Forum » Pomoč in nasveti » nagios , check_nt , pomoč
nagios , check_nt , pomoč
masterpsi ::
Hi all!
Torej .. mal se spoznavam z nagiosom in imam nekaj težav z check_nt ukazom. check_ping dela brez problema, tko da nagios dela.
Problem je sledeč:
root@***:/usr/local/nagios/libexec# ./check_nt -H 192.168.9.10 -v MEMUSE
Socket timeout after 10 seconds
Trace-al sem pakete in oba računalnika (server in 192.168.9.10). izmenjata si 15paketov (ssh), tako da s firewallom ni problem. Na računalniku tudi teče pNSClient.exe. (downloadal sem zadnjo verzijo).
V grafičnem oknu (spletna stran) mi piše
Current Status: CRITICAL
Status Information: Socket timeout after 10 seconds
Current Attempt: 3/3
State Type: HARD
Last Check Type: ACTIVE
Any idea? Načeloma koda ni problem, ker mi iz ukazne vrstice ne dela. Nagios verzija je "Version 1.2 February 02, 2004", NSClient pa "NSClient 2.01 - 02.06.2003 - Release version"
Probal sem na dveh računalnikih - na prvem teče WinXP (vsi updejti), na drugem teče Win Server 2003 standard. Očitno nagios ne zna razumeti paketov, ki pridejo nazaj. Nisem probal drugih verzij NSClientov.
LP
PS:če kdo ni prjavnen na slo-tech mi lahko piše tudi mail na zigaziga(a)gmail.com
Torej .. mal se spoznavam z nagiosom in imam nekaj težav z check_nt ukazom. check_ping dela brez problema, tko da nagios dela.
Problem je sledeč:
root@***:/usr/local/nagios/libexec# ./check_nt -H 192.168.9.10 -v MEMUSE
Socket timeout after 10 seconds
Trace-al sem pakete in oba računalnika (server in 192.168.9.10). izmenjata si 15paketov (ssh), tako da s firewallom ni problem. Na računalniku tudi teče pNSClient.exe. (downloadal sem zadnjo verzijo).
V grafičnem oknu (spletna stran) mi piše
Current Status: CRITICAL
Status Information: Socket timeout after 10 seconds
Current Attempt: 3/3
State Type: HARD
Last Check Type: ACTIVE
Any idea? Načeloma koda ni problem, ker mi iz ukazne vrstice ne dela. Nagios verzija je "Version 1.2 February 02, 2004", NSClient pa "NSClient 2.01 - 02.06.2003 - Release version"
Probal sem na dveh računalnikih - na prvem teče WinXP (vsi updejti), na drugem teče Win Server 2003 standard. Očitno nagios ne zna razumeti paketov, ki pridejo nazaj. Nisem probal drugih verzij NSClientov.
LP
PS:če kdo ni prjavnen na slo-tech mi lahko piše tudi mail na zigaziga(a)gmail.com
- spremenil: masterpsi ()
mile ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Application monitoringOddelek: Programska oprema | 1937 (1557) | kunigunda |
» | Kako masovno pingat?Oddelek: Programiranje | 9061 (7048) | ragezor |
» | Nagios in vizualizacija podatkovOddelek: Programska oprema | 1057 (732) | Bizkit45 |
» | Nadzor globalnega omrežja - softwareOddelek: Omrežja in internet | 1051 (930) | Daedalus |
» | Pomoč z konfiguracijo net-snmp programaOddelek: Programska oprema | 1126 (1072) | Daedalus |