» »

Trenutna neodzivnost sistema

Trenutna neodzivnost sistema

Gaber ::

Lep pozdrav

Mam problem z domačim računalnikom, in sicer vsake toliko časa (vedno bolj pogosto) zmrzne... In to ne klasičen freeze, ko ga je treba resetirat, ampak samo za 5-10sekund.
Miš dela normalno, kurzor lahko premikam, vendar so vse ikone neodzivne (desktop, quick launch, odprte aplikacije -> v adressbaru odprtih oken celo piše not responding). Po parih sekundah zadeva spet dela normalno...

Res pojma nimam kaj bi lahko bilo narobe, a gre za problem na diskom, ramom, al za kakšno SW nekompatibilnost. Če ima kdo kakšen predlog prosim za pomoč.

Sistemske specifikacije amd x2 4200 / 2gb rama / a8n sli deluxe / 66ooGT / 2xWD 320GB... Pregreva se nič, speedfan kaže vse temperature okol 30°C, tut diske imam hlajene tako da to ni problem... Sistem ni navit, vse dela na stock frekvencah...

Imam win XP sp3, bil je clean install, mel sem pa iste probleme že prej pri XP sp2, samo ne tako pogosto...

Nod32 ni našel nič, Avast tudi ne, Adaware pa samo par nedolžnih stvari, nič kritičnega...

Če je imel že kdo podobne probleme sem odprt za predloge :)

Najlepša hvala.
  • spremenil: Gaber ()

SkIDiver ::

Kater protivirusni program imaš nameščen na OS-u? Kot drugo bi te opomnil, da imaš nameščen SP3 release candidat za Windows XP, ker uradno še ni izšel. Kot tretje pa bi prašal iz katerega medija si naredil namestitev? Če tukaj govoriva o travniški verziji je tukaj polno ??? (vprašajev) zakaj.

tyker ::

em.. če nisi resu, poglej v task manager-ju... ko ti kao zmrzne, poglej kateri proces bo na 99% po moje, se ti lahko kaksni driverji kaj kregajo ali kaj podbnega... če je to to, potem bos vedel kje iskat razlog.

drugače da bi za 5-10 sec. zmrznu pc in potem delal naprej, lahko bi bil kakšen disk slab.

drugo, je pa vse digitalno, če pride do kake napake se pc, sesuje... ne pa da zmrzne za par sec. in pol spet dela.

ali je da se ti kaksen proces nabije na 99% ali pa imas kaksen slab disk.

Thanx za napotke...

Kot že rečeno, trenutno mam res gor neoriginalne XPje, ampak se mi je isti problem pojavljal tudi pri legit XP sp2 ... kar sem pozabil oment je da je takrat sistem ratal popolnoma neodziven, tko da sm mogu dat winse na novo gor, pa sm probal sp3 verzijo...

mel sem nod32 trail, zdej mam avast free, probal tut brez pa ne vpliva...

Tako procesorja niti rama mi v času neodzivnosti ne nabije do konca, tako da gre zelo vrjetno res za problem z diskom :S

Bom probu dat nove winse na drug disk, pa tega začasno ven da vidim če se bo kej rešil

Po detaljnem pregledu komponent mi je ratal odkrit problem...
Poškodovan IDE kabel od DVD roma !!! Res minimalno, ampak očitno je to nekak motil IDE controller...

Čudi me samo da event viewer ni zabeležil nobene napake :S

Samo toliko v vednost, če bo mel kdo podoben problem...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sila nenavadno (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
617256 (5803) Auba
»

Windows xp bluescreen

222154 (1835) Duhec
»

PC se ob startu ne odziva 10 min ?Disk melje?Virus?

202442 (2048) Racunalnik
»

Računalnik zmrzuje

6783 (715) ant
»

Popolna varnost za uporabnike z adsl-jem

Oddelek: Omrežja in internet
363107 (2105) HriBB

Več podobnih tem