Forum » Elektrotehnika in elektronika » Polnilne baterije
Polnilne baterije
Temo vidijo: vsi
bigbug ::
Pozdravljeni,
Imam polnilec in polnilne baterije, ki sem jih dobil zraven. Ko so baterije napolnjene jih odstranim iz polnilca. Baterij nato ne uporabim ampak jih imam v fotoaparatu oz v torbici. Nato jih hocem po recimo enem tednu uporabiti, jih vsatvim v fotoaparat in ugotovim, da so se popolnoma izpraznile, zakaj? Zakj se samodejno brez uporabe izpraznijo, saj je motece se posebaj na izletih, ko mislim, da imam polne baterije vendar se po parih dneh izpraznijo:((Polnilec ni star pravtako ne baterije.(2400mAh)
Hvala
LP
Imam polnilec in polnilne baterije, ki sem jih dobil zraven. Ko so baterije napolnjene jih odstranim iz polnilca. Baterij nato ne uporabim ampak jih imam v fotoaparatu oz v torbici. Nato jih hocem po recimo enem tednu uporabiti, jih vsatvim v fotoaparat in ugotovim, da so se popolnoma izpraznile, zakaj? Zakj se samodejno brez uporabe izpraznijo, saj je motece se posebaj na izletih, ko mislim, da imam polne baterije vendar se po parih dneh izpraznijo:((Polnilec ni star pravtako ne baterije.(2400mAh)
Hvala
LP
Azrael ::
Nekvalitetni akumulatorji ali nekvaliteten polnilec, ki je uničil drugače brezhibne akumulatorje, saj jih je prenapolnil -> pregreval, ali polnilec, ki se sam po sebi zelo greje in toploto prenaša na akumulatorje.
Aii pa samo nepravilna uporaba, mešanje polnih in praznih akumulatorjev. V takem primeru se pri praznenju prazni akumulator začne polniti v nasprotno smer, kar ga zelo hitro uniči.
Aii pa samo nepravilna uporaba, mešanje polnih in praznih akumulatorjev. V takem primeru se pri praznenju prazni akumulator začne polniti v nasprotno smer, kar ga zelo hitro uniči.
Nekoč je bil Slo-tech.
jJack ::
Imaš tudi dve vrsti akumulatorskih baterij.Ene ostanejo polne, spet druge se ob neuporabi spraznejo.Npr. baterije Sanyo ostanejo polne, tudi če jih nekaj časa ne uporablaš, medtem ko npr. GP baterije kaj kmalu postanejo brez energije.
Samopraznenje imajo vsi akumulatorji in tudi primarni členi tako imenovane baterije.
Samopraznenje se pri akumulatorjih močno poveča z nepravilno uporabo (prenapolnjenje in pregrevanje) in tudi s starostjo akumulatorja.
Tako je brezhiben
- Pb aku prazen v 6. mesecih
- Ni-Cd z masnimi elektrodami v 1 letu
- Ni-Cd s sinter elektrodami v 3. do 6, mesecih
- Ni-Mh v 6. mesecih
- Li v enem letu
Samopraznenje se tudi poveča, če je temperatura okolice akumulatorja nad 25°C. Temperature akumulatorja preko 60°C (zaradi okolice ali pa zaradi nepravilnega polnjenja/ praznenja) / kratkih stikov, pa hitro uničijo vsak tip akumulatorja.
Enako poveča samopraznenje Ni-xx akumulatorjev tudi primer, ko se zaradi nepravilnega polnjenja/ praznenja akumulator polni z obrnjeno polariteto (zamenjan + in -)
Pri Li-xx ima enako kvaren učinek že praznjenje pod 2V po celici.
GP akumulatorji prihajajo iz različnih fabrik. Tako se lahko pride do kvalitetnih, lahko pa tudi težke žalosti. Sanyo, če niso ponarejeni, so načelno dokaj OK, vendar so precej dragi.
Vendar največ Ni-xx akumulatorjev odpove zaradi napačne uporabe ali nekvalitetnih polnilcev. Ne glede na opise, je treba delati polne cikle, če se želi dolga življenska doba in tudi se jih ne sme prenapolniti in je šparanje pti polnilcu napačno.
