» »

C++ Builder in Error $2108

C++ Builder in Error $2108

Trdi ::

Ma kdo kakšne izkušnje s to napako? Je precej znana, posledica napake v Builderju, zaradi katere ne dobi IDAPI.CFG, če je v pathu z longnamei. Obstaja neka začasna rešitev, samo jo ne razumem najbolje.
Zaradi te napake (an error has occured when initializing Borland Database Engine, error $2108) mi program ne dela, če ga poženem v Win2000, scompilan pa je bil v Win 98 (isti računalnik). Scompilan je seveda tako, da ne potrebuje nobenih runtime knjižnic in dllljev.
V zvezi s tem me moti naslednje: Zakaj bi moral vsak, ki požene moj program, imeti Borland database engine? To ni normalno. Lahko pa da nastane samo napaka pri compilanju (da torej mora imeti pravilne dostope do idapi direktorija pri compilanju), samo potem ne razumem, zakaj mi v win98 dela.

Res bi bil hvaležen za kakršnokoli pomoč, ker bi ta program rad razdelil med več ljudi in zaradi te napake določeni projekti stojijo.
Trdota d.o.o.

Trdi ::

Očitno edini uporabljam c++ builder, sami visual c++ freaki. ;)
Trdota d.o.o.

slawc ::

Hja, jst uporabljam builderja. 8-)

Take napake nisem zasledi, pa sem uporabil BDE, ko sem si napisal programcek za nek cenik(nek dbf file in SQL za iskanje). Napisan je bil pod win2k. BDE lahko vkljucis v instalacijo svojega programa (meni se ni dalo, tako in tako je bil program samo zame).

Mogoce bi kaj pomagalo, ce se poigras z nastavitvami compilerja in linkerja.

Zakaj mora biti BDE? Hja, nevem. Pa poskusi uporabiti ADO link (pa saj tudi tam rabis ekstra kramo, ki pa jo MS ze vkljuci). Ce bi rad imel popolnoma lastno bazo brez BDE, ODBC itd.pa poglej malce na netu po stvari, ki se ji rece EasyTable. (takih stvari je precej, dal sem samo primer, da ne bos mislil, da je edini)
LP, Slawc

Trdi ::

Sej men tud dela v sistemu, kjer sem ga skompilal, čim ga uporabim kjerkoli drugje, ne dela. To z vključitvijo BDE verjetno misliš, da vključiš vse knjižnice že pri compilanju? Vključil sem vse package in vse knjižnice, tako da ni problem v tem. Kaj bi mi skompilal ti, če ti pošljem program?
Trdota d.o.o.

slawc ::

ne, mislil seml, da ga vkljucis v pravi install (recimo z installshieldom). V borlandovi dokumentaciji pise kako se to naredi, malce prevec je tega, da bi tu to tipkal

Sicer pa, pojdi na google, vtipkaj ADO c++ buider example, pa bos imel zadevo reseno v 5min.
LP, Slawc

Trdi ::

Hja ni čist tko. Sem upošteval tvoje predloge in naredil nov ADO program. Sam nekatere stvari so zlo čudne. Ne dela recimo razvrščanje po indexih. Nasploh se pojavljajo nekatere težave, ki bi lahko imele skupen imanovalec - uporabljam dbase database. Vedno ko javlja kako napako (npr. "[Microsoft][ODBC dBase gonilnik] Operacija mora uporabljati poizvedbo, ki jo je mogoèe posodabljati." - to sporočilo se pojavlja samo na nekaterih računalnikih - kdo ve, kaj bi lahko bilo narobe?), je tu zraven tale preklemani dbase. Samo na večini računalnikov pa vseeno deluje. Razen razvrščanja po indexih, ta ne deluje nikjer. Javi nekaj v slogu, da nima dovolj podatkov za updatanje al kaj jaz vem.
Trdota d.o.o.

slawc ::

mogoce tisti racunalniki nimajo dobro instaliranega ado, ki pridejo z novejsimi winsi (ceprav se mi zdi, da je bil nek update). Za ostalo pa nevem. Je pa res, da je s temi starejsimi stvarmi zmeraj kaj narobe. Mene moni foxprojeva indeksirana baza (uporabna samo pri BDE) nekega cenika. Pa dobro... pac ni indeksirano heheh.
LP, Slawc

kopernik ::

Sicer s C++ Builderjem se nisem delal, je pa stvar okrog BDE zelo podobna kot pri
Delphi-ju, v katerem sem delal nazadnje kake tri leta nazaj.
Ce sem hotel imeti vso funkcionalnost (indeksi na tabelah,...) pri
db in dbf tabelah, sem vedno moral na ciljno masino poleg mojega
programa instalirati se BDE.
ADO pa sem uporabljal le v povezavi z SQL Serverjem, ker so bili
driverji za ostale stvari (db, dbf, itd... precej slabi). Zato ti tudi
najbrz javlja tisto napako - indeksiranje pri dbf pac v ADO driverjih
ni podprto.

Torej, ce hoces imeti cim manj preglavic, uporabljaj BDE.

lp

Trdi ::

Fenomenalni ste, fantje. :D Predlagano mi je bilo, naj z BDE prešaltam na ADO, zdej pa naj menda raje grem na BDE. A je še kaka tretja možnost? :D
Trdota d.o.o.

kopernik ::

jah...malo se potrudi in sprobaj. Za take stvari je potreben cas. Tako je pac
pri programiranju. Vcasih za malenkosti porabis veliko ur in energije.

lp

Trdi ::

Ja, to pa drži. Skoraj vedno za rutinsko programiranje porabim več časa. Pač pozabim, kako se kaj dela.
Trdota d.o.o.

mgliha ::

men tudi javi to napako pa me zanima kako naj rešim moj problem. Imam program napisan v delphiju in je do zdej delal na stari mašini, zdej sem dal pa gor XP in ni gor inštaliranega delphija tko da verjetno zato ne dela. Slišal pa sem da ni treba inštalirat programa ampak se inštalira samo ene fajle al samo presname, nevem čist točno

hvala


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Win7 šifriran USB disk na Win10

Oddelek: Operacijski sistemi
61236 (1072) Lonsarg
»

Golden Ball 2014

Oddelek: Šport
51446 (1285) yvonne
»

Delphi - exe ne dela na drugem rač.

Oddelek: Programiranje
61186 (1052) Gandalfar
»

ASP in direktni query v MySQL

Oddelek: Programiranje
101619 (1513) BBB
»

Resnica o Kazaa

Oddelek: Omrežja in internet
201499 (1013) Tr0n

Več podobnih tem