Forum » Pomoč in nasveti » Težave s CD-rom pogonom.
Težave s CD-rom pogonom.
bortchy ::
Pozdravljeni uporabniki slo-tech. Com!
Sem novinec na forumu, ki se je odlocil poiskati pomoc preden se poda na servis...
Skratka imam tezavo s prenosnikom hp 6720s - stvar je skoraj nova, vse delalo ok do danes ko mi računalnik ne zaznava cd-rom
(gre za cd/dvd pekac ''lightscribe'').
Ikone cd-enota računalnik ne zazna (kar na enkrat). Poskusil sem ''sreco'' ko sem poskušal stvar nadgraditi pa tudi ni šlo.
V ''device manager-ju'' mi pod cd enoto kaže klicaj. ((cd enote računalnik tako ne zaznava prav tako pa ni moč predvajati/peči cd-jev)) - skratka o cd driverju na enkrat kar nic od nic :s
Skratka nujno bi rabil pomoc ker mi iskreno receno ni glih veselje da 1 mesec star prenosnik ze peljem na servis (ce ze ni tako nujno).
Prosil bi za konkretne nasvete kaj in kako.
(računam na nekoliko večjo pomoč kot na konkurenčni strani s podobno vsebino )
Ze vnaprej vsem hvala!
[Ta nek cepec ti izdaja opozorilo - z žaljenjem se ne pride daleč -Omy]
Sem novinec na forumu, ki se je odlocil poiskati pomoc preden se poda na servis...
Skratka imam tezavo s prenosnikom hp 6720s - stvar je skoraj nova, vse delalo ok do danes ko mi računalnik ne zaznava cd-rom
(gre za cd/dvd pekac ''lightscribe'').
Ikone cd-enota računalnik ne zazna (kar na enkrat). Poskusil sem ''sreco'' ko sem poskušal stvar nadgraditi pa tudi ni šlo.
V ''device manager-ju'' mi pod cd enoto kaže klicaj. ((cd enote računalnik tako ne zaznava prav tako pa ni moč predvajati/peči cd-jev)) - skratka o cd driverju na enkrat kar nic od nic :s
Skratka nujno bi rabil pomoc ker mi iskreno receno ni glih veselje da 1 mesec star prenosnik ze peljem na servis (ce ze ni tako nujno).
Prosil bi za konkretne nasvete kaj in kako.
(računam na nekoliko večjo pomoč kot na konkurenčni strani s podobno vsebino )
Ze vnaprej vsem hvala!
[Ta nek cepec ti izdaja opozorilo - z žaljenjem se ne pride daleč -Omy]
kapate
- spremenil: OmegaBlue ()
Pyr0Beast ::
Probaj zagnati kakšen live CD od linuxa, če dela ne, nesi na server, razen če nočeš sam menjati pogona.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
The_hammer ::
@pyr0beast (si kaj zvrnil danes? )
drgač pa kr pogumno kot je rekel pyr0beast probaj z live cd-pa poročaj.
drgač pa kr pogumno kot je rekel pyr0beast probaj z live cd-pa poročaj.
Intel E6420@2950, 7900 gto, 2gb,seagate baracuda 160,Keyboard G11,
Mouse mx518,Mouse surface Razer eXactMat, Speed link Medusa 5.1,
Enermax liberty 500W
Mouse mx518,Mouse surface Razer eXactMat, Speed link Medusa 5.1,
Enermax liberty 500W
Zgodovina sprememb…
- polepsal: OmegaBlue ()
Ne.. U tem je tut problem
.. Server.. Jao..
.. Server.. Jao..
Zgodovina sprememb…
- polepsal: OmegaBlue ()
StratOS ::
Če je stvar nova nimaš kaj premišljevat.
Nesi na server aja torej servis.
Oz. lahko malce bolj opišeš kakšna napaka je pod to napravo v Device Managerju če jo seveda HW prepozna.
Tisti tvoj "ko sem poskušal stvar nadgraditi pa tudi ni šlo" mi je zelo čuden, a si probaval z kakšnim FW upgradeom za Drive ?
Si prepričan da si (če si ) izbral pravilnega ?
Torej lahko ugibam, da ti vratca drivea lepo odpre, torej je konekcija z napajalnim kablom, Če pa drive prepozna v Device Managerju in je zraven ? bi rekel da je problem bil (če je bil) v kakšnem FW upgradeu, kajti če napajanje dela in je data kabel priključen bi enota mogla delati BP, seveda če dela in ima ustrezen FW.
Nesi na server aja torej servis.
Oz. lahko malce bolj opišeš kakšna napaka je pod to napravo v Device Managerju če jo seveda HW prepozna.
Tisti tvoj "ko sem poskušal stvar nadgraditi pa tudi ni šlo" mi je zelo čuden, a si probaval z kakšnim FW upgradeom za Drive ?
Si prepričan da si (če si ) izbral pravilnega ?
Torej lahko ugibam, da ti vratca drivea lepo odpre, torej je konekcija z napajalnim kablom, Če pa drive prepozna v Device Managerju in je zraven ? bi rekel da je problem bil (če je bil) v kakšnem FW upgradeu, kajti če napajanje dela in je data kabel priključen bi enota mogla delati BP, seveda če dela in ima ustrezen FW.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
msedem ::
Bom kar tu vprašal: po dolgem času sem se odločil za Visto namesto XP-jev, in vse deluje super, do zdaj zelo zadovoljen z Visto, ampak ne zazna mi več DVD-roma... Čeprav sem inštaliral Visto z njega(je pa NEC DVD_RW) ga zdaj ni več... Čeprav fizično se on odpira in zapira. Kdorkoli?
Asus P5K, P35; Core 2 Duo E6600; BFG 8800 GTS OC 320MB;
Corsair XMS2 2048MB PC2-800; Samsung 226BW
Corsair XMS2 2048MB PC2-800; Samsung 226BW
Ni gonilnikov za pogon. A inštalirati se je s pogona dalo ?
jan01 ::
A si kdaj imel posnet kak clonecd, alcohol oz nekaj v tem smislu?
Probaj v device managerju uninstalirat ta cdrom.
Probaj v device managerju uninstalirat ta cdrom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jan01 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | windows 7 gonilniki sumljive težaveOddelek: Pomoč in nasveti | 1483 (1405) | Bolf3nk |
» | registerOddelek: Programska oprema | 1541 (1028) | Aleš Ocepek |
⊘ | dvd enoto zazna kot Paofeer ali pa Pionemr???(ne bere, ne peče)Oddelek: Strojna oprema | 1071 (1023) | Ziga Dolhar |
» | Xp ne zazna cd, cd-rw in dvd romaOddelek: Pomoč in nasveti | 2456 (2258) | Kinjiru |
» | WTF...problem z Xpjem in bootanjemOddelek: Operacijski sistemi | 2502 (1857) | astrofizik |