Samopraznenje se pri akumulatorjih močno poveča z nepravilno uporabo (prenapolnjenje in pregrevanje) in tudi s starostjo akumulatorja.
Tako je brezhiben
- Pb aku prazen v 6. mesecih
- Ni-Cd z masnimi elektrodami v 1 letu
- Ni-Cd s sinter elektrodami v 3. do 6, mesecih
- Ni-Mh v 6. mesecih
- Li v enem letu
Samopraznenje se tudi poveča, če je temperatura okolice akumulatorja nad 25°C. Temperature akumulatorja preko 60°C (zaradi okolice ali pa zaradi nepravilnega polnjenja/ praznenja) / kratkih stikov, pa hitro uničijo vsak tip akumulatorja.
Enako poveča samopraznenje Ni-xx akumulatorjev tudi primer, ko se zaradi nepravilnega polnjenja/ praznenja akumulator polni z obrnjeno polariteto (zamenjan + in -)
Pri Li-xx ima enako kvaren učinek že praznjenje pod 2V po celici.
GP akumulatorji prihajajo iz različnih fabrik. Tako se lahko pride do kvalitetnih, lahko pa tudi težke žalosti. Sanyo, če niso ponarejeni, so načelno dokaj OK, vendar so precej dragi.
Vendar največ Ni-xx akumulatorjev odpove zaradi napačne uporabe ali nekvalitetnih polnilcev. Ne glede na opise, je treba delati polne cikle, če se želi dolga življenska doba in tudi se jih ne sme prenapolniti in je šparanje pti polnilcu napačno.
Nekoč je bil Slo-tech.
Jst ::
Pa izogibajte se Špar in podobnimi polnilci.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
TOP ::
Uporabljav sem že kar nekaj raznih baterij in z vsemi podobne težave,razen Sanyo eneloop te so pa ZAKON.Jih nisem rabu en mesec pa še vedno sem potem naredu 300 slik.Res da so sam 2000 mhz sam znjimi,naredim več slik kot pa z 2700mhz.
Pyr0Beast ::
Zna biti tudi kakšen člen v kratkem stiku.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
JanezC ::
Samopraznenje, Azrael ima prav. Osebno jih polnim, dan prej, kakor jih rabim. Ne kupijte v Sparu poceni polnilcev z štirimi baterijami, ker so večinoma še NI-CD varianta (spominski efekt).
Ni-Cd so sicer zelo OK, če se striktno upošteva njihove omejitve in se jih uporablja za aplikacije, kjer se njihovi plusi pomenijo prednost (velika tokovna zmogljivost in dolga življenska doba). Imajo pa manjšo kapaciteto in najbolj izražen Memory Efekt od vseh Ni-xx akumulatorjev.
Problem kapacitete raznih Super Duper akumulatorjev za pest drobiža skupaj s polnilcem (ki so pogosto pod vsako kritiko), je v tem, da se nikoli ne ve, kako je sploh definirana njihova kapaciteta.
Lahko se izmeri kapaciteto (zelo poenostavljeno rečeno, koliko elektrike gre v to shrambo)akumulator odda (če se prazni) ali sprejme (če se polni). Na eno in drugo cifro tudi vpliva čas v katerem se zgodi celoten postopek. Ni vseeno, če se akumulator prazni (polni) s takim tokom, da je prazen (poln) v 20., 10., 5. ali eni uri.
Meritev pri polnjenju, daje precej višje cifre, kot pri praznenju, to pa zaradi izkoristkov kemičnih procesov med polnjenjem in praznenjem (so vedno manjši od 1). Priljubljen način zavajanja in tako se pri resno zastavljeni meritvi kapacitete (10 urno praznenje s konstantnim tokom) ugotovi, da je kapaciteta nekega no-name akumulatorja z ogromnimi ciframi, pogosto manjša od kapacitete nekega brand-name, čeprav ima slednji mnogo nižjo cifro kapacitete izraženo v mAh.
Problem kapacitete raznih Super Duper akumulatorjev za pest drobiža skupaj s polnilcem (ki so pogosto pod vsako kritiko), je v tem, da se nikoli ne ve, kako je sploh definirana njihova kapaciteta.
