» »

HP story (burn in hell)

HP story (burn in hell)

Elemen_T ::

Zdravo slo-tech. Spet se obračam na vas, kolegi in znanci imajo že dost mojega jamranja:D

Vse skupaj se mi zdi že prav neumno! Za HPjev nx6125 sem dobri dve leti nazaj colal 1200€ in če v tem času na oko preštejem vse ure inštalacij različnih operacijskih sistemov, analiziranja diska, procesorja in RAMa ter manjke zaradi servisa potem bi bil tale že v smeteh in na moji miz nov notebook, bemu!! (da ne štejem vseh CTRL+Cjev in izgubljenih živcev ter prestrašenih sekund a bo zdele friznl a bo mejbi pol :O)
Skratka - že od vsega začetka se ves čas pojavljajo misteriozni blue screeni - nič ne pomaga, noben sken, nič. Sistem ne najde nikakršne napake - nazadnje, pred dobrim letom sem iz servisa dobil kao popravljeno mašino - zamenjan disk, ram modul in matična plošča. Poslušte zdej to - včeraj sem šel lastnoročno odpirat mašino in ko sem privdignil pokrov je bilo (IMO) jasno, da ga doslej še nihče ni odprl. Prvič zato ker je bil čist preveč na trdno pričvrščen in še skoraj zaliman na _statičen_ del. Drugič pa zato, ker je bilo noter prahu za malo več kot samo eno leto! Se vprašam, a je to možno da so me takole nategnil?? Kaj lahko v tem primeru sploh naredim? A naj kar z motorko uletim pa vse pokoljem prašiče nespodobne!
Sej veste kaj - vse skupaj bi res najraje zabrisal stran in nabavil nov leptop, to bi bilo še najbolj optimalno ampak mi je mal pod častjo, pa tudi denarja ni na zalogi v neomejenih količinah.
V glavnem, dejstvo je da gre zanesljivo za hardversko napako in po treh servisih _majstrom_ mašine ni uspelo zrihtat! Kako je v tem primeru z garancijo? Meni bi se zdelo logično, da morajo ob ugotovitvi napake na strani HPja, težavo nekako odpravit.
Kaj bi vi naredili v mojem primeru?

Hvala vam za vse nasvete!!

Mr.B ::

Ja in, po dveh letih si šele to ugotovil ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Elemen_T ::

Ne - v prve pol leta. Sej sem napisal da je bil trikrat v garanciji!

Ejsi_Disi ::

Sam imam nx8220, ampak pri teh HP-jih so stalno eni in isti problemi. Dobro, o disku ne bom, ampak plate so pa še skoraj na vseh crknle (imam službenega in polovica sodelavcev je imela iste probleme). V osnovi računalnik dela, ampak kar naenkrat zmrzne. Včasih ni prišel niti do Oken. Če pa si dal baterijo ven in je bil priklopljen direktno na štrom pa je delal BP. Zadeva pa je taka, da je popravilo okoli 580 € 8-O, čeprav naj bi obstajala neka firma, ki zamenja celotno plato z novo za okoli 300 €, se pravi skoraj pol manj. Glede na 'izkušnje' boš moral zamenjati plato. Poškodujejo se pa zato, ker je ohišje preveč upogljivo se to prenese na plato, poleg tega da se hudičevo dobro grejejo.
Rock n' roll ain't noise pollution!

ST-777 ::

Prenosnik HP NX6110 imam že več kot dve leti in niti enkrat se ni pokazal blue screen. Ga pa bolj malo uporabljam. Vsega skupaj je bil v uporabi manj kot 300 ur. Morda je to razlog, da še ni prišlo do težav, ki jih ti Elemen_T, omenjaš.

Sem pa že na začetku, ko je bil nov, opazil, da se precej greje. Program za merjenje temperature je pokazal za procesor po eni uri dela okoli 47 stopinj. Zato sem tipkovnico na eni strani podložil, da je bila nagnjena in je tako ventilator segret zrak lažje izpihal ven.

