» »

Pomoč pri LCD-ju (komentarji)

Pomoč pri LCD-ju (komentarji)

lolek84 ::

No moja 21 crt, je odslužila oz. zaradi "prostrorske" stiske na delovni površini sem jo pripravljen zamenjat.
Nekako je moja želja 22-inčni lcd, ker dam tistih 70€ zraven, kot pa da šparam in za 200€ kupin eno 20-tko.

Moj spekter, se je pa omejil na sledeče modele (tukaj pa potrebujem malce komantarjev, ker se žal ne razumem preveč v te stvari). Kaj med sledečim bi priporočali oz. kaj se najbolj splača kupit:
Samsung

Samsung 2
LG
Philips

Nekako so se moje oči prvo ustavile pri prvima dvema modeloma. Se pravi Samsung. Samo ne vidim bistvene razlike zakaj vzet prvega in ne drugega in obratno. Pri drugem modelu (beri samsung 2), me je zmotil komentar enega osebka, ki piše, da stvar piska. Zdaj pa nevem v čem se to izraža ali zakaj je to tako. Pri Samsung 1, pa me je zmotil komentar o tem, kako se ne da narihtat položaj monitorja? A je res to tako moteča stvar med vsakdanjo uporabo? No zadnjiva dva monitorja sem pa prilepo z razloga, ker sta podobni cenovni razred in "mogoče" kaj boljša ali ne?

Prosim za kak komentar.

Galaxy ::

Naj te ne moti komentar o 2232BW, saj to ni res. Sam si ga lastim in deluje odlično, res odlično. Tisti, ki je to napisal bi moral zahtevati garancijo. Toplo ti ga priporočam, pa še lep je >:D

opeter ::

Od naštetih bi se odločil za LG-ja. Predvsem zaradi vidnih kotov in tankega roba.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

mspiller ::

Doma imam 226BW. Super monitor. Edino ena pomankljivost ima. Monitor se ne da premakniti naprej niti za stopinjo. Kar v bistvu niti ne bi bilo tako slabo, ce ne bi bil vidni kot od spodaj prakticno 0 stopinj. Tako da gledanje filmov iz postelje na mizo odpade. Ce ti to ni problem, potem je odlicen monitor.

tilinho20 ::

Tudi jaz se nagibam bolj LG-ju.

Adrijan0 ::

Jaz mam LG-ja podobnega, samo da ma malo boljši kontrast. Poglej na bof.si tam ga majo za 275€. Drugače je monitor supr.

lolek84 ::

Po obliki sta me najbolj navdušila Samsunga. Vendar mi je ono dejstvo o težkem nagibu (beri ko gledaš s postelje) dalo malce mislit. Tako, da bo mogoče vseeno LG romal v mojo sobco. No saj je še dober teden časa, potem pa res sledi nakup. Mogoče se v tem času še najde kako mnenje oz. predlog.

Ps. ker je že dolgo tega, da bi kupil nov monitor me zanima, kako je res z nastavitvijo barv. Se že ne spomnim kako je bilo s tem? A to, ko dobiš priklopiš in je že vse nastavljeno kot je? Ali obstaja kak program, ki "potegne" iz tvojega monitorja kar se le da? Mislim kaka tabela, koliko svetilnosti dodat itd?

PS.2. kako je pa res s tem, ko so ti monitorji tako "raztegnjeni" (wide), ker trenutno je moja 21-kica kot škatla, ti novi so pa precej bolj široki kot visoki. A je pol slika kaj raztegnjena ali je lepo vse uštimano?

tilinho20 ::

Malo je raztegnjeno. Samo vprašanje je, če boš ti to malo razliko sploh opazu.

lolek84 ::

No pa je stara 21 crt našla novega lastnika. Naslednji teden pa pol verjetno sledi naročilo tega LG-ja. Če mi seveda še kdo s kakim komentarjem ne spremeni mnenja :)

No o onih nastavitvah slike, še vedno imam odprto mnenje. Oz. pričakujem mnenje. Ali to sam rihtaš sliko, koliko svetlobe itd. Ali pa obstaja pri tem kak program, ki ti izvleče iz stvari kar se da največ?

lolek84 ::

No sporočiti vam moram, da mojo sobco krasi od danes napraj LCD Lg in moram povedati, da sem ob prvih minutkah prav navdušen nad njim.


Hvala vsem za pomoč in nasvete!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri LCD monitor kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
142523 (1693) bosces
»

pomoč pri nadgradnji grafične..slika kot se šika;)

Oddelek: Zvok in slika
61205 (1104) xEdoSsS
»

Samsung vs. LG

Oddelek: Pomoč in nasveti
82210 (2210) mihajlo carr
»

Nakup 22" LCD monitorja

Oddelek: Kaj kupiti
142527 (2527) budili
»

2x20 LCD

Oddelek: Kaj kupiti
91247 (1033) krho

Več podobnih tem