Lahko se izmeri kapaciteto (zelo poenostavljeno rečeno, koliko elektrike gre v to shrambo)akumulator odda (če se prazni) ali sprejme (če se polni). Na eno in drugo cifro tudi vpliva čas v katerem se zgodi celoten postopek. Ni vseeno, če se akumulator prazni (polni) s takim tokom, da je prazen (poln) v 20., 10., 5. ali eni uri.
Meritev pri polnjenju, daje precej višje cifre, kot pri praznenju, to pa zaradi izkoristkov kemičnih procesov med polnjenjem in praznenjem (so vedno manjši od 1). Priljubljen način zavajanja in tako se pri resno zastavljeni meritvi kapacitete (10 urno praznenje s konstantnim tokom) ugotovi, da je kapaciteta nekega no-name akumulatorja z ogromnimi ciframi, pogosto manjša od kapacitete nekega brand-name, čeprav ima slednji mnogo nižjo cifro kapacitete izraženo v mAh.
Nekoč je bil Slo-tech.
smilyxx ::
Če si lohk sposodim mal tole temo. Iščem AA baterije za uporabo v bliskavici fotoaparata, zato se bodo kar pogosto spraznile in napolnile. Kaj priporočate? Doma imam GP 2100 v mišaku pa sem z njimi zadovoljen, naj vzamem GP ali raje Sanyo, kot je bilo omenjeno zgoraj?
Lp
Lp
Save water.
drink beer.
drink beer.
Če imaš možnost vzami kvalitetne Ni-Cd baterije, drugače pa kakšno NiMh photo ali heavy duty, ki dlje zdržijo pod večjimi obremenitvami. NiMh AA baterije z 2000mAh+ se ne obnašajo najbolje pod visokimi obremenitvami.
sulaco ::
JAz imam super duper polnilec pa vedno jih spraznim z "kekci" na 0,9V/celico, pa nič ne pomaga. Po enem tednu ko stojijo pripravljene na fotoaparat se precej spraznejo. Pa mi polnilec napolni do nazivne kapacitete dvojne packe, ki so "uglašeni".
Zato je edina fora v celicah! So bile pri Beseničarju ene 2500 NiMh Energizer strašno poceni, sem jih kupil 12 pa sem jih pol skoraj takoj stran vrgel, z drugo polovico pa nimam skoraj nič za delat-katastrofa.....
Kupite ne dobre, ampak odlične celice (sem mislil da so to GP) in boste imeli mir....
LP
Zato je edina fora v celicah! So bile pri Beseničarju ene 2500 NiMh Energizer strašno poceni, sem jih kupil 12 pa sem jih pol skoraj takoj stran vrgel, z drugo polovico pa nimam skoraj nič za delat-katastrofa.....
Kupite ne dobre, ampak odlične celice (sem mislil da so to GP) in boste imeli mir....
LP
NiMh ne marajo biti ravno praznjene do 1V ali nižje.
Ansmann celice so rahlo sračkaste in ne sinonim za kvaliteto. Tiste 1800 in 2000mAh so dobre, 2300+ so pa zanič.
twom ::
Trenutno zelo ugodna ponudba (konkurenčna ponudba ebay-u in amazon-u)
www.conrad.si št.izdelka 201101
Sam polnilec se pojavlja pod različnimi imeni.
Ima refresh, pokaže kapaciteto akumulatorja, ...
Drugače pa eneloop akumulatorčki in to je to.
Lp,
Peter
www.conrad.si št.izdelka 201101
Sam polnilec se pojavlja pod različnimi imeni.
Ima refresh, pokaže kapaciteto akumulatorja, ...
Drugače pa eneloop akumulatorčki in to je to.
Lp,
Peter
BCSman ::
Imam polnilec od gp-ja in baterije od gp-ja (2700) in že ko je blo vse skupaj novo, so se baterije samodejno izpraznile po kakem tednu. Pol je to normalno pravite?
Furbo ::
Ne. Tudi navadne baterije NiMh se ne smejo izprazniti tako zelo hitro.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
BCSman ::
Katere baterije se pa splača nabavit? S temi gp ne bom več reskiral, že to da se je kar začel luščit ovoj je neki čudno. Je pametno da tudi polnilec kupim nov (zdaj mam gp quick3)? Naj bo kaka bolj budget varianta, rabim samo za družinski digitalc.
