» »

Menjava hladilnika za vezni nabor matične plošče

Menjava hladilnika za vezni nabor matične plošče

sodček ::

Torej: ugotavljam, da mi gre ventilatorček na epoxovi matični plošči (northbridge fan se temu reče baje) rahlo na živce. Je absolutno preglasen in bi ga rad nadomestil s čim tišjim. Potem pa pregledam ponudbo in vidim, da se ponujajo podobne zadeve kot je tale.

Sedaj me pa zanima, če je tale zadeva ok, glede na to, da ne premore ventilatorja, ki se sedaj vrti v ohišju. Bi moral za uporabo tega zalmana imeti nameščene kakšne močnejše ventilatorje za optimalen pretok zraka v ohišju?

Hvala za info:)

kuglvinkl ::

Naj bi, nisi napisal katero plato maš.

GA_PI ::

Mam istega zalmana in morm rečt da so temp. še padle. Spredaj na ohišju pa mam en vent 92mm na 5V. Priporočam!

Pardon, kuglvinkl: plata je epox 9npa+ ultra (socket 939). Po forumih pa berem, da nisem edini s tem problem. Saj zadeva ropota že 2 leti, ampak se še nikoli nisem lotil iskanja izvora:\

Po moje je v redu. Samo, ne pozabi namazat termalno pasto.

Še tole me zanima: ko bom zamenjal zadevo, bi rad potem malo preveril, kako je s temperaturo, da vem pri čem sem. Ali je vrednost, ki me zanima, system temperature (jo vidim v epoxovem programu v windowsih, se pa pomojem ta napiše tudi ob vklopu računalnika)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sodček ()

Vuli ::

ja naj bi blo tko, drgač jst gledam temp. kar v Everestu, se mi zdi najboljš.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

potipaj. Če se spečeš, bo treba še prisilno hladit. Če se ne spečeš, omeni dvoje. Ali si slabo namestil in se toplota ne prevaja, ali pa je vse kul.

ok. zadevo sem namontiral, sedaj pa je zadeva sledeča: temperaturo (system) sem uspel dvignit za 10 stopinj - iz 26 na 36 (toliko kaže po dobre pol ure budnosti), hladilnik se kar fino greje, primem ga lahko, držat ga pa ne morem več kot kakšno sekundo ali dve. ne vem sicer, kje je to tipalo za temperaturo na plati, ampak očitno nekje blizu tegale čipovja.

zanima me pa, do koliko se tale zadeva lahko greje, da ne bo kakšne težave. take nepovratne... starega ventilatorčka itak ne bom dajal nazaj, ker sem porezal tiste plastične zatiče, da sem zadevo dobil ven (sem moral odstranit celo plato;( ), imam pa na sprednji strani ohišja plac za en 12 cm fen, ki sedaj ni namontiran.

Vuli ::

jaz mam do 42C na matični pri navitem sistemu. če praviš, da ne moreš držat par sekund prstov gor, bi jaz na tvojem mestu daw kak 3x3 cm ventilator gor ,ker samo hladilna rebra so bolj kur...
in pomojem je NB več kot 36C, ker pri 36C bi lahko držal hladilnik veliko časa. Ponavadi imajo matične senzor nekje pri modulih za ram.Vsaj moja Asus ga ima pri ramih, zgornji desni kot, tako da vprašanje kaj točno meri, NB-ja pa sigurno ne.
Tist prostor na sprednji strani ohišja pa ne verjamem, da ti bo veliko pomagal, če boš dal ventilator tja, kej do NB bo že izgubil moč. Kako stopinjo bo lahko manj, kaj več pa dvomim. Tisto je bolj za diske oz da je svež zrak v ohišju.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

tudi sam mislim, da tisti ventilator spredaj ne bo naredil kaj zelo koristnega. za dvig temperature sem se pa malo zmotil! temperatura se je namreč dvignila (za 10 stopinj!), ker sem imel odstranjeno stranico ohišja. ko sem jo namontiral nazaj in ko je bilo torej ohišje zaprto, je temperatura padla nazaj na prejšnjo. zgleda, da je ventilacija v ohišju zelo dobro narejena (ima neki side vent varianto, brez ventilatorja...). hladilnik se mi zdi malo manj vroč, ampak vseeno kar precej...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Temperatura grafične med igranjem

Oddelek: Strojna oprema
495141 (4376) Sssaga
»

Navijanje Intela i7-860

Oddelek: Navijanje
413683 (3036) TeraTM
»