Forum » Strojna oprema » Navijalski DDR2 rami so?
Navijalski DDR2 rami so?
Pesimist ::
Ce vzemem procesor Q6600/E8400, Asus P5K PRO, 4GB (2x2GB)
Navijalski rami so... ? Zdaj nevem, slisal sem da je bolje vzeti 800Mhz rame kot 1000Mhz rame kot sem prvotno planiral. Verjetno ker so 1000 ze kar lepo naspanani. Samo sem mislil, da bo stem lepse oz enostavneje do 1000Mhz spravit. Ce seenkrat pomislim pomeni to seveda oz verjetno, da bo procesor 400Mhz Rami 1000Mhz. In seveda potem problem cez 1000Mhz rame iti, ker so ze naspanani medtem ko bil 800Mhz rami se meli lufta za FSB visanje. Ali je to mislenje pravilno? Glede navijanja nimam kaj dosti veze tak, da bi vsej za zacetek na default vcore cim vec ven htel spravit, ter uporabljaj tisto AI navijanje od Asus plate. Nekaj pise da lahko memory do 75% boostas. Kaj to pomeni mi ni cist jasno. Vem le da na moji trenutni ASUS plati sem lahko 10% AI overclock izvedo brez problema. No vsej dokler nisem dokupo se nekaj rama. Zdaj niti to negre vec brez crasha.
Thank you very muchos.
CORSAIR XMS2 DHX 4096MB KIT cl4
Model: TWIN2X4096-6400C4DHX
Ali pa
Pomnilnik Mushkin DDR2 4GB KIT 800/PC6400 RETAIL Extreme Performance
Kak je kaj z temi?
Navijalski rami so... ? Zdaj nevem, slisal sem da je bolje vzeti 800Mhz rame kot 1000Mhz rame kot sem prvotno planiral. Verjetno ker so 1000 ze kar lepo naspanani. Samo sem mislil, da bo stem lepse oz enostavneje do 1000Mhz spravit. Ce seenkrat pomislim pomeni to seveda oz verjetno, da bo procesor 400Mhz Rami 1000Mhz. In seveda potem problem cez 1000Mhz rame iti, ker so ze naspanani medtem ko bil 800Mhz rami se meli lufta za FSB visanje. Ali je to mislenje pravilno? Glede navijanja nimam kaj dosti veze tak, da bi vsej za zacetek na default vcore cim vec ven htel spravit, ter uporabljaj tisto AI navijanje od Asus plate. Nekaj pise da lahko memory do 75% boostas. Kaj to pomeni mi ni cist jasno. Vem le da na moji trenutni ASUS plati sem lahko 10% AI overclock izvedo brez problema. No vsej dokler nisem dokupo se nekaj rama. Zdaj niti to negre vec brez crasha.
Thank you very muchos.
CORSAIR XMS2 DHX 4096MB KIT cl4
Model: TWIN2X4096-6400C4DHX
Ali pa
Pomnilnik Mushkin DDR2 4GB KIT 800/PC6400 RETAIL Extreme Performance
Kak je kaj z temi?
- spremenilo: Pesimist ()
no sej ti rami ko sem jih navedel majo vsi enake specifikacije kot Teamgrup black in doben tudi ni drazji od 110€. Tak da care to explain?
destroyer2k ::
|Sawyer|
Za prek 800mhz ti ni treba skrbeti, razen če boš extremno navijal procesor (in to res extremno) potem pa ti prav pride 1066mhz (zato tudi tako rad intel daje ddr3 matične, ker za high-end modele že rabiš ddr3 pri extremnem navijanu).
Za prek 800mhz ti ni treba skrbeti, razen če boš extremno navijal procesor (in to res extremno) potem pa ti prav pride 1066mhz (zato tudi tako rad intel daje ddr3 matične, ker za high-end modele že rabiš ddr3 pri extremnem navijanu).
Kaj DDR3. Sej DDR2 so tudi 1066Mhz samo so mi rekli da se z 800Mhz bolse navija. Extremno seveda nebom le na kakih 3Ghz? :)
|Sawyer|
Ne narobe si me razumel ddr3 ponavadi imajo več mhz, samo za 3ghz (pa še več tudi lahko daš), pa so čisto vredi kakšni ddr3 800mhz.
Ne narobe si me razumel ddr3 ponavadi imajo več mhz, samo za 3ghz (pa še več tudi lahko daš), pa so čisto vredi kakšni ddr3 800mhz.
GrimReaper ::
Kaj DDR3. Sej DDR2 so tudi 1066Mhz samo so mi rekli da se z 800Mhz bolse navija. Extremno seveda nebom le na kakih 3Ghz? :)
Sej DDR2-800 CL4 pa DDR2-1066 CL5 ni nobene razlike v navijanju oz. je majhna, skoraj vsak 800 CL4 gre 1066 CL5.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
GrimReaper
Ja ampak pri 4,5ghz ali več se pa zelo pozna zato sem mislil da 800mhz bo dovolj in da več je samo za extremno navijanje.
Ja ampak pri 4,5ghz ali več se pa zelo pozna zato sem mislil da 800mhz bo dovolj in da več je samo za extremno navijanje.
>>><<< ::
Tukaj imaš teste 2x2GB pomnilnikov. Testirali so Mushkin, G.Skill in pa Team Group Xtreem Dark, ki se je najboljše odrezal.
edit: typo
edit: typo
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: >>><<< ()
Aha vidim da so napetosti rama dvigovali. Nato niti nisem pomislil da bi probal. Hm kaj pa brez da dvignem napetost rama kakor tudi brez da dvignem napetost proca Q6600. Do kolko bi ga priblizno spravo stabilno?
kere rame te mas ti na totem tvojem sistemu da gre do 4g :P ?
Nevem jaz nekak nebi upal racunalnik na 4Ghz laufat... sploh ce me ni doma da bi se pofcal gor ko je sila. Pa se G25 ti fali da bos kompletni :)
sranje je ker dobena trgovina razen funtech nima teh vseh komponent. oni pa seveda hocejo predplacilo kar se mi sploh ne dopade.
Nevem jaz nekak nebi upal racunalnik na 4Ghz laufat... sploh ce me ni doma da bi se pofcal gor ko je sila. Pa se G25 ti fali da bos kompletni :)
sranje je ker dobena trgovina razen funtech nima teh vseh komponent. oni pa seveda hocejo predplacilo kar se mi sploh ne dopade.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Dr_M ::
Kaj pa je narobe s predplacilom? Komponente bos sigurno dobil, tko da nevem kaj te skrbi.
So pa TeamGroup xtreem dark 800 sigurno delec najboljsi rami za svoj denar. Men delajo na 575MHz 5.5.5.15 2.27V.
So pa TeamGroup xtreem dark 800 sigurno delec najboljsi rami za svoj denar. Men delajo na 575MHz 5.5.5.15 2.27V.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
vbistvu ni nic narobe se bolse teoreticno ampak vseeno ni to to. ce te obcutek ne vara je tak vredi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mi lahko svetujete pri nakupu novega računalnika?Oddelek: Kaj kupiti | 1828 (1377) | Han |
» | Best buy DDR2 1066MhzOddelek: Kaj kupiti | 1301 (1032) | e-marko |
» | Navijalski Ddr2,kateri?Oddelek: Kaj kupiti | 1498 (1253) | novinec09 |
» | PC po komponentih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 7352 (5155) | Gutjerez |
» | Nov računalnik z Q9450Oddelek: Kaj kupiti | 1617 (1268) | tilinho20 |