» »

Naslednji teden v Kiberpipi

Naslednji teden v Kiberpipi

Kiberpipa - V torek bomo na Pipinem odprtem terminu (19.2. ob 19h) govorili o odprti kodi v Mac OS X okolju. Apple OS X postaja vedno bolj razširjen in ponosni lastniki novih Mac računalnikov se pogosto sprašujejo kako se primerja z Linux okoljem, kako jim lahko pri delu pomagajo odprtokodne rešitve in ali morajo resnično kupiti vso programsko opremo. Jure Čuhalev nas bo popeljal skozi zgodovinske korenine sistema in filozofijo razvoja za sistem. Predstavljeni bodo tudi priljubljeni odprtokodni programi za platformo. Na sredinih Spletnih uricah (20.2. ob 19h), ki bodo drugi del predavanja o naprednem JavaScriptu, se bomo posvetili dogodkom, ki lahko določene aplikacije zelo poenostavijo, kljub temu pa se v JavaScriptu večinoma uporabljajo le za lovljenje osnovnih dogodkov v povezavi z brskalnikom. Marko Samastur bo razložil, kako naredimo svoje dogodke, jih lovimo in procesiramo in kdaj nam lahko pridejo prav. V ponedeljek ob 21h pa se lahko udeležite tudi ponovne uprizoritve konceptualnega pop-art dogodka Avtobiografija diskografija.

6 komentarjev

filip007 ::

Nekaj dejstev o Macu...sam ga tud sam sprobal

Mac je drag
Mac ima lep in počasen vmesnik (dvojen čas zagon programov)
MAC zna bolje uporabiti strojno opremo
MAC je Think Different

Geekbench
3272 MAC
2749 Vista

C2D 2.4
2GB DDR2 800
x1950pro

CoolBits ::

Mac ima lep in počasen vmesnik (dvojen čas zagon programov)

Po tem sklepam, da nisi kaj preveč dobro testiral... razen če si poganjal na navadnem PC-ju... kar sem tudi sam preizkusil... :D
Zdaj imam pa pravega iMac-a in ti povem, da je razlika očitna... zdaj mi sploh ni več jasno kaj sem videl v windows svetu, da nisem že prej preklopil :)
Na iMac-u imam tudi XP (bootcamp) in ti povem da je od zagona sistema do zagona programov VSE hitrejše na os x (10.5.2) kot na XP... viste nebom niti omenjal...

roli ::

Jaz sem tudi pred kratkim nabavil iMaca in kar se hitrosti samega vmesnika tiče lahko rečem samo fenomenalno! Zagon firefoxa se zgodi v manj kot eni sekundi kar je 8-O . Pa tudi vse ostale stvari so lepo tekoče in ne kot pri win sistemu kjer melje nekaj časa, da naredi.

Rabiš pa za privajanje nekaj časa, ker ni vse čisto tako kot si bil navajen na drugih sistemih. Predvsem napisati kako @ je problem na začetku, tipka delete ne briše datotek...

Kar se pa cene tiče pa bom rekel samo to - Je drag in to zelo ampak bi rekel, da je vreden svojega denarja. Sam sistem je, da dol padeš. Pa tudi strojna oprema je lepo zaokrožena v celoto - pa še lepo izgleda:D .
http://www.r00li.com

mte ::

Mac je drag

Heh.. če časovno razliko med vzdrževanjem pcja in maca pomnožiš z eno normalno študentsko urno postavko, se je meni ta razlika v ceni že zdavnaj povrnila.
Seveda to ne šteje, če ti predstavlja čiščenje sistema zabavo, ampak recimo da govorimo o uporabi računalnika za resno delo :)
lp

gzibret ::

Fantje, novica je o dogajajnju v Kiberpipi, ne o (ne)kvaliteti mac-ov.
Vse je za neki dobr!

Bass0 ::

Pogovor pa je o (ne)kvaliteti macov, ne pa o dogajanju v Kiberpipi!

:P

P.S.: Proud to be a Mac user :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletni teden v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
113929 (3199) KatjaGucek
»

Ta teden v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73148 (2642) Daedalus
»

Optimizacija Mysql-a in vloga frontenda

Oddelek: Novice / Kiberpipa
114509 (3580) Tear_DR0P
»

Dogodki v Kiberpipi od 10. do 14.12.

Oddelek: Novice / Kiberpipa
102887 (2886) smash
»

Nov teden, novi izzivi... v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
52991 (2681) SpinX

Več podobnih tem