» »

exchange4linux

exchange4linux

cryptozaver ::

Pozna kdo Exchange 4 linux (alternativa MS Exchange) klik?

Izkušnje, težave?

Pravzaprav iščem nekaj kar je free, laufa na Linuxu in zna delit koledarje lahko ma tudi poštni server ali vsaj prijateljuje s postfixom. Nekdaj je živel projekt Hula ki pa je nekako zamrl, ki je bil točno to kar sem rabil. Zadnja verzija je bla nedodelana in za relativno resno uporabo neprimerna.

skico ::

try this: E-Groupware

http://www.egroupware.org/

lp

cryptozaver ::

Tole izgleda kar zanimivo in bo za probat.

Info glede exchange4linux. Projekt pod tem imenom se ne razvija več nekje dve leti, ker se preimenoval v nekaj drugega in postal komercialen. Ideja pa je bila razvit nekakšno free groupware orodje kot je sedaj npr E-Groupware...

skico ::

cryptozaver: če ti uspe uspešno poinštalirat e-groupware bi prosu za kratka navodilca kako ti je uspelo.

Sam sem se zadnjič lotil nalagati v vmware na osnovi ubuntu server linuxa. Ampak mi je na koncu crknil disk tako da nisem nikoli prišel do konca. Moram spet na novo začet.. Drugače pa mislim da sem v googla vpisal '+"e-groupware" +"ubuntu server" +install' neki tazga.. pa najde en fajn tutorial.. tolk da veš.


lp

cryptozaver ::

Jaz se mučim s CentOS-om, pa mam trenutno mal problemov ker sem ga pred kratkim nadgradil. Posledično de dala več NIČ. DNS, virtual hosti, apache moduli, imap, maysql, več pa še nisem odkril... No večino tega ne dela zaradi DNS-a.

Sicer pa instalacija trivialna, vse praktično delaš prek zelo dodelanega GUI. Kot pravim pri db se je ustavilo, ko rešim pa bom poročal.

Dober tutor je pa tudi na njihovi strani: http://www.egroupware.org/wiki?wikipage...

skico ::

ja, za njihov tutorial vem, samo mene bolj zaj**ava inštalacija ostalih programov kot samega e-groupware-a... ala imap, sendmail itd.. toj vrjetno zato ker nisem linuxa pogledu ze par let.. :)

lp

cryptozaver ::

Kot sem razumel lepo deluje s postfixom ampak vseeno mene tale instalacija malo j... vedno znova in znova me meče v osnovni meni, ter hoče neko geslo ki sem ga že 200-tič nastavil pa 0. So far. Ostali required servisi za namestitev so OK???

skico ::

hehe, sem imel podoben problem... ko prideš na to osnovno stran vpiši username/password v zgornje okno in pritisni gump zraven zgornjega okna, kajti drugače te cikla v nedogled.. neka glupa fora...


lp

cryptozaver ::

No mi ga je uspelo nekako poinštalirat. Je pa izredno kompleksen in kar dost časa bi rabil za se ga naučit administrirat. Jest rabim osnovne funkcionalnosti kot so koledar, file, document repozitorij z nekaj osnovnimi pravicami, mogoče še kak project zraven. Rabim tudi čist 'public' prikaz, brez prijave, za sredstva ki jim to dovolim. Ali si poskusil kje 'odklapljat' module? Da bi poenostavil uporabo?

Če bi obstajala kakšna taka bolj preprosta zadeva bi jo vsekakor rad preizkusi. Točno to je delala Hula pa se ne razvija več. Škoda.

skico ::

kot sem že rekel, mi je šel disk z image-om tako da nisem še nič testiral naprej.. moram na novo vse poinštalirat, pa ti povem kako je šlo. Vendqar dvomim da se bom v kratkem spravil nalagat, ker imam trenutno na sredi dela nalaganje notesnika in workstationa.. Če vsem tem prišteješ še 11 mesecev starega otroka:) pol vidiš da imam dela za 14 dni :)


lp

cryptozaver ::

Ja sej štekam. Sam imam 2 škorca hehe 2,5 in 3,5. Doma ne morem kej dost narest... Sem pa opustil egw in bom še malo probal hulo in zarafo. Egw mi je preglomazen za to kar iščem.

skico ::

Kaj novega?

mimogrede sem ugotovil da "hula"-e ni več. sedaj imaš nek Bongo namesto nje... Zarafa pa ni free :(

btw: kaj pa scalix si kaj gledal?

Iščem nekaj za službo da bi imelo IMAP pošto, ter koledarje, taske in pa nek share za datoteke. Pa FREE mora biti, pa še nisem nič pametnega našu.. Jutri bom poskusu z scalixom. Ti povem kako se je obneslo..

lp

cryptozaver ::

Jaz sem opustil egw, je prekompleksen za moje potrebe. Odločil sem se za en free modul za joomlo. Ima public in privat koledar, taske in to je dovolj. Edino web access pošte nima.

Bongo in scalix? Bom pogledal malo še to...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Linux] nadomestek Exchange strežnika

Oddelek: Programska oprema
192603 (1799) cryptozaver
»

Kaj bi bila freeware alternativa MS Exhange-u?

Oddelek: Programska oprema
71457 (1048) Invictus
»

Linux - Alternativa Windows Serverju (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
785818 (3682) jype
»

Skupna raba "table" v networku?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5825 (739) SeTAr
»

all in one mail server

Oddelek: Omrežja in internet
142528 (2118) r5r

Več podobnih tem