» »

eksterni disk na firewire

eksterni disk na firewire

mmmato ::

Lastim si WD MyBook eksterni disk, imam pa en problem v win xp. Ko vklopim komp se hkrati vklopi tudi disk, vendar pa mi ga v winsih ne prikaže. Zazna ga samo, če odklopim in nazaj vklopim FW kabel. A obstaja kakšen program, ki "refresha" FW port? Probal sem vse, od pritiskanja knofa na disku, disable in ponovni enable fw porta, add new hardware...
V glavnem, rabim eno softversko rešitev.:|

buneech ::

Driverje še enkrat poinštalirat? Meni doma normalno dela, je pa res, da sem ga imel vštekanga ob inštalaciji windowsov in mi ga zazna kot lokalni disk ne kot removable device.

mmmato ::

Obujam staro temo, ker še vedno disk zaganjam s pretikanjem kabla ob vsakem zagonu xpjev. Problema nisem še uspel softwaresko. Reinstall driverjev (vmes pucanje z driver cleanerjem), update softwara od WDja (B&L manager ikonca v taskbaru) ni pomagal. Probal sem vse, edina varjanta je, da iztaknem in vtaknem fw kabel, medtem ko je disk na ON.

Na laptopu so winsi disk normalno zaznali ob zagonu, prikloplen je bil prek 4/6 kabla, zdaj pa je na epox 8rda prikloplen preko 6/6 kabla.

Razmišljam, da bi imel stikalo, lahko tudi tipko, na FW kablu. Prekinil bi 30V linijo, glede na ta link (6-pin cable). Zdej ena varjanta je, da olupim fw kabel in vmes nalotam tipko, samo ne bi rad uničil kabla.
Moram pa itak iti v kratkem po nekaj materiala v HTE, pa sem razmišljal, da bi kupil še en par FW konektorjev in dal na napajalno linijo tipko, ostale pine pa pač prelotal naprej. To bi najbrž vplivalo na prenos podatkov? Izgube?
Bo sploh dovolj, če prekinem le napajanje, ali bi moral tudi data linije prekinit?

MODERATOR lahko temo prestavi v oddelek elektrotehnike, če se mu zdi da paše tja :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Počasen SSD (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10721335 (8602) nsa_ag3nt
»

Gigabyte EX58-UD3R

Oddelek: Pomoč in nasveti
5815 (576) Han
»

Cat6 FTP kabel

Oddelek: Omrežja in internet
307499 (5256) SodVina
»

WD zunanji disk world edition

Oddelek: Strojna oprema
323735 (2639) Rikiboy
»

Zunanji disk...WD MyBook

Oddelek: Kaj kupiti
192899 (2301) mmmato

Več podobnih tem