Forum » Pomoč in nasveti » Pregrevanje chipseta ob uporabi TV kartice ?
Pregrevanje chipseta ob uporabi TV kartice ?
Igor0 ::
Konfiguracija :
- Foxconn 6100M2MA Series
- DualCore AMD Athlon 64 X2 2100 MHz 4000+
- Kingston 2 x 1G DDR2-667 Dual mode
- Grafa Asus EN7500LE
- TV Leadtek WinFast 2000
- ostale nepomembne potrebščine
Težava :
- ob uporabi TV kartice se je (po ene dveh letih) začel pregrevati Chipset (65 st.C in izklop compa)
Menjal sem pasivni hladilnik za aktivni (zracno hlajen) in spravil temperaturo na 50-52 st.C, ko ne dela TV kartica in 59-62 st.C, ko dela TV kartica. Kišta je odprta, sicer gre preko 65 st. C in out. Vsak teden moram izpihovati notranjost, zato iščem rešitev - delovanje ob zaprti kišti.
Kaj je vzrok za nenadno spremembo ?
Vse je čisto, tako v ohišju kot na disku.
Če predlagate menjavo MB, prosim za predlog - katero vzeti.
Sistem sicer tudi pod razno ni nek biser, vendar mi povsem zadošča, tako, da bi menjal predvsem tisto, kar bi bilo najbolj smotrno in seveda nujno.
LP Igor
- Foxconn 6100M2MA Series
- DualCore AMD Athlon 64 X2 2100 MHz 4000+
- Kingston 2 x 1G DDR2-667 Dual mode
- Grafa Asus EN7500LE
- TV Leadtek WinFast 2000
- ostale nepomembne potrebščine
Težava :
- ob uporabi TV kartice se je (po ene dveh letih) začel pregrevati Chipset (65 st.C in izklop compa)
Menjal sem pasivni hladilnik za aktivni (zracno hlajen) in spravil temperaturo na 50-52 st.C, ko ne dela TV kartica in 59-62 st.C, ko dela TV kartica. Kišta je odprta, sicer gre preko 65 st. C in out. Vsak teden moram izpihovati notranjost, zato iščem rešitev - delovanje ob zaprti kišti.
Kaj je vzrok za nenadno spremembo ?
Vse je čisto, tako v ohišju kot na disku.
Če predlagate menjavo MB, prosim za predlog - katero vzeti.
Sistem sicer tudi pod razno ni nek biser, vendar mi povsem zadošča, tako, da bi menjal predvsem tisto, kar bi bilo najbolj smotrno in seveda nujno.
LP Igor
- spremenil: Igor0 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Popravilo pomivalnega stroja CandyOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6906 (5927) | rebro |
» | navijanje Athlona 4200 + 939 socketOddelek: Navijanje | 1277 (1075) | bluefish |
» | Temperatura diskaOddelek: Strojna oprema | 1327 (1101) | M@73Y |
» | Ali so to težave s hlajenjem ali ne ?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1227 (1024) | Suli |
» | Trdi disk-segrevanjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2025 (1399) | CoolBits |