem sem šel po novo vozniško (staro dovoljenje je poteklo); že na starem sem imel vpisano: "Vozi z očali", moja fotka z očali.
Pri menjavi sem seoj prinesel staro dovoljenje, novo sliko z očali; in to je blo vse. Nobenih novih pregledov, potrdil,...
Dioptrija: -1,25; -1,0
Lokacija: Ljubljana (Mačkova)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

Maxtor ::

Če ti v vozniškem dovoljenju ne piše ZDRAVNIŠKA KONTROLA, to pomeni, da jo lahko normalno podaljšaš, brez da greš na zdravniški pregled. Če si pa v vmesnem obdobju dobil očala, pa bi moral iti takoj po novo vozniško in prinesti novo sliko, na kateri si z očali. Tedaj ti vpišejo noter vozi z očali. Sicer pa ti bodo to sedaj naredili, tako da ni panike. Je pa najbolje iti tja vprašat, pa boš najbolj vedel, pri čem si.

Je pa res, da se stvari med različnimi kraji razlikujejo in tudi, če prideta dva skoraj identična primera, imata ponavadi vsak svoj postopek in različno plačilo. Žal je v Sloveniji to tak. Dostikrat se mi zdi, da še sami ne vedo zakaj so tam in kaj morajo počet. Edino jasno jim je, da zakasirajo.

Sims ::

V "vozniški" mi piše, vozi z očali, vozi s kontaktnimi leč, kontrola leta 2004.

Torej bom moral na pregled(kontrolo) ...

Maxtor ::

Verjetno boš res moral na zdravniško kontrolo. Je pa najbolje da greš vseeno vprašat tja, kjer vozniške izdajajo, ti bodo točno povedali. Povedali ti bodo tudi, če boš rabil nove slike in če boš dobil novo vozniško, ali ti bodo kar staro podaljšali. Na to tudi vpliva zdravniška kontrola.

LP

Simko ::

Daj Sims, če boš kaj spraševal, mi javi prosim. Ker mi piše isto. Le kontrolo imam prej :|

Simko ::

No, sam se danes podaljšal vozniško dovoljenje. Postopek? :| Drag in zamuden.
Potrebuješ svojo kartoteko (izpisek), fajn je, če imaš zraven tudi karton svojega okulista...
Sam sem imel par dni nazaj sistematski pregled v okviru fakuktete, kjer prav tako pregleda zdravnik medicine dela, prometa in športa. tako, da sem uporabil rezultate za vid od tam. Videl sem VSE dobro.
Nato grem k zdravnikci, ki mi je "pregledala" ravnotežje, pljuča, srce - 5 min dela ... (naj spomnim, da mi je vozniška potekla zaradi vida). 4700 SIT.
NAto grem na občino, kjer so mi NA STARO vozniško dopisali, da je podaljšana in sem plačal 2200 SIT. 3 min dela.

Končni rezultat? 7000 SIT stroškov, 5 ur vstran vrženega časa in pregled čez 10 let! Bilo bi še dražje, če bi moral plačati tudi pregled za vid!

Zakaj imam pregled čez 10 let? odg.: "Ker je takšen nov pravilnik." :|
Zakaj so mi pregledali tudi pljuča ter ostalo? Odg.: "Ker moram biti v celoti zdrav."
Zakaj tega ne potrebujejo tisti, ki nimajo očal? Odg.: "Ker z njimi ni nič narobe."
:|

Če sem jezen? DA! Iščem pravilnik na internetu. Našel sem tole.
Rad bi pa našel kak pravilnik, kjer piše, da moramo kratkovidni ljudje obvezno k celotnemu pregledu za vozniški izpit.

Aja, z mojimi očmi je narobe le to,da so predolga in se žarki ne lomijo pravilno. TAko so mi pač zrastla. To je napaka in ne bolezen. Oči mi ni rastejo več in zato mi tudi dioptrija stoji že par let.
No in zato moram čez 10 let spet na pregled oči, srca, pljuč, ...

Kje je logika? Ne vem.

