Forum » Operacijski sistemi » Kopiranje map z NTFS pravicami na nov sistem - Account Unknown
Kopiranje map z NTFS pravicami na nov sistem - Account Unknown
civava23 ::
Iz računalnika z Win 2000 sem skopiral mape v Win 2003 z Total commanderjem skupaj s pavicami za posamezno mapo.
Na win 2003 sem naredil nove userje - z enakimi imeni in gesli kot so bili v win 2000.
Nastal pa je problem, ker se ne vem zakaj NTFS pravice na novem sistemu Win 2003 na ujemajo z userji - Pod security mi namesto userjev ( ki so kreirani) piše Account unknown.
Ali bi moral tudi kako skopirati userje z starega računalnika, in je premlo, da samo na novem računalniku naredim nove userje z istimi imeni in gesli kot na starem računalniku ?
Na win 2003 sem naredil nove userje - z enakimi imeni in gesli kot so bili v win 2000.
Nastal pa je problem, ker se ne vem zakaj NTFS pravice na novem sistemu Win 2003 na ujemajo z userji - Pod security mi namesto userjev ( ki so kreirani) piše Account unknown.
Ali bi moral tudi kako skopirati userje z starega računalnika, in je premlo, da samo na novem računalniku naredim nove userje z istimi imeni in gesli kot na starem računalniku ?
Opkow ::
Prevzeti moras uporabniske previce cez datoteke in direktorije.
Poglej pod Properties > Security > Owner
Poglej pod Properties > Security > Owner
OmegaBlue ::
Čeprav so imena enaka so SID drugačni, boš mogel zamenjati lastnika na datotekah.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
civava23 ::
Problem je samo v tem, da je map cca 300 in ročno menjanje lastnikov ...
Ali je kakšen način za kopiranje imen uporabnikov skupaj s SID ?
Ali je kakšen način za kopiranje imen uporabnikov skupaj s SID ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: civava23 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dostop do share folderaOddelek: Omrežja in internet | 1243 (1098) | BadB0y |
» | Win server 2003 in Win XP - file sharing oz. skupna rabaOddelek: Omrežja in internet | 2324 (2195) | Mitja.GTI |
» | Kakšna je razlika, še se prijaviš kot administrator lokalno ali kot administrator v dOddelek: Operacijski sistemi | 2406 (2129) | krneki |
» | Windows XP mreza errorOddelek: Pomoč in nasveti | 1809 (1542) | aliado |
» | Win 2000 pro volume!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 996 (843) | MArko |