» »

Polnilne baterije

Polnilne baterije

Temo vidijo: vsi
1
2
3

STU-III ::

Jah, to je druga stvar (koliko polnjenj zdržijo), če pa govorimo, da jih napolniš in dalj časa ne uporabljaš, pa praktično eneloopke pridejo v poštev, če jih res več mesecev ne uporabiš, nakar jih moraš uporabiti ampak ne vem, kdo ima take nenavadne zahteve.
Line secured.

Brane22 ::

Glede unih tahitrih Varta:

1. Tisto so tudi AFAIK LSD celice, samo posebej robustne za hitro polnjenje in praznjenje.

2. KOliko hitro polnjenje res rabiš ?

3. Če ga rabiš, a ni ceneje imeti poceni celice in polnilec in pač en komplet nafilanih celic zraven polnilca ?

Polnilec v Lidlu je tistih €18, celica pa €1. Se pravi pri kompletu polnilca in 4AA celic prideš na €22, torej je razlike za €34. Za ta denar dobiš šitload celic.

Brane22 je izjavil:

Glede unih tahitrih Varta:

1. Tisto so tudi AFAIK LSD celice, samo posebej robustne za hitro polnjenje in praznjenje.

2. KOliko hitro polnjenje res rabiš ?

3. Če ga rabiš, a ni ceneje imeti poceni celice in polnilec in pač en komplet nafilanih celic zraven polnilca ?

Polnilec v Lidlu je tistih €18, celica pa €1. Se pravi pri kompletu polnilca in 4AA celic prideš na €22, torej je razlike za €34. Za ta denar dobiš šitload celic.

Polnijo se pa tudi šitload ur. ali pa vsaj eno uro recimo (ne poznam teh polnilcev).

1. Ja, mislim da so neke LSD tudi, ja.

2. Odvisno od tistega, ki je obudil temo ampak osebno pa se takega polnilca tudi nebi branil, ker če imaš recimo kakšno napravo, ki žre akumulatorje in jo nujno rabiš v tistem trenutku, potem 15min ni veliko.
Line secured.

STU-III je izjavil:

Jah, to je druga stvar (koliko polnjenj zdržijo), če pa govorimo, da jih napolniš in dalj časa ne uporabljaš, pa praktično eneloopke pridejo v poštev, če jih res več mesecev ne uporabiš, nakar jih moraš uporabiti ampak ne vem, kdo ima take nenavadne zahteve.

Jaz. Imamo 4 Speedlite 580EX flashe in dva tri Canon elcheapo EOSe, ki so občasno v uporabi.
V vsak fleš grejo 4AA celice, v gri vsakega fotoaparata 6. To je 4x4 + 3*6 = 16 + 18=34 celic.
Plus 6 celic za razervo v vsaki torbici ( 3 torbice *6 = 18). Vsega skupaj 52 celic.

To opremo hočem imeti vedno uporabno. Nafilam baterije in ko jo rabim, samo dam torbo čez ramo in grem. Ni takrat ne volje ne časa za jebade s filanjem in preverjanjem. Ravno tako z rezervnim packom. Če se ne morem zanest nanj, da je poln, nima smisla.

Potem recimo v digitalnh inštrumentih tiste 9V. Majhne, tečne za bavit, nimajo jih vsi. Pa spraznejo se ko jih res rabiš. Ponavadi pozabim inštrument prižgan ali kaj takega. Navaden NiMh je za to podn. LSD NiMh pa zakon.

Še to- v EOSish se LSD obnese tako dobro, da sem dal originalne Li-Ion na polico.
Nima smisla. Delajo enako ali slabše kot LSD pack, drage so pa ko prasica.

Pa ne morem imeti ene vrste celic, uporabne v FLashu in fotkiču kot rezervo z njimi. Pa poseben polnilec rabiš zanje. Ko vse sešteješ, brezveze.

Re: Lidlov polnilec: Ni tako zelo slab. V planu imam boljši DIY projekt ampak tole je čisto uproabno. Fila kajpavem, v rangu ure in pol.

Hitro polnjenje NI dobro, tudi če ga celice deklarirano prenesejo.

Meni je urca in pol ob rezervi celic povsem sprejemljiv kompromis.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Brane22 ()

Hah, če imaš pa več, kot 4 ducate celic me pa sploh ne čudi, da te ne moti počasnejše polnjenje. ;)

In potem praviš, da prenašaš 52 akumulatorjev s sabo? :|

No, saj ni toliko, kot se zdi. Približno 7×7 kvader imaš.
Line secured.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: STU-III ()

Ne, toliko sem jih naštel vsega skupaj.