Sanyo Eneloop
jest10 ::
Glede na to, da je trenutno šparovo čudo od polnečih baterij v akciji(Simpex, 8 za 6€)... Se to splača nabaviti za uporabo v svetilki? Če zdržijo dokaj polne kakšen mesec, bom zadovoljen
NE!
Moj fotr je kupil že ene 4 takšne pakete, kjer dobiš polnilec in baterije zraven, ene se nafilajo v eni uri, v drugem 1h30min,... Ampak ko jih da vseh 4 v fotoaparat, sploh noče delati ali pa mu že takoj kaže polovico napolnjenosti. Moj Sony polnilec, ki sem ga dobil zraven fotoaparata leeeeeta nazaj, ko so se komaj pojavili na trgu (2MPix), pa polni 2 baterije 17ur in če so baterije nove in kvalitetne (Sony - ki niso slabe, pomoje spadajo v srednji rang), potem v temu fotoaparatu zdržijo cel fotoshooting (recimo ko gredo starši na kakšen izlet (grad, jama,...) jim jih posodim, če se lahko srečamo) in še ostane kakšna tretjina.
Torej moj odgovor je veliki NE.
Moj fotr je kupil že ene 4 takšne pakete, kjer dobiš polnilec in baterije zraven, ene se nafilajo v eni uri, v drugem 1h30min,... Ampak ko jih da vseh 4 v fotoaparat, sploh noče delati ali pa mu že takoj kaže polovico napolnjenosti. Moj Sony polnilec, ki sem ga dobil zraven fotoaparata leeeeeta nazaj, ko so se komaj pojavili na trgu (2MPix), pa polni 2 baterije 17ur in če so baterije nove in kvalitetne (Sony - ki niso slabe, pomoje spadajo v srednji rang), potem v temu fotoaparatu zdržijo cel fotoshooting (recimo ko gredo starši na kakšen izlet (grad, jama,...) jim jih posodim, če se lahko srečamo) in še ostane kakšna tretjina.
Torej moj odgovor je veliki NE.
Jaz bi se jih izogibal. Lahko pa, da so kitajc. Te ponaredki so včasih boljše kvalitete, kot original.
BRBR ::
polnilec: albinar
baterije:albinar 'made in china'.
Torej, polnilec ima dve indikatorski lučki za 1 par baterij, polnilec je ziher OK, ker če premenjam par baterij se zamenja stran kjer se indikator sploh ne prižge (sicer je rdeča--> zelena) indikacija.
Torej baterije so fuč, nekaj pa ziher ni OK, ker imam ene na drugem polnilcu, drugih dimenzij, drugega proizvajalca že par let dlje kot tela pa še vedno delajo bp.
Tale albinar polnilec se tudi precej greje proti onemu drugemu (sem zdajle sprobal, ko so baterije polne in se sploh ne greje nič) ki pa je OK.
Albinar Baterije/polnilec , mnenja, izkušnje ?
t.j. če grem kupit Sanyo Eneloop baterije, ali naj tudi polnilec zamenjam ?
baterije:albinar 'made in china'.
Torej, polnilec ima dve indikatorski lučki za 1 par baterij, polnilec je ziher OK, ker če premenjam par baterij se zamenja stran kjer se indikator sploh ne prižge (sicer je rdeča--> zelena) indikacija.
Torej baterije so fuč, nekaj pa ziher ni OK, ker imam ene na drugem polnilcu, drugih dimenzij, drugega proizvajalca že par let dlje kot tela pa še vedno delajo bp.
Tale albinar polnilec se tudi precej greje proti onemu drugemu (sem zdajle sprobal, ko so baterije polne in se sploh ne greje nič) ki pa je OK.
Albinar Baterije/polnilec , mnenja, izkušnje ?
t.j. če grem kupit Sanyo Eneloop baterije, ali naj tudi polnilec zamenjam ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BRBR ()
energetik ::
Najprej nabavi Eneloop in poskusi. Če se bodo lepo polnile, ni nič narobe s polnilcem.
Sicer pa so Eneloop res nore baterije - skoraj nisem verjel, ko sem 4 vikende fotkal pri -10°, pa so še kar delale in delale. Ko je fotkič končno pojamral, sem jih šel zmerit in so imele vse na 10mV enako napetost.
