» »

Problem z router-jem LINKSYS WRV200

Problem z router-jem LINKSYS WRV200

AnriK ::

No imam težavo z routerjem, pa naj kar opišem situacijo.

Uporabljam router LINKSYS WRV200, v kompletu z Kabelskim internetom z statičnim IPjem.

no zaj pa še kje je težava... najprej je vse delovalo pravilno in ves čas sem imel nastavljeno vrste: Automatic Configuration DHCP. Zaj pred kratkim pa je to začelo zajbavati. Router mi po kakih 3urah prekine povezavo... povezava direktno na modem še vedno deluje. Potem je potrebno približno 3ure in nevem po kerem postopku spet deluje... lahko vmes 200krat resetiram dam na Tovarniške nastavitve NIČ... samo pustit morem da samo od sebe.

Zaj pa nevem kje je tu napaka, poizkusil sem že ogromno stvari od firewire-a (novejšega in starejšega), do kakšnih nastavitev. Klical sme tudi k ponudniku intrneta in je rekel da je pri njih vse vredu.

Aja na router sta ves čas priključena 2 računalnika žično in mogoče 1 ali 2(redko) brezžično.

In pa router prekine tudi če je linija popolno nezasedena... nič DL.

Zaj pa če je kdo že mel taki problem naj pove kak ga je rešo al pa če ma kdo kakšno idejo.

Lp

Yoxi ::

Evo mam isti router ,sicer dela za enkrat ok, edno kar me moti je Low ID v Emuli. Sm nekaj vpisoval tisto porte v router ampak še vedno mam na računalniku ki je brezžično prikloplen na ruter na internet low id, pa me to grozn mot k je sama ....... z mulo pol.
Pa me zanima kako to točn nastavt da mi bo lepo delal, ker če imam računalnik direktno prikloplen na adsl (Siol) mam lepo High ID in dela k šus, zdej k pa ga mam v drugi sobi in povezanga brezžično pa sam problemi s tem.

Mi lahko pomagate prosim....

Aja pa avtor te teme sorry k vdiram.
Klik, klik, klik, klik........mal klikam :-)

ja lahko daš svoj comp pod DMZ(izpostaviš intrnetu, nobenih ovir umes), pa nastaviš na tisten nootbuku statični IP, tak da zmeri ko se boš povezo brezžično boš mel isti IP.

Vrjetno je problem ker se ti zračunalnik vrezžično poveže zmeraj pod drugim IP in potlej bi mogu zmeraj spreminja FW v nastavitvah.

TilenS ::

Probaj ročno nastavit IP in ne preko dhcp.

sem najprej tak delo samo pol je čez noč ko se ni uporabljalo crknilo... oz DNS strežniki niso bli pravi ker se spreminjajo al neki tacga... tak da je blo potrebno samo priklop modema na comp ter nazaj na router in je delalo dalje...

DNS-i se ne spreminjajo. Ko ti prekine povezavo ti jo prav prekine, da napiše ni povezave z lan-om al je povezava samo da pač ne moreš več dostopat do neta?

v windowsu kaže da je vse vredu... sej previ vse kar morem naredit je to da priključim internet (modem) direktno na računalnik obiščem eno stran in priključim nazaj na router in potem dela dalje... seveda če mam izbarn STATIC IP, če mam DHCP te pa ne prekinja... naj še rečem da zaenkrt mi iz včeraj na danes ni prekinilo... od včeraj popoldne do zdajle... je možno da je zato kriv ponudnik intrneta oz. povezava z intrtnetom (ne router)???

aja to sem še pozavo prej povedat:

Ko prekine povezavo (izbran DHCP) mi Windows live messenger (odpravljanje težav) najde da j e problem v VRATAH ZA KLJUČE oz da je problem z firewireom ali proky-jem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AnriK ()

Hm... mogoče jim samo DNS-i padejo zato na zunaj zgleda da je normlano povezava čeprav ne moreš dostopati do strani. Mam triero in se naredi to občasno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TilenS ()

J-Master ::

lepo pozdravljeni
imam problem: router je bil prej v zgornjem nadstropju pri sosedih in so ga imeli oni priključenega, vendar smo zaradi slabega signala potegnili internet kabel v pritličje in priklopili router wrv200. prvo je to da se ne morem priklopiti na router prek 192.168.1.1 (IPv4 Default Getaway) napiše mi tole:
401 Bad Request
cannot use wireless interface to access web.

kaj mi je narediti, saj bi se rad kaj poigral z nastavitvami, ker prenos dostikrat zmrzne zaradi nihanja signala(iz 1,2 črtice v 4).
! Nikoli ne reci Nikoli !

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569427 (6256) c23po
»

Kako povezat dva routerja?

74514 (4291) Piqui
»

Povezava med dvema routerjema in wireless

273307 (3015) ali3n
»

Težava pri nastavitvi Linksys WRT160NL