Avenger ::

Zakaj imam pregled čez 10 let? odg.: "Ker je takšen nov pravilnik."
Zakaj so mi pregledali tudi pljuča ter ostalo? Odg.: "Ker moram biti v celoti zdrav."
Zakaj tega ne potrebujejo tisti, ki nimajo očal? Odg.: "Ker z njimi ni nič narobe."



LOL!! :P Tole je pa tipično birokratsko odjebavanje folka, ker se uradniku ne da razmišljat in razlagat.

Jaz zametke logike vidim v tem, da so rekl tkole, ko so se menili o tem:
*visok politik: No, kaj bomo s temi vozniškami?
-visok, sivolas politik: eee... ja dejmo jih omejit, če ima voznik kako hibo, ki bi utegnila vplivati na varnost.
*visok politik: Da, da, varnost je prva.
-visok sivolas politik: Ko poteče, se voznika še enkrat zdravniško pregleda.
*visok politik: Kako to misliš, a v celoti?
-visok, sivolas politik: Seveda, ne bodimo malenkostni.
*visok politik: Ali ne bi bilo bolj racionalno, če bi se pregledalo samo to, kar mu zmanjšuje sposobnost vožnje?
-visok, sivolas politik: Seveda, toda, večji stroški, večja poraba, večja produktivnost, večji BDP, ergo, večje blagostanje.
*visok politik: Aja. U madona kok je že ura, nč, šibam na kosil.
-visok, sivolas politik: Dober tek. Se vidmo zvečer na badmintonu.
*visok politik: Ok, ajde.
.......

Men velja 10 let.. in ne bi rad še enkrat celotnega pregleda delal, niti, oziroma sploh pa zanj plačal....
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

||_^_|| ::

Simko: ob takih stvareh človek resno razmisli če si ne bi rajš zrihtu potrdila da je očmi vse v redu.

Yohan del Sud ::

Whoa. Meni poteče konec meseca in ker sem med tem (tri leta nazaj) dobil očala, bom poskusil z manjšo diverzijo. Tja bom prišel (upam da brez modric) brez očal s fotko mene brez očal in gljumil gljivo... :\

Maxtor ::

Pojdi si kupit leče, tiste za kratko obdobje nošenja (mala cena). Kupi za pol dioptrije manjše kot so očala (saj zdi se mi da je pri lečah tako - vprašaj optika). Za očala lepo bodi tiho, leče pa se ti v očeh tako ne bodo videle.

Če pa si dobil omejitev slučajno zaradi oči, pa ti ni spasa. Prevaral jih najprej sicer boš, ko boš vse lepo videl, vendar potem, ko ti bo z oftalmoskopom pogledal še očesno ozadje, bo pa opazil kontaktne leče -> omejitev na 10 let :(

LP

Avenger ::

Za leče je približno .25 al pa .5 manj kot dioptrija za očala. Z lečami k zdravniku se it pretvarjat, da imaš 20/20 vizijo, pa se jaz ne bi šel... :\
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Simko ::

||_^_||
jah, mi zrihtaš? 0:)

Yohan
saj, če ti v vozniškem ne piše kontrola pri zdravniku, lahko greš na le na občino, tako kot je nekdo zgoraj napisal... razen , če je kak nov pravilnik. Spet.

Maxtor
...vendar potem, ko ti bo z oftalmoskopom pogledal še očesno ozadje, bo pa opazil kontaktne leče -> omejitev na 10 let :(
Ne boš verjel, očesnega ozadja sploh ne gledajo. Vsaj meni ga niso.

No, danes sem malo sošolce povprašal - tiste z očali. Vsi, ampak res vsi, imajo veljavnost vozniške do svojega 80. leta.

||_^_|| ::

Simko: no vprašaj jih še kako so to nrdil:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vozniska izkaznical za tiste, ki imajo ocala (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7214869 (3238) m0LN4r
»

izpitna vožnja

Oddelek: Loža
155239 (4721) iNooby
»

Vozniška - obnovitev

Oddelek: Loža
247280 (5998) Gregor P
»

Kako podaljšati vozniško dovoljenje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5315451 (12713) dejanslo
»

Podaljšanje vozniškega izpita

Oddelek: Loža
2111407 (10682) Mr_Globus

Več podobnih tem