Pri vseh prejšnjih baterijah je bilo med posameznimi veliko več razlike, ene še delno polne, druge prazne.
Sicer pa so Eneloop res nore baterije - skoraj nisem verjel, ko sem 4 vikende fotkal pri -10°, pa so še kar delale in delale. Ko je fotkič končno pojamral, sem jih šel zmerit in so imele vse na 10mV enako napetost.
Pri vseh prejšnjih baterijah je bilo med posameznimi veliko več razlike, ene še delno polne, druge prazne.
denabiker ::
a so te cenene Hoferjeve in Lidlove baterije za kaj? Ima kdo izkušnje? Naj bi imele tudi nizko samopraznjenje kot eneloop in ostali. Cena je tako nizka, da ne vem, se bojim, da bodo dobre samo za solarne lučke hehe.
Tiste z nizkim samopraznenjem so odlične. Navadne polneče pa srednja žalost. Tako da če so v akciji LSD baterije, jih brez strahu nabavi.
ok, bom nabavil. Se pa bojim zato, ker sem že kupil neke cenene mislim, da v Šparu, pa mi fotoaparat zelo zelo hitro počepne (sploh če primerjam z drugimi znanimi firmami), pa čeprav imam dober polnilec in vedno uporabljam funkcije, kot npr. da izprazne baterijo pred polnitvijo, uporabljam majhnen polnilni tok, (-dV) ugotovitev napetosti za avtomatsko prenehanje procesa polnjenj itd. V glavnem vse v dobro baterije:)
Simpex iz Špara so dobre, če jih uporabljaš direktno iz polnilca Se kar hitro samopraznijo.
SkyEye90 ::
Še jaz bi nekaj vprašal:
imam nove GP baterije 2xAA 2600mAh za fotoaparat, ki jih polnim s Sony polnilcem, ki je bil v paketu poleg fotoaparata z baterijami, ki imajo 1000mAh. Na polnilcu piše da je polnilni tok 140mA, polni pa max. 17ur nato se varnostno izklopi.
Za Sony baterije je to super, pri GP baterijah pa so podatki polnjenja 15ur pri 240mA. Zato se baterija napolnijo mogoče do 80%, fotoaparat kaže skoraj prazne, ampak držijo pa zelo zelo dolgo.
No, če jih poskusim polnit s starejšim Sony polnilcem, ki ima tok polnjenja 400mA, se pa napolnejo do 100%.
Ker pa imam pri sebi le prvi polnilec (drugi je bil samo za test) me zanima, je OK če polnim te GP baterije tistih 17ur, polnilec izklopim in spet vklopim, da se napolnijo do konca??
imam nove GP baterije 2xAA 2600mAh za fotoaparat, ki jih polnim s Sony polnilcem, ki je bil v paketu poleg fotoaparata z baterijami, ki imajo 1000mAh. Na polnilcu piše da je polnilni tok 140mA, polni pa max. 17ur nato se varnostno izklopi.
Za Sony baterije je to super, pri GP baterijah pa so podatki polnjenja 15ur pri 240mA. Zato se baterija napolnijo mogoče do 80%, fotoaparat kaže skoraj prazne, ampak držijo pa zelo zelo dolgo.
No, če jih poskusim polnit s starejšim Sony polnilcem, ki ima tok polnjenja 400mA, se pa napolnejo do 100%.
Ker pa imam pri sebi le prvi polnilec (drugi je bil samo za test) me zanima, je OK če polnim te GP baterije tistih 17ur, polnilec izklopim in spet vklopim, da se napolnijo do konca??
moj nasvet, vsi ti butasti polnilci so brezveze in samo uničujejo baterije. Obvezno investiraj v pametni polnilec
ker se mi ne da pisat "roman", sem skopiral komentar od enega na forumu alter.si, ki je lepo po domače razložil:
ker se mi ne da pisat "roman", sem skopiral komentar od enega na forumu alter.si, ki je lepo po domače razložil:
shark911
amater
Registriran od: 16.11.2010
Sporočil: 7
Re: Katere so najboljše rechargable AA baterije? [Re: Hanzi]
#1062328 - 16.11.2010 20:17
Da še jaz odgovorim v zvezi z baterijami...
