» »

HP Compaq 6715b -težava z baterijo

HP Compaq 6715b -težava z baterijo

blackchip ::

pozdravljeni,

pred 1 tednom sem si nabavil prenosnih hp compaq 6715b (NBQ003). Po enem tednu normalne uporabe sem opazil nenavadno spremembo avtonomije baterije in sicer baterija mi pri minimalni osvetlitvi zaslona zdrži 34 minut!? mislm da je to nezaslišano za 6-celično baterijo staro 1 teden. Ali je imel kdo kakšne podobne težave? Sem pregledal vse možne nastavitve ampak nikjer se ne da prilagajati hitrost procesorja ko je na bateriji tako kot to naprimer omogoča IBM software (battery mixer). A pozna kdo kakšen podoben software, ki bi bil univezalen oz. bi deloval pri hp-jih.

Scorpia ::

Ti lepo odnesi na servis, pa tudi povej da si tudi prvič normalno polnil. Možno da sama baterija (elektronika na njej) prenosniku sporoča napačno kapaticeto oz. kolk je še polna. Sam to je redko kdaj. Lahko probaš ene 3x sprazniti in napolniti, sam ti ne priporočam. Če ti je v takem kratkem času padla kapaticeta, je možno da so elektroliti v celicah spustili. Zato tudi tako prepolovljen čas, ker samo še nekaj celic deluje.

Phoebus ::

Si kdaj ugasnil računalo tako da si povlekel ven baterijo? ČE si, jo je treba dat čez "učenje" da se spet nauči koliko "je je skupaj".

Scorpia ::

Ne verjamem da je to problem, saj tele nove baterije nimajo spominskega efekta kot starejše. Skoraj nemogoče da se to pri novih baterijah zgodi, se je veliko na tem spremenilo.

ne nikoli ga nisem ugašal tako da bi baterijo potegnil vn. Pretežno ga imam na napajalniku (kadar sem doma) drugače pa na bateriji. Ta kapaciteta baterije pa se je spremenila čez noč. NI šlo postopoma ampak naenkrat. Pa tudi ko ga imam na bateriji se batarija v določenem delu kar precej segreje, ne vem ali je to normalno pri HP-jih. Prej sem imel Ibm T42 pa se to ni nikoli zgodilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackchip ()

Phoebus ::

Scorpia- to ni spominski efekt in ja, dogaja se tudi novim. Finta je da je noter vezje ki sporoča naprej, koliko je še "juica". In če si ti povlekel ven pri naprimer 50% je vezje zaznalo da je računalnika "zmanjkalo" pri 50% in bo tako tudi sporočalo naprej računalu; ko bo baterija na 50% bo zanj popolnoma prazna.

Se mi je zgodilo, in ne na enem laptopu. In ja z LiIon.

ant ::

pa iz ibm si šel na hp??? pa to je tako, kot da greš iz mercedesa na fiata.

ojla,

ne sam k d greš iz mercedesa na fiata, k d greš iz mercedesa S na tomovinkoviča. Sej ga nebi nikol zamenu samo mi je pri ibm-ju šla grafična in bi mogu celotno plato menat, kar bi me pršlo 550€ in to se mi nekak ni splačalo, kupovat novga IBM/lenovo je pa tut cena fejst high, tko d sm se odloču da v času študija uporablam HP-ja, k pa končam pa definitivno nazaj na Ibm.:)

ant ::

no sej imaš še garancijo pa boš dobil novo baterijo

LP

jan01 ::

Pri nekaterih hpjih(mislim, da tudi pri 6715) so bili pri celi seriji zanič napajalniki. Morda je tu krivec..

ja lahko, da je tut napajalnik prooblematičen, bom nesu na servis in naj mi zadevo zamenajo, upam da jim ne rabm pustit računalnika predolgo na servisu. Sem pa si učeri prenesu z uradne strani HP battery check in rezultati so sledeči:

jukoz ::

Dejte mi povedat kaj delate s temi HPji da vam tolk crkujejo.
Resno me zanima, ker jih mamo na firmi in z njimi nimamo težav. Smo pa meli težave prav z IBMji, vsem so šle (beri pokadilo se je iz njih) baterije po enem letu, 2 ma pa še MB.

Zanima me kaj delate z njimi, kere sisteme gonte gor, itd...

Ajt!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jukoz ()

ojla,

lahko ti povej kaj imam jaz na svojmu (isto stvar sm meu tut na IBM-ju):

drugač pa veliko ostale programske opreme beri photoshop, adobe flash, eclipse, mathematica, office, visual studio......

ne vem v čem je težava zaradi te baterije, samo kot je iz slike zgoraj vidno je delujoče baterije max 30 % in se mi zdi da se kaj takega nebi smelo zgoditi po 1 tednu uporabe. Upam da mi na servisu ne bodo preveč kompliciral glede zamenjave, ker sem bral, so učasih težave pri zamenjavi teh baterij. Katere hp-je uporabljate pri vas na firmi?

jukoz ::

Pri nas smo šli na HP leta 2005. Mamo tele modele: nx6125, nx6325 in 6715b. Torej samo te z AMD/ATI čipovjem in AMD proci. Glede baterij se ne bi pritoževal, ker so pač take kot so. Res pa je da bi ti nova mogla zdržat vsaj 2 uri. Lah rečem da je 6125 ki ga mam jst odličen. Pač, baterija je po 3 letih že bolj švoh (40 min), ostalo dela pa tko kot mora.

Sej ne da bi ful hvalu HP, samo po mojih izkušnjah in glede na price/performance so to odlični prenosniki. Ker jih uporabljamo dost po terenu (v proizvodnji, po skladiščih...) in radi padejo kam so res vzdržljivi. In kot sem reku, glede na to kaj se dobi in za kakšno ceno... Razni Acerji in Troni nimajo tolk kvalitetnih ohišij...

Sej, kot sem reku, mal me zanima kakšne težave maste z njimi. Pa kaj gonte gor. Ker če gor gonte Call of Duty n pol me ne čudi. Ker so to pisarniške mašine in ne neki gejmerski stroji. Grafične programe bi pa mogli že prežvet...

Ajt!

oj

to k pravš price/performance se popolnoma strinjam, s tabo,kar se tega tiče je zadeva perfect, zaenkrat me je zmotl samo tole z baterijo. Kar pa se igrc tiče pa jst nism še nobene probu poganjat niti na ibm-ju niti na HP-ju tako da tuki ne vem kako se obnesejo, mi pa niti ni pomembno ker tut k sm ga kupoval mi ni bila pomembna grafična kartica zato sem tut uzel tole s sheard pomnilnikom, bl mi je bla pomembna matika zaslona ki pa mi je full ušeč (1680x1050). Sej upam da ne bom imel probelmov na servisu in bom spet zadovoljen tko k sm biu prvi teden.:)

danes sem bil z baterijo na servisu in so bli full prijazni. Brez težav so mi zadevo zamenal. Sem zelo zadovoljen s hp-servisom. Bil pa sem na servisu na tbilisijski v ljubljani.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LENOVO Thinpad ali HP Elitebook?

Oddelek: Kaj kupiti
497930 (6253) Invictus
»

Garancija mobitela

Oddelek: Pomoč in nasveti
232133 (1881) shadeT
»