V packu imam to, kar gre v fotkič in flash(e) in 6 extra za rezervo. Ki je nikoli ne rabim odkar imam LSD ampak po Murphyju...

floyd1 ::

Tiste LDS iz Lidla in Hoferja niso ravno Eneloopke. Sem jih moral že nekajkrat "oživljati", kar se mi na Eneloop še ni zgodilo, čeprav jih tudi včasih pustim izpraznjene še nekaj dni v predalu. So pa definitivno vredne tistega EUR po komadu - jih pač nabavim malo več. ČE pa res rabim zanesljivost, še vedno vzamem Eneloopke.

Odkar sem imel eno nevarnejšo dogodivščino s hitrim polnilcem stare kitajske aku "šraufarce" (baterija se mi je na polnilcu dobesedno dobesedno stopila od vročine) se bom "hitrim" polnilcem izogibal v velikem loku. Sicer ni čisto primerljivo, ampak vseeno. Bi lahko imeli požar, če ne bi prišel zraven še pravi čas. Seveda je druga pesem, če piše gor Bosch, Metabo...

Lidlov polnilec polni 6 AA (AAA) baterij naenkrat, imam pa 2 taka polnilca - pri ceni 16 EUR za komad nisem razmišljal, rabim velikokrat. Torej 12 kom v eni rundi. Zame zadostuje, tudi če jih moram napolniti kako uro pred uporabo.

STU-III je izjavil:

Hah, če imaš pa več, kot 4 ducate celic me pa sploh ne čudi, da te ne moti počasnejše polnjenje. ;)

Proof is in the pudding:

NiMh vs LSD

NiMh vs LSD

To je samo rezerva. Ostalo je v inštrumentih... :))
Aja, une v levi škatli llahko prideš iskat, če jih rabiš. Podarim. ;o)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Brane22 ()

dottor ::

Kdo ve kakšne baterije pridejo zraven Sanyo Eneloop MQN04 in MQN09 (4xAA) ter kolko hitreje polne polnilec Sanyo Eneloop MQR06 (navede je kot hitri polnilec)?
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Brane22 je izjavil:

STU-III je izjavil:

Proof is in the pudding:

NiMh vs LSD

NiMh vs LSD

To je samo rezerva. Ostalo je v inštrumentih... :))
Aja, une v levi škatli llahko prideš iskat, če jih rabiš. Podarim. ;o)

Koliko imajo sploh kapacitete tiste lidlove?
Line secured.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: 6151 ()

Deklarirano 2300mAh

In, kaj je potem pri njih boljšega, če imajo samo 2300mah? Napram recimo 2700mah sanyo-tu ali pa 2850mah ansmannu? Razen tega, da morda ostanejo dlje napolnjeni?
Line secured.

Evo recimo tole:

Shaver

Shaver

NiMh batpack

NiMh batpack

Pred časom sem nabavil poceni strojček za striženje. Eden od elelemtnov za nizko ceno je bil tudi NiMh batpack namesto LiIon.

Stvar dela, problem pa je samopraznjenje baterij. kadarkoli ga rabim, je aku prazen in bi ga moral polniti.

Vzel sem torej iz tiste svoje škatle 2 Lidllovi celici, odprl batpak, šutiral originalni ven in dal LSD not.

Stvar dela super. Po enem mesecu prižgeš zadevo in baterija je polna, kot da si jo ravnokar nafilal.

za €2 sem dosegel ekvivalent precej dražjega strojčka.

No, poleg cene samega strojčka ;)
Line secured.

Strojček sem vzel že prej, torej njegova cena ni spremenljivka v tej enačbi.

Sploh pa je bil drobiž.

Furbo ::

Jap LSD baterije so zakon.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

mihec87 ::

STU-III je izjavil:

In, kaj je potem pri njih boljšega, če imajo samo 2300mah? Napram recimo 2700mah sanyo-tu ali pa 2850mah ansmannu? Razen tega, da morda ostanejo dlje napolnjeni?

To da je 1kos 1 eur...sanyo lsd lahko samo sanjas za tako ceno pa da ni fejk.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

no, saj eneloopke so sanyotove, ko se že tako govori o njih tukaj (ne mislim lidlovih)
Line secured.

Ja..razen če dela še kere druge lsd..

Ja, verjetno so od Varte ta hitre 15 minutne tudi lsd ali nekaj podobnega.
Line secured.