Imam Canona 40D + fleš EX 580II,v glavnem slikam šport,oboje pa filam z AA baterijami,poleg tega pa še cel kup igrač (kompakta na 4 x AA batarije,2 LED svetilki,isto na AA "pogon",itd...),tako da imam kar nekaj kompletov baterij.
Iz mojih izkušenj je tako: BISTVEN je dober polnilec! če imaš najboljše baterije in slab polnilec,je vse skupaj nesmiselno.
Baterije sem včasih polnil s tema dvema:
http://www.mimovrste.com/artikel/301001...
http://www.enaa.com/oddelki/foto/izd_25...
Oba skupaj nista vredna pol...(da ne rečem kaj...).Zakaj? Ker uničujeta baterije!
Gre za spominski efekt,ki ga imajo Ni-Mh polnilne baterije. Spominski efekt je lastnost teh baterij,kjer pride pri dopolnjevanju baterije sčasoma do skrajšanja njene življenske dobe in kapacitete (da ne bo kdo mešal: drugačne so Li-Ion baterije,ki imajo zelo majhen spominski efekt,zato jih lahko skoraj brez problema polnimo,tudi če jih prej nismo izpraznili).
V preksi to zgleda takole: kupiš 4 polnilne baterije in jih daš polnit! Polnilec ti po par urah pokaže da so polne!
Takoj je treba upoštevat,da NIKOLI nimajo vse 4 popolnoma enake dosežene končne napolnitvene kapacitete,čeprav so nove,istega tipa,nazivne kapacitete itd...
Kaj se zgodi potem v neki napravi (zelo pogost primer,v praksi sem sicer ugotovil da prihaja do še večjih razlik kot bom opisal v primeru): recimo da se 3 baterije napolnijo do 2.500 mAh,ena pa samo na 2.300 mAh! Jasno mi tega ne vemo,ker mislimo da so VSE štiri enako polne....jih damo v napravo,kjer se potem z uporabo le-te počasi praznijo.
Ko se sprazni baterije z najmanjšo kapaciteto,se pravi tista z 2.300 mAh,nam aparat javi,da so baterije PRAZNE (!!?).
Jasno da se je do konca izpraznila samo ena baterija,v ostalih treh je ostalo še cca. 200 mAh kapacitete.
Ker tega ne vemo in mislimo da so prazne vse štiri,jih damo v polnilec,ki jih ne sprazni,ampak jih takoj začne polniti,eno pravilno, "z nule",ostale tri pa nepravilno,ker jih v bistvu dopolnjuje.Ker to sigurno ponovimo večkrat,se zato začne pri teh treh pojavljati spominski efekt,ker njihovo življensko dobo lahko skrajša tudi samo na 50 ali 100 polnjenj,ali celo manj...
Kaj je rešitev? Defnitivno polnilec z možnostjo polnitve vsake baterije posebej,minus delta U izklopom,impulznim ohranjanjem kapacitete in obvezno funkcijo,da baterije najprej do konca izprazni in jih takoj nato do konca napolni!
Sam prisegam samo na model Voltcratf IPC-1L (prodaja se tudi pod znamkama Lacrosse in Technoline,gre pa za isto zadevo)!
kar se pa tiče cen, je precej ceneje drugje. Znane eneloop, recimo:
http://www.mimovrste.com/artikel/279006...
http://www.hitmeister.de/kamerazubehoer...
http://www.gps-gipfel.de/Batterien-Akku...
...
če je kdo za kakšno skupno naročilo in delitev poštnine naj javi na ZS
http://www.mimovrste.com/artikel/279006...
http://www.hitmeister.de/kamerazubehoer...
http://www.gps-gipfel.de/Batterien-Akku...
...
če je kdo za kakšno skupno naročilo in delitev poštnine naj javi na ZS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: denabiker ()
ups, pozoren je treba biti pri eneloop, saj so nove z oznako AA HR-3UTGA oz. AAA HR-4UTGA, da vam ne bodo star model prodali.
http://www.eneloop.info/products/batter...
http://www.eneloop.info/products/batter...
Brane22 ::
Evo, Lidl ima že najavljeno za naslednjo akcijo Tronicove LSD NiMh celice ( zelena "Eco" serija):
Tronic Eco
Tam na slikci je navedena cena za skupino členov na slikci ine za enega, torej EUR4 za bodisi 1x 9V, ali 4x AA 1.2V ali 4x AAA itd.