Če se comp. pregreva to ni dobro, saj klasični tekočinski kondenzatorji na matični ne delujejo optimalno, kar lahko pripelje do zrušitve sistema.

Sedaj imajo nekatere matične plošče in grafične kartice tako imenovane solid capacitors, ki so manj občutljivi na visoke temperature.

Elemen_T, moj nasvet je, da preveriš, kako se tvoj prenosnik segreva in če se preveč, kupi podlogo z vgrajenimi ventilatorji, ki so namenjeni leptopom in omogočajo bolj učinkovito hlajenje njegove notranjosti.

Company ::

Vrzi HP v smeti pa kupi Lenovo ThinkPad, če se le da serijo T. Ni sicer več IBM, ampak je še vedno daaaaleč pred HP.
LP!

jukoz ::

Mam nx6125 že cca 2,5 leta. Dela odlično, temperatura proca je mal pod 40 stopinj. Ni blo nikoli nobenih težav. Delo pa večinoma terensko, velik prenašanja... Glede na to da je služben ga ne pazim pretirano. Edina stvar ki je problem je baterija. Zdele mi zdrži malo pod 1 uro.

Ajt!

tonic ::

osebno imam nx8220 in mi dela brez problemov že cca. 2 leti (2 meseca manj) :D

in ne samo to, še prve windowse imam gor, nisem še naredil nobenega reinstalla...

p.s.
moram hitro potrkati po lesu

tomaz- ::

tud jest dam en glas za HP.

Mam zdej 8710p, dela krasno, prej sem imel nekaj HP-jevih laptopov, manjših in manj zmogljivih kot ta zdajšnji, pa so delali špica. Tud kar nekaj sem jih zrihtal mojim kolegom, ker jih pač lahko dobim malce ceneje kot v trg. pa ni nikol blo problemov..

Tako da, mislim, da je HP vseen kar znamka..

Zheegec ::

Če je manj, kot 2 leti od nakupa, uveljavljaj stvarno napako, samo moraš ti 100% dokazati, da je nekaj narobe...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

djordjevic ::

Sem mel compaq presaria 1515, menjal vse živo. Pol sem kupil nc6120, po pol leta menjal zaslon. Odtlej pa dela kot urica. Okej, zdaj samo še začasno, ker sem nabavil desktop, ampak po oni menjavi zaslona (v garanciji, itak), je bil prižgan 168 ur tedensko in brez kakršnekoli napake. Kar pa se servisa tiče, je huuuudo velika razlika, kam greš. Osebno sem bil najbolj zadovoljen z Lancomom v MB (korekten odnos, hitra popravila) in Srcem v LJ (tam imel oba notebooka, večkrat šli na roko, vstavili nadomestni panel med zamenjavo in čakanjem na delo). Če imaš opravka s kakim qservisom, recimo, se ne čudim, da zadeve sploh niso 'dirali'. Sicer pa ja, tace proč od hp-jev. Čeprav se ime sliši kvalitetno. Je kolegu budget acer zdržal brez popravil 6 let, medtem pa sem svojega za tisti čas superirornega compaqa vlačil po servisih.

Ejsi_Disi ::

Tonic:

Trkaj po lesu kolker se da! :D
Rock n' roll ain't noise pollution!

Pyr0Beast ::

Če imaš AMD-ja inštaliraj gonilnik za ta proc. Pri intlu se kle konča ..
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zheegec ::

djordjevic: Znate pa res vsi posploševati... Delam nekje, kjer se proda na kupe prenosnikov vsak teden, pa si ne upam nekaj posploševati. Tukaj pa kar pri par prenosnikih že neke kvazi zaključke o "dobrih" in "slabih" znamkah delate. Sem že videl pokvarjenega Lenovota/IBMa, sploh pa recimo Toshibe (katere nekateri oh in sploh hvalijo), pa ne delam nekih zaključkov, da so Toshibe pa slabe.
Sploh pa se pri HP prenosnikih najde dosti pokvarjenih, ker se jih tudi največ proda na Slo trgu...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

djordjevic ::

