Forum » Programiranje » Debug C kode z gdbjem na Linuxu- zakaj...
Debug C kode z gdbjem na Linuxu- zakaj...
Brane2 ::
... mi pri siingle steppanju enostavnega programčka v Cju zgine kup spremenljivk, ki so bile v programu dejanjsko uporabljene ?
Vem, da gcc lahko zoptimizira stvari tako, da se določenih variabel znebi, samo zakaj se to dogaja, ko je stvar scompilana z -O0 ali celo brez -O opcije ?
Ali gre za kaj drugega ? To opažam pod Codeblocks IDE programjem, možno ( a IMHO malo verjetno ) je, da je napaka v IDEju samem...
Vem, da gcc lahko zoptimizira stvari tako, da se določenih variabel znebi, samo zakaj se to dogaja, ko je stvar scompilana z -O0 ali celo brez -O opcije ?
Ali gre za kaj drugega ? To opažam pod Codeblocks IDE programjem, možno ( a IMHO malo verjetno ) je, da je napaka v IDEju samem...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Brane2 ::
Stvar kar nekako dela in nima kaj dosti s stackom ( razen klicanja kake sistemske funkcije občasno).
Ne vidim recimo NEKATERIH variabel, ki so definirane takoj po vstopu v main in pozneje nekje uporabljene.
Torej ne vseh, samo nekaterih. Tudi program je scompilan s čisto normalnimi flagi ( -march=K8 -O2, sem probal tusi ostale s/0/1/2/3 }, brez kakih -fomit-stack-pointer ali kaj podobnega.
In BTW to mi počnejo vsi trije gccji ( 3.4.6, 4.1.2 in 4.2.2 ).
Je možno, da me gdb za**ava ?
Ne vidim recimo NEKATERIH variabel, ki so definirane takoj po vstopu v main in pozneje nekje uporabljene.
Torej ne vseh, samo nekaterih. Tudi program je scompilan s čisto normalnimi flagi ( -march=K8 -O2, sem probal tusi ostale s/0/1/2/3 }, brez kakih -fomit-stack-pointer ali kaj podobnega.
In BTW to mi počnejo vsi trije gccji ( 3.4.6, 4.1.2 in 4.2.2 ).
Je možno, da me gdb za**ava ?
On the journey of life, I chose the psycho path.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avtomatično prepoznati POST spremenljivkeOddelek: Programiranje | 1571 (1364) | AnonimkeOP |
» | Možnost izgube podatkov pri uporabi ext4Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 4629 (3499) | KoKi |
» | [fork] Apache C module vs. JavaOddelek: Programiranje | 2195 (1754) | PaX_MaN |
» | Wifi kartice za Linux...Oddelek: Programska oprema | 1215 (1132) | Brane2 |
» | C++ Builder in Error $2108Oddelek: Programiranje | 1725 (1512) | mgliha |