POZOR: Ponavadi so v Lidlu na kupu skupaj navadni "rdeči" in "zeleni-eco" členi. Rabite _zelene_ .
Tronic Eco
Tam na slikci je navedena cena za skupino členov na slikci ine za enega, torej EUR4 za bodisi 1x 9V, ali 4x AA 1.2V ali 4x AAA itd.
POZOR: Ponavadi so v Lidlu na kupu skupaj navadni "rdeči" in "zeleni-eco" členi. Rabite _zelene_ .
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Brane22 ()
Ja. Zeleno so z znakom "eco" in prednapolnjene. Rdeče so navadne.
Rdeče so _deklarirane_ kot malo močnejše, ne verjamem pa, da boš to v praksi videl.
Tudi če bi to držalo, bi to videl samo če bi jo res lepo počasi napolnil, nato pa po 10 min res lepo počasi izpraznil v recimo 10 urah.
Kdaj doslej ti je kaj takega ratalo ?
Po enem dnevu razlike najbrž ni več, naprej pa je LSD boljši, sploh pri impulznih ali velikih tokovih.
Rdeče so _deklarirane_ kot malo močnejše, ne verjamem pa, da boš to v praksi videl.
Tudi če bi to držalo, bi to videl samo če bi jo res lepo počasi napolnil, nato pa po 10 min res lepo počasi izpraznil v recimo 10 urah.
Kdaj doslej ti je kaj takega ratalo ?
Po enem dnevu razlike najbrž ni več, naprej pa je LSD boljši, sploh pri impulznih ali velikih tokovih.
ups, pozoren je treba biti pri eneloop, saj so nove z oznako AA HR-3UTGA oz. AAA HR-4UTGA, da vam ne bodo star model prodali.
Rahlo pozno, pa vendar: narobe. _Prva_ generacija Eneloopk ima končnico UTGA, druga je UTGB in tretja, ki baje počasi že curlja v EU je UTGC...
einstein :P ::
Če si lohk sposodim mal tole temo. Iščem AA baterije za uporabo v bliskavici fotoaparata, zato se bodo kar pogosto spraznile in napolnile. Kaj priporočate? Doma imam GP 2100 v mišaku pa sem z njimi zadovoljen, naj vzamem GP ali raje Sanyo, kot je bilo omenjeno zgoraj?
Lp
http://www.amazon.com/Ansmann-5035092-2...
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Rahlo pozno, pa vendar: narobe. _Prva_ generacija Eneloopk ima končnico UTGA, druga je UTGB in tretja, ki baje počasi že curlja v EU je UTGC...
a je to točno?
A niso te ta nove:
http://www.eneloop.info/eneloop-product...
oznake so UTGB...
Glede lidlovih in hoferjevih baterij pa sam nisem najbolj navdušen. Jih imam nekaj kompletov in polnilnik IPC, vendar včasih mi kakšno fila recimo AAA preko 1100 mAh, nekatero pa samo 800mAh, ena je defektna, jo ne nafilam več kot 500mAh.
Nekdo bi rekel, da je polnilec kriv, ampak pri GP, Energizer in stare Eneloop baterijah tega ne opazim, do sedaj je vedno nafilal tja do približno deklarirane vrednosti mAh.
Aja pa ena serija, takšne belo-sive in malo rdeče ACtiv so pa en ku*c vredne. Ful hitro izgubijo napetost, no na koncu sem jih dal v solarne lučke :)
tak imam občutek, da slabo serijo podturijo... predstavljam si, da od nekega masovnega znanega proizvajalca dobijo serijo, ki ni najboljša (šlo pač nekaj narobe v proizvodnji), jo "rebrandajo" in hop na diskontne police za malo denarja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: denabiker ()
einstein :P ::
@majk
pardon, sem mislil, da je nova tema.
nisem datuma pogledal.
pardon, sem mislil, da je nova tema.
nisem datuma pogledal.
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Dromar ::
Naročil sem ta fleš za Canona 600D: http://foto-klik.si/bliskavice-za-canon...