Alien3001: Ne posplošujem - govorim iz lastnih izkušenj. Še serviserji so zmajevali z glavo, ko sem jih vprašal, kako je možno, da crkne monitor po pol leta. Hja, dečko, slaba serija, imamo kup težav z njimi. In jebiga, mene hp ne vidi več. Pa četudi je potem 99% njihovih prenosnikov alfa in omega kul. Mene sta oba, prvi še najbolj (čeprav tehnično še ni bil hp), razočarala. In iz tega vlečem zaključke. Kot vidiš, pa nisem nikomur svetoval nobene druge firme. Ker pač z drugimi nimam izkušenj.

uporabnik0 ::

Notebooki so igračke. Igračke se hitro pokvarijo. Ko enkrat to dojameš, je svet lepši.

Zgodovina sprememb…

Pyr0Beast ::

In so igračke, ki se ne kvarijo. :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Elemen_T ::

hvala za vse komentarje. jest sem obupal...nazadnje mi je sistem vrgel ven "enter Drivelock HDD bay password"...preko HPjevega online customer supporta so mi dejal da je disk fuč in ko se pojavi terminalna napaka se prikaže tale drivelock hdd bay passwd - mislm svašta, kako se lahko disk kar zaklene?

kakorkol, treba bo nabavit nov kompjuter druge tako ni;( ;(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Elemen_T ()

Elemen_T ::

verjetno kar tole

ima kdo kakšne izkušnje z firmo IBM (Lenovo) - notesniki nasploh, servis?

darkolord ::

ThinkPadi so zelo kvalitetni, kvarijo se malo. Tudi če kaj ne štima, na servisu praktično nikoli ne komplicirajo (garancijskih nalepk recimo sploh nima)

Zheegec ::

Ali pa N200 z glossy ekranom.

Je pa Lenovo top znamka prenosnikov (kot tudi HP), dejansko bi ga postavil na prvo mesto po kvaliteti.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Elemen_T ::

wau, tale N200 tud zgleda super!
a poleg IBMa in HPja še kakšen proizvajalec izdeluje 15(.4) prenosnike z višjimi resolucijami?

@ALIEn3001

a ima glossy ekran manj svetilnosti (se v _slabših_ svetlobnih pogojih manj vidi)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Elemen_T ()

mainman ::

Thinkpadi se kar lepo kvarijo. V firmi kjer sem zaposlen letno crkne nekaj 10 prenosnikov. Navadno matična. Gre pa za T42 in T60, 61 modele.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mainman ()

darkolord ::

> wau, tale N200 tud zgleda super!

Treba je vedet, da N200 ni ThinkPad

Zheegec ::

Elemen_T: kontrast je boljši, svetilnost je večja, samo na soncu/močni luči se blešči kot ogledalo.

Drugače imaš višje ločljivosti še pri Dell Latitude in pa pri kakšnemu Macbook Proju, drugi pa v glavnem višjih ločljivosti nimajo, razen top modelov Sony, Toshiba,...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Ejsi_Disi ::

Element, kaj pa če samo disk zamenjaš. Ga lahko tudi sam, ker spodaj je treba odviiti samo en pokrovček in lahko takoj zamenjaš disk.
Rock n' roll ain't noise pollution!

Pyr0Beast ::

Ga bom kr jst :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobri stari prenosniki ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
223077 (2464) Zheegec
»

Prenosnik stvarna napaka

Oddelek: Loža
423864 (3199) RejZoR
»

15.4" vs 15"

Oddelek: Kaj kupiti
171551 (1202) billy
»

Hočem laptop... IBM T42 vs HP NX8220

Oddelek: Kaj kupiti
143058 (2839) GUFY

Več podobnih tem