» »

Nagradna igra in podeljevanje nagrad [pravno.ekonomsko vprašanje]

Nagradna igra in podeljevanje nagrad [pravno.ekonomsko vprašanje]

kocba ::

Pozdravljeni!

Imam pravno-ekonomsko vprašanje. Je možno na kakšen način preko splene strani ponuditi nagrado, ne, da bi imel registriran vsaj sp.? Če tekmovalni ne rabijo plačati, za sodelovanje v nagradni igri. Nagradna igra je javna.

lp

Zeberdee ::

Verjetno ne. Ampak država se zaradi manjka 13€ v proračunu ne bo prov zajebavala, pomoje.

Tody ::

Hmm mi smo jih že par naredil, pa nam noben ni težil :) Zdej če bo nagrada mio euro potem ali pa kak avto potem bo kdo čudno pogledal. Za knjige, potovanja in podobno pa noben ne bo težil...

kocba ::

mSe kar razveselim, ko slisim taksne besede izkusenih mojstrov :)

Jaz bi namrec podelil majce, pa mogoce kaksen Ipod se samo. Ampak ce pa bi se le kdo najdel in zacel tezit glede tega, je mozno, da jaz na srkam na veliko?

Tody ::

Ne, če bi kak davčni inšpektor prišel, bi mogoče moral plačati 25 % vrednosti nagrade kolikor je davek od nagradnih igr. Če boš mel reeeeeeeeeeeeeeeees smolo potem ti bo dal še kako kazen. Ampak malce poglej po spletnih portalih in boš večinoma videl da nimajo nekega poslovnega subjekta za sabo in tudi tisti ki imajo in ne podarjajo avta tega ne prijavijo davčni.

Ker po pravilih, tistemu ki pripada nagrada mora plačati ta davek. Mogoče je tuki še kaka pravna finta ampak tok v podrobnosti pa ne poznam zadeve.

kocba ::

Kolikor sem se pozanimal pri pravnici ni potrebno imeti nobene organizacije za podeljevanje nagrad. Mora pa nagradna igra napisana v sklopu nekih pravil. Zanimiv link pravila

hvala

xeon ::

Zakaj bi pa za podeljevanje nagrad rabil s.p. al karkoli... Sej nagrado podariš zastojn. Kaj pol bi moral za vsako darilo, ko nekom za rojstni dan damo plačat davek??? Nobene smole zarad nobenih inšpektorjev ne moreš imeti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FURS Preveri račun (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
813165006 (49256) PINki
»

Kazenski zakonik imamo, kaj pa nagradni zakonik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
806578 (4999) gruntfürmich
»

Zavajanje - "Srečna linija"

Oddelek: Loža
445880 (4410) Malcolm_Y
»

Inšpektor nad oglasom na Bolhi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
569799 (6798) mitja73
»

nagrada - plačilo dohodnine

Oddelek: Loža
3412284 (7544) St235

Več podobnih tem