Uporabljal ga bom z umbrella softboxom, ki ima srebrno notranjost in beli difuzor v kombinaciji z enim izmed odbojnikov (zlat, srebrn, bel, prosojen, črn). Slikalo se bo tako zunaj v večerni svetlobi kot tudi v studiu, ki ga pač sproti dopolnjujem, zato pa me zanima kakšne baterije bi rabil za fleš za svoje potrebe. V ožji izbor sem vzel dvoje:
http://www.mimovrste.com/artikel/301001... Sonyjeve, cenejše, več mAh
http://www.mimovrste.com/artikel/301001... Sanyo, skoraj ista cena, manj mAh
Katere naj izberem? Budgeta 20€ ne bi prekoračeval, če ni nujno potrebno.
Hvala za Vaša priporočila.
Uporabljal ga bom z umbrella softboxom, ki ima srebrno notranjost in beli difuzor v kombinaciji z enim izmed odbojnikov (zlat, srebrn, bel, prosojen, črn). Slikalo se bo tako zunaj v večerni svetlobi kot tudi v studiu, ki ga pač sproti dopolnjujem, zato pa me zanima kakšne baterije bi rabil za fleš za svoje potrebe. V ožji izbor sem vzel dvoje:
http://www.mimovrste.com/artikel/301001... Sonyjeve, cenejše, več mAh
http://www.mimovrste.com/artikel/301001... Sanyo, skoraj ista cena, manj mAh
Katere naj izberem? Budgeta 20€ ne bi prekoračeval, če ni nujno potrebno.
Hvala za Vaša priporočila.
Furbo ::
Če boš filal vsak teden potem močnejše, če boš občasno, potem legendarne eneloopke itak, ker se skoraj ne praznijo.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Tudi za vsak teden so "močnejše" vprašljive.
Poglej si kako merijo njihovo kapaciteto. Nafilajo jih počasi, nato jih pustijo 20 min pri miru in nato jih praznijo tistih 12h IIRC.
Če bi jo praznil že naslednji dan, to ne bi bilo več to, sploh pa po precej polnilno-praznilnih ciklih itd.
Razlika med 2700mAh in 2000mAh je že tako 30%. Če zgubiš 20% ker je nisi začel praznit praktično takoj po filanju in nisi to počel natanko en dan, potem si že tam nekje.
Poglej si kako merijo njihovo kapaciteto. Nafilajo jih počasi, nato jih pustijo 20 min pri miru in nato jih praznijo tistih 12h IIRC.
Če bi jo praznil že naslednji dan, to ne bi bilo več to, sploh pa po precej polnilno-praznilnih ciklih itd.
Razlika med 2700mAh in 2000mAh je že tako 30%. Če zgubiš 20% ker je nisi začel praznit praktično takoj po filanju in nisi to počel natanko en dan, potem si že tam nekje.
STU-III ::
Ma, če jih ne boš nafilal in uporabil šele čez eno leto so vsake normalne v redu.
Če rabiš veliko kapaciteto, potem definitivno Ansmann:
Če pa rabiš zelo hitro polnjenje in kar visoko kapaciteto, potem pa Varta:
http://www.conrad.si/Ultra-hitri-Varta-...
Če rabiš veliko kapaciteto, potem definitivno Ansmann:
Če pa rabiš zelo hitro polnjenje in kar visoko kapaciteto, potem pa Varta:
http://www.conrad.si/Ultra-hitri-Varta-...
Line secured.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: STU-III ()
V bistvu niso.
Imel sem _kupe_ Sanyo 2700mAh, pa so sedaj v škatli za v kanto. Njihovo vlogo so prevzele tapoceni LSD celice iz Lidla/Hoferja. Lahko priložim fotko na željo.
Imel sem _kupe_ Sanyo 2700mAh, pa so sedaj v škatli za v kanto. Njihovo vlogo so prevzele tapoceni LSD celice iz Lidla/Hoferja. Lahko priložim fotko na željo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kvaliteten polnilec + polnilne baterije (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 88107 (26813) | d0rK |
» | Sanyo Eneloop - kje kupiti (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 67542 (41973) | McLuzo |
» | NiMh baterije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 25547 (17235) | hojnikb |
» | polnilec + baterije AA + AAA?Oddelek: Kaj kupiti | 8955 (7990) | hojnikb |
» | AA polnilne baterije za fotoaparat (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 22138 (20336) | Brane2 |