Forum » Pomoč in nasveti » Nepravilna velikost diska
Nepravilna velikost diska
Kunte ::
Imam osnovno ploščo Gigabyte GA-M57SLI-S4 Disk (sistem)- ST3250410AS (232 GB)SATA ,disk WDC WD2500AAJB-00TYA0 (232 GB)EIDE in disk HDS722512VLAT80 (115 GB)EIDEProblem je ker mi v upravitelju naprav prikaže pravilno velikost diska WDC WD2500AAJB-00TYA0 (232 GB)v explorerju pa mi prikaže velikost diska samo 127 GB .Tudi upravitelj računalnika mi prikaže pravilno velikost in disk označil kot zdrava primarna particija.
LP Kunte
bluefish ::
Namesti SP2. Če ne pomaga boš moral SP2 integrirati v namestitveni CD od XP in na novo naložiti sistem.
aha, potem pa je stvar čudna. Si Visto namestil kot nadgradnjo iz XP? Si disk v procesu namestitve pravilno formatiral?
Disk nisem formatral ker imam na njemu nekaj podatrkov.Stvar sem opazil šele čez par dni.FOrmatiral sem novi disk ST3250410AS (232 GB)in to med namestitvijo viste.
LP Kunte
torej je velikost sistemskega diska pravilna? Če je napaka le na drugem, potem podatke prenesi, formatiraj disk,...
Ne, disk ni razdeljen na več particij.Ko sem odšel od doma sem ga formatiral tako da še nevem ali je uspelo.
LP Kunte
Izi ::
Formatiranje ne bo nič pomagalo, ker imaš kot izgleda na disku narejeno premajhno particijo
Najprej moraš pobrisati particijo in narediti novo čez cel disk in šele nato sformatirati na željen file sistem.
Vse izgleda logično, ker upravitelj naprav pogleda kako velik je cel disk ne gleda kakšne particije imaš ti na njem in vedno prikaže celotno velikost diska.
Raziskovalec oz. Explorer pa prikaže samo particije ne glede na to kako velik je celotni disk.
Nekdo je na tvoj disk naredil premajhno particijo, verjetno si kdaj pognal namestitev Windows XP, ki niso bili SP2 in na disku ti je naredil največjo možno particijo, ki pa je za XP-je brez SP2 samo 128 GB ali nekaj takega.
Torej narediti moraš novo particijo čez cel disk.
Najprej moraš pobrisati particijo in narediti novo čez cel disk in šele nato sformatirati na željen file sistem.
Vse izgleda logično, ker upravitelj naprav pogleda kako velik je cel disk ne gleda kakšne particije imaš ti na njem in vedno prikaže celotno velikost diska.
Raziskovalec oz. Explorer pa prikaže samo particije ne glede na to kako velik je celotni disk.
Nekdo je na tvoj disk naredil premajhno particijo, verjetno si kdaj pognal namestitev Windows XP, ki niso bili SP2 in na disku ti je naredil največjo možno particijo, ki pa je za XP-je brez SP2 samo 128 GB ali nekaj takega.
Torej narediti moraš novo particijo čez cel disk.
Potrebno je blo zbrisat particijo in jo ponovno ustvariti.Zdaj je prikazana prava velikost diska.
LP Kunte
StratOS ::
S kakšnim boljšim programom bi ti avtomatsko zaznalo nepravilne particijske nastavitve ali pa neizkoriščen neparticioniran prostor, tako da ti v večini primerov formatiranje nebi bilo potrebno.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
StratOS ::
Vista ima tako ali tako svoj integriran program / manager za to (“compmgmt.msc” | Disk Management)
Več o tem Tukaj.
Več o tem Tukaj.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaže mi da je kapaciteta HDD-ja 500MB, v resnici je pa 750GB. Format ne pomaga.Oddelek: Programska oprema | 3481 (2556) | franci0 |
» | ne zazna dovolj rama in trdega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1927 (1442) | solatko |
» | HP Laptop & winXP instalacija (HP particije)Oddelek: Strojna oprema | 1720 (1618) | Rippy |
» | sata disk in dvdOddelek: Pomoč in nasveti | 1790 (1737) | Kunte |
» | računalnik vidi zmanjšan disk ?!?Oddelek: Strojna oprema | 1873 (1583) | Leks |