Forum » Strojna oprema » Inštalacija RAID diskov
Inštalacija RAID diskov
MAVER|CK ::
Lep pozdrav,
Doma mam postavlen server in v njem ata diske, ki mi vsako leto crkne eden. Sedaj delam backup sql baze enkrat na dan, rad bi pa inštaliral raid sata diske preko pci kontrolerja na ta server, da nebi potreboval se sekirati za podatke.
Diske sem že nabavil, pci raid kontroler pa bom v ponedeljek.
Sedaj imam pa vprašanje ali je možno inštalirati raid diske brez, da bi na novo postavljal sistem? Ker se mi res ne da tistih miljazžnt baz postavlat na novo. Imel sem idejo o inštalaciji kontrolerja na tem sistemu ata disk in winsi potem ba narediti ghost image in prenesti na oba sata diska. Kaj pravite o tej ideji oz. ali bi raid kontoler znal potem zalaufat te diske in delati backup?
Najlepša hvala za vaš odgovor.
Doma mam postavlen server in v njem ata diske, ki mi vsako leto crkne eden. Sedaj delam backup sql baze enkrat na dan, rad bi pa inštaliral raid sata diske preko pci kontrolerja na ta server, da nebi potreboval se sekirati za podatke.
Diske sem že nabavil, pci raid kontroler pa bom v ponedeljek.
Sedaj imam pa vprašanje ali je možno inštalirati raid diske brez, da bi na novo postavljal sistem? Ker se mi res ne da tistih miljazžnt baz postavlat na novo. Imel sem idejo o inštalaciji kontrolerja na tem sistemu ata disk in winsi potem ba narediti ghost image in prenesti na oba sata diska. Kaj pravite o tej ideji oz. ali bi raid kontoler znal potem zalaufat te diske in delati backup?
Najlepša hvala za vaš odgovor.
I have a need, the need for speed! MAVERICK over and out...
http://www.blatnik.net
http://www.blatnik.net
bluefish ::
Morda pomaga. Je pa ta proces očitno odvisen od kontrolerja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Dead_Eye ::
Image preneseš na nove diske v RAID-u, problem bo z gonilniki od kontrolerja. V najslabšem primeru bi mogel naredit repair xp-jev z nlite integriranimi driverji...
The one and only
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri strojni RAID kontroler? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9412 (5893) | levaky |
» | SATA PCI Kontroler - se splača?Oddelek: Kaj kupiti | 2907 (2577) | mile |
» | Se mi ga splača nadgrajevati?Oddelek: Kaj kupiti | 1900 (1139) | cpu |
» | 2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 14335 (9939) | matrix2 |
» | SATA disk na ATA matično?Oddelek: Strojna oprema | 1293 (1023) | looner |