Govorimo o sanyo lsd=sanyo eneloop

mihec87 je izjavil:

Govorimo o sanyo lsd=sanyo eneloop

To sem napisal že tri poste višje:

no, saj eneloopke so sanyotove
Line secured.

Napisu sem sanyo lsd in ti si napisal da enelopke so od sanyo kar je logično saj so enelopke edine lsd ki jih dela sanyo..

No in kje je potem problem???
Line secured.

mailer ::

V zadnji akciji v Lidlu sem kupil takšne baterije, v Hoferju pa imajo naslednji teden v akciji take baterije. S katerim imate boljše izkušnje in ali so katere od teh LSD?
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

jest10 ::

Prve so bolj kot ne slabe(pri Lidlu moraš vzeti ta zelene, ki so LSD). Pri hoferjevih se pa ne vidi dobro, ali so prednapolnjene(če so, pol so prave) ali ne.

bond007 ::

Hoferjeve niso LSD (LSD so bolj bele obarvane v hoferju). Malo se da sklepati tudi po kapaciteti, ponavadi so AA lsd max okoli 2300mAh, čeprav imaš tudi izjeme - recimo AA Sanyo Eneloop XX so 2500mAh.

Master_Yoda ::

Je ta polnilec dober ?

Hofer

einstein :P ::

Da.
STAY OUT OF MY TERRITORY!

andromedar ::

Od četrtka so pri Lidlu spet v ponudbi LSD baterije Tronic ECO:

http://www.lidl.si/cps/rde/xchg/lidl_si...

4x mignon je 4 Eur

Navali narode.
Eh?

hojnikb ::

glede na kapaciteto AA, je to slučajno LSD varjanta ?
#brezpodpisa

andromedar ::

hojnikb je izjavil:

glede na kapaciteto AA, je to slučajno LSD varjanta ?

Ja, saj sem napisal...
Eh?

sn takoj na link klikno pa niti posta do konca prebral...
Mea culpa :P

Torej tole je dober deal, če res dajo od sebe 2300mA
#brezpodpisa

Furbo ::

Vedno me čudi kako da v velikost D ne spravijo kaj več štroma.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

ker jih verjetno ne štancajo v takih količinah kot AA..
#brezpodpisa

Furbo je izjavil:

Vedno me čudi kako da v velikost D ne spravijo kaj več štroma.

Prave "D" spravijo vase okoli 10000mAh. Tele 3000-5000mAh "D" pa so manjše celice v "D" ohišju

"Tele 3000-5000mAh "D" pa so manjše celice v "D" ohišju"

Že odprl?

BTW, glede teh poceni lidlovih "LSD" bi bil jaz previden glede kapacitete, saj so cene precej kitajske.
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Zakaj bi odpiral, če je to znano dejstvo.
Prave "D" navadne so okoli 10000mAh, LSD pa 8000-9000mAh

Pri lidlovih napisana kapaciteta drži(jih imam)

Evo nabavil lidlove AA baterije. Ob prvi priložnosti stestiram, kako je z dejansko kapaciteto :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

cordoba ::

Lp. Imam ene sony polnilne baterije od 2100, 2500 in 2700 mah in pa en polnilec, ki naj bi napolnil baterije v 15 minutah, No že od samega nakupa imam težave, da se ne napolnejo dobro, kupil sem več baterij. Ene se sploh nič ne napolnijo, ali pa zelo malo. Imam tester za baterije. Zelo razočaran nad sony baterijami!
Aja pa polnim jih po moči skupaj. Se pravi ne mešam 2100 in npr. 2700 skupaj, ko jih polnim!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cordoba ()

jest10 je izjavil:

In, zakaj bi dajal manjšo celico v nek večji "adapter", ko pa samo kemijo daš malo slabšo in je to to...

PS: mi je pa zelo zanimivo, kako ste vsi navdušeni nad temi lidlovimi akuji, skoraj vsak v tej temi napiše, da jih je kupil in, da bo stestiral kapaciteto, eden kakor se spomnim, je vsak dan pisal teste kapacitete in se hvalil s tistim polnilcem 8-O

Zgodovina sprememb…

einstein :P je izjavil:

jest10 je izjavil:

In, zakaj bi dajal manjšo celico v nek večji "adapter", ko pa samo kemijo daš malo slabšo in je to to...

Ker je to opala, ceneje.

cordoba je izjavil:

Lp. Imam ene sony polnilne baterije od 2100, 2500 in 2700 mah in pa en polnilec, ki naj bi napolnil baterije v 15 minutah, No že od samega nakupa imam težave, da se ne napolnejo dobro, kupil sem več baterij. Ene se sploh nič ne napolnijo, ali pa zelo malo. Imam tester za baterije. Zelo razočaran nad sony baterijami!
Aja pa polnim jih po moči skupaj. Se pravi ne mešam 2100 in npr. 2700 skupaj, ko jih polnim!

Večji problem je v polnilcu

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

cordoba ::

Polnilec je bil zraven, originalen sony. Model je bcg-34hue, dvomim, da je slab...

cordoba je izjavil:

Polnilec je bil zraven, originalen sony. Model je bcg-34hue, dvomim, da je slab...

Ja je slab. Katerikoli 15-minutni polnilnik JE slab.

7.5 A (AA), 2.85 A (AAA)

Ekspresna smrt za katerekoli polneče baterije>:D

Zgodovina sprememb…

Ekspresna smrt za katerekoli polneče baterije

Ni res, ne za Varta ready to use...

jest10 je izjavil:

jest10 je izjavil:

Ker je to opala, ceneje.

cordoba je izjavil:

Večji problem je v polnilcu

Se pravi, da je opala, ceneje narediti manjšo baterijo s kvalitetnejšo kemijo, plus adapter, v katerega se bo vstavila ta baterija, kot da bi zmešali neko poceni kemijo in jo nabasali noter v d ohišje? To žal ni logično.

Kar seveda ni res.

Zgodovina sprememb…

7,5A polnilni tok je smrt za katerokoli polnilno NiMh baterijo AA velikosti.

Kar seveda ni res.

Beri višje.
Se pravi, da je opala, ceneje narediti manjšo baterijo s kvalitetnejšo kemijo, plus adapter, v katerega se bo vstavila ta baterija, kot da bi zmešali neko poceni kemijo in jo nabasali noter v d ohišje? To žal ni logično.

Imeti 1 linijo je ceneje, kot 2 liniji z različnimi kemijami. C in D baterije so večinoma praktično identične, kar se tiče količine aktivnega materjala. Le redki proizvajalci D baterijo "nabašejo do vrha".
Da ni tebi logično, pa nič novega>:D

Zgodovina sprememb…

yup, 15min za nimh je res hitra smrt.
Že li-ion nimajo rade tako hitrega polnjenja, kaj šele nimh...

jest10 je izjavil:

PS: mi je pa zelo zanimivo, kako ste vsi navdušeni nad temi lidlovimi akuji, skoraj vsak v tej temi napiše, da jih je kupil in, da bo stestiral kapaciteto, eden kakor se spomnim, je vsak dan pisal teste kapacitete in se hvalil s tistim polnilcem 8-O

thx da si opomno. Evo ta trenutek sn jih vrgu v balancer; sporočim ko pridem do kakih uporabnih rezultatov ;)
aja mam pa seveda te Tronic 2300mAh LSD..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

jest10 je izjavil:

7,5A polnilni tok je smrt za katerokoli polnilno NiMh baterijo AA velikosti.

Kar seveda ni res.

Beri višje.

Imeti 1 linijo je ceneje, kot 2 liniji z različnimi kemijami. C in D baterije so večinoma praktično identične, kar se tiče količine aktivnega materjala. Le redki proizvajalci D baterijo "nabašejo do vrha".
Da ni tebi logično, pa nič novega>:D

7.5A ni smrt za katerokoli NiMh baterijo AA velikosti.

In 7.5A polnilec NI slab.

Da pa tebi ni logično, pa itak ni nič novega. >:D

mailer ::

Kolk si ti pameten. Z 7,5A se polnijo akumulatorji, ki imajo 50Ah ali več ne pa AA baterije. In ja lahko potrdim še enkrat, polnilec, ki polni AA baterije več kot 1A jo uničujei je slab! Vsi hitri polnilci za NI-Mh baterije so slabi. Baterije se morajo polnit z nizkim tokom, zato pa tudi polnjenje 2000-2500 mAh traja od 5 pa do 7 ur.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

yup + polnilec more bit pametn in ne filat baterije po nekem timerju, ampak glede na delta V..
#brezpodpisa
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kvaliteten polnilec + polnilne baterije (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
30788107 (26813) d0rK
»

Sanyo Eneloop - kje kupiti (strani: 1 2 3 4 5 )

21967542 (41973) McLuzo
»

NiMh baterije (strani: 1 2 3 )

12125547 (17235) hojnikb
»

polnilec + baterije AA + AAA?

Oddelek: Kaj kupiti
338955 (7990) hojnikb
»

AA polnilne baterije za fotoaparat (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5422138 (20336) Brane2

